Кросенс Дж.Р.Кіплінг "Мауглі"

Про матеріал
Кроссенс – асоціативна головоломка нового покоління. Слово «кроссенс» означає «перетин значень» і придумане за аналогією зі словом «кросворд», яке в перекладі з англійської мови означає «перетин слів». Зображення розташовують так, що кожна картинка має зв'язок із попередньою і наступною, а центральна поєднує за змістом зразу декілька картинок. Завдання того, хто розгадує кроссенс – знайти асоціативний зв'язок між сусідніми (тобто тими, що мають спільний бік) картинками. Зв’язки в головоломці можуть бути і поверхневими, і глибокими. Починати розгадувати кроссенс можна з будь-якої картинки, що розпізнається, але центральним є квадрат під номером 5. Центральна картинка, за бажанням автора, може бути пов’язана за змістом зі всіма зображеннями в кроссенсі. Але зазвичай потрібно встановити зв’язки по периметру між квадратами 1-2, 2-3, 3-6, 6-9, 9-8 8-7, 7-4, 4-1 («основа»), а також по центральному хресту між квадратами 2-5, 6-5, 8-5 и 4-5 («хрест»). Таким чином, кроссенс є сукупністю дванадцяти (за числом сусідніх пар) асоціативних головоломок. Відповідь не завжди є однозначною, але в більшості випадків ті, хто відгадують, знаходять однаковий ланцюжок асоціацій. Якщо образи на зображеннях прості і логічні, то для розгадки кроссенса треба лише знання фактів. У такому разі правильна відповідь одна і тематика конкретна. При створенні кроссенса можна скористатися таким алгоритмом: 1. Визначити тематику(загальну ідею). 2. Вибрати 8-9 елементів (образів), що мають відношення до теми. 3. Найти зв'язок між елементами. 4. Визначити послідовність елементів за типом зв’язку «хрест» і «основа».
Перегляд файлу

                                                                                " Мауглі"

Муннар Керала

https://i2.wp.com/interesnyefakty.org/wp-content/uploads/Redyard-Kipling-4.jpg

 

Редьярд Кіплінг " Книга Джунглів. Мауглі." | Тест з літературного читання –  «На Урок»

 

В Індії побудують нові будинки для "менструального вигнання ...

 

Результат пошуку зображень за запитом "скачать картинки палаюче серце"

 

kartynky.co.ua - найкращі фото квітів і букетів

 

https://i2.wp.com/24smi.org/public/media/resize/800x-/2018/7/20/106_2bbrnup.jpg

 

Мауглі» Читати Онлайн (Українською). Редьярд Кіплінг

 

Кіплінг "Мауглі" аналіз твору (Книга Джунглів) - Dovidka.biz.ua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


По периметру:

1 - 2.   Загадкова країна Індія. В уяві постають загадкові джунглі, незвичайні тварини і, звичайно,неймовірні  пригоди.

2 – 3. 30 грудня 1865 року в індійському місті Бомбей, у сім`ї професора  школи мистецтв народився хлопчик, якому доля провістила велику славу. Своє ім`я Редьярд (за сімейною легендою) він отримав від назви озера, де зустрілися його батьки.

3 – 4.   Доля звела Кіплінга з редактором одного дитячого журналу, який попросив письменника написати що-небудь про індійські джунглі. Так світ побачили дві "Книги джунглів", які мали величезний успіх.

4 –5. З першої ж миті появи в джунглях людського дитинчати в нього з`явилися вороги й друзі.

5 – 6. Найголовніший закон джунглів  - "Ми з тобою - однієї крові". Цей закон говорить про те, що всі в природі рівні, тому мають допомагати один одному, піклуватися, а не ворогувати.

6 – 7.  Тигр Шер-Хан, який весь час порушував Закони Джунглів, був покараний. Справедливість була відновлена.

7 – 8. Незважаючи на те, що хлопчик виріс серед вовків, він має людські почуття. Кожен має жити там, де йому належить. Такий закон життя.

8 – 1. Людина - дитя природи, але, як свідчить життя, не зовсім досконала. Виявляється, усім нам слід ще багато вчитися, щоб стати достойними своєї Матері.

По хресту:

2 – 9. Велика пристрасть до літератури, талант письменника подарували світові чудові твори, якими захоплюються і сьогодні. Кіплінг став наймолодшим лауреатом Нобеля з літератури. У момент нагородження йому було всього 42 роки. Цей рекорд не побитий дотепер.

4 – 9.  Беручи людське дитинча, вовчиця дуже ризикувала, але переміг материнський інстинкт, і вона готова була захищати Мауглі до кінця.

6 – 9. Закони джунглів гуманні і розумні. Світ звірів здоровий морально. В ньому панують справедливість, порядність, вірність.

8 – 9.  Людина повинна замислитися над власним життям, вчинками і їх наслідками, уважніше придивитися до мудрої Матінки-Природи, повчитися у неї.

 

                                                        Ільченко Алла Михайлівна, учитель зарубіжної літератури Миколаївського  ЗЗСО  І-ІІІ ст.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Анадруцька Світлана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
523
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку