"Кросфіт (CrossFit)"

Про матеріал
Коли зародився? Що це таке? Чим корисний і що розвиває твоє тіло? Чим некорисний?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Cross. Fit. Коли зародився? Що ЦЕ ТАке? Чим корисний і що розвиває твоє тіло?Вчитель Фізичной Культури. Тюленєв С. С.

Номер слайду 2

Історія Кросфіту. Кросфіт спочатку проводився для підготовки пожежних у США, але швидко здобула всесвітню популярність поза професією. Щороку проводиться величезна кількість турнірів та чемпіонатів світу. У 1996 році був організований перший спеціально призначений зал для кросфіту. Усього через 5 років, у 2001 році, він був запатентований компанією Кроссфит Inc. Засновником став тренер із гімнастики Грег Глассман. У наступні 15 років масова популярність методики у світі дала поштовх відкриттю понад 15000 спортивних організацій для цього виду спорту. Сертифіковані інструктори самостійно створюють програми підготовки, способи навчання, також визначають план оцінювання у своїх фітнес-клубах. У 2010 році компанії Кроссфит та Reebok підписали угоду, на підставі якої друга просуває кросфіт у світовому масштабі, зокрема й Україну.

Номер слайду 3

Що це таке?Кросфіт - це екстремальна система загально фізичної підготовки(ЗФП). Заснована на чергующихся , іноді випадковим чином базових рухів з різних видів спорту: гімнастика,важка атлетика, гірьовий спорт ,біг, веслування і пліометрію і т.д. Кросфіт - це висока інтенсивність кругових тренувань та швидка заміність вправ за мінімальний час. Кросфіт - це комплекс вправ на все тіло і для всього тіла.

Номер слайду 4

Кросфіт-зали використовують обладнання з різних дисциплін, включаючи штанги, гантелі, гімнастичні кільця, турники, скакалки, гирі, медичні м'ячі, пліобокси, еспандери, гребні тренажери, ейр байки і різні килимки. Кросфіт спрямований на «постійно мінливі, високоінтенсивні, функціональні рухи», спираючись на такі дисципліни та вправи як: гімнастика, важка атлетика, пауерліфтинг, стронгмен-вправи, пліометрика, вправи з вагою власного тіла, веслування на плавання.

Номер слайду 5

Програма Кросфіт децентралізована, її загальна методологія використовується тисячами приватних афілійованих залів, підрозділами пожежної охорони, правоохоронними органами та військовими організаціями, у тому числі датською Королівською лейб-гвардією, а також деякими американськими та канадськими шкільними вчителями фізичної культури, клубом «Маямі Марлінс»

Номер слайду 6

«Кросфіт не є спеціалізованою фітнес-програмою, а є радше свідомою спробою оптимізувати фізичну компетенцію у кожному з десяти визнаних фітнес-доменів», стверджує засновник Ґреґ Ґласман. Такими доменами є: серцево-судинна та дихальна витривалість, опірність, сила, гнучкість, міцність, швидкість, координація, спритність, рівновага та точність. Кросфіт приваблює як чоловіків, так і жінок: нещодавній статистичний аналіз показав, що серед учасників кросфіту чоловіки та жінки складають майже однаково по 50 %.

Номер слайду 7

Що розвиває?Кросфіт тренування спрямовані на розвиток таких параметрів, як:витривалість;сила;гнучкість;потужність;швидкість;координація;спритність;рівновага і точність;працездатність серцево-судинної системи.

Номер слайду 8

Різноманітність – крос фіт включає велику кількість вправ і кілька варіантів організації тренувань. За рахунок цього досягається максимальне навантаження різних груп м'язів, а заняття не стають нудною рутиною. Висока інтенсивність - тренування побудовані таким чином, щоб отримати максимальний ефект за мінімальну кількість часу. Масштабованість – кросфіт вправи і тренування можна модифікувати в залежності від рівня фізичної підготовки і наявного інвентарю. Використання функціональних вправ - під час виконання таких вправ м'язи працюють і рухаються фізіологічним чином, не виникає зайвої напруги в суглобах і хребті, зменшується ймовірність травм. Основні принципи кросфіту:

Номер слайду 9

Ефективність. Висловлювалося припущення, що характерне для Кросфіта поєднання силового та аеробного тренінгу приносить користь для м'язової тканини та рівня кортизолу, але це припущення не підтверджено медичними свідченнями.

Номер слайду 10

Ігри КросфітІгри Кросфіт проводяться щоліта з 2007 року. В яких саме дисциплінах проводяться змагання, стає відомо лише за кілька годин до початку Ігор. До дисциплін включаються в тому числі несподівані елементи, які не входять до типового набору Кросфіт-тренувань. Наприклад, у минулому у змагання включалися плавання у відкритій воді в негоду, кидання софтболу, підбір по перфорованій дошці. Ігри представлені як місце для визначення самого підготовленого атлета, де учасники повинні бути готові до всього. У 2011—2014 роках «найпідготовленішим атлетом» ставав Річ Фронінг.

Номер слайду 11

З 2011 року ігри стали проводитися зональною онлайн-системою «Cross. Fit Open», щоб залучити до участі спортсменів з усього світу. Щотижня в Інтернеті публікується програма нового тренування. У спортсменів є кілька днів, щоб виконати програму та представити свої результати онлайн, з відео чи підтвердженням афілійованого залу. Найкращі індивідуальні спортсмени та команди з цього регіону запрошуються на зональні змагання, що проводяться протягом наступних двох місяців. Ігри включають змагання для осіб кожної статі, командні змагання, змагання для майстрів і підліткової вікової групи.

Номер слайду 12

Травми. Ризик отримання травми, пов'язаної з тренуванням Кроссфіт, залишається спірним питанням відколи популярність програми стала зростати на початку 2000-х років. Критики звинувачують Cross. Fit Inc. у застосуванні небезпечних рухів, неадекватної інтенсивності тренувань, допуску некваліфікованих фахівців до функцій тренера.

Номер слайду 13

У відповідь на критичні зауваження Cross. Fit Inc. стверджує, що її методика щодо безпечна, навіть якщо вправи виконуються із поганою технікою. Корпорація також стверджує, що ризик травми можна зменшити, якщо правильно масштабувати та модифікувати тренування, як це описується на її веб-сайті та на курсах тренерів Кроссфіт 1-го рівня. Корпорація відстоює цю позицію з посиланням на три наукові опитування учасників тренувань Кросфіт. Згідно з цими опитуваннями, рівень травматизму становить від 2,4 до 3,1 випадків травм за 1000 годин тренувань. Згідно з твердженням Кросфіт, цей рівень травматизму відповідає або нижче рівня травматизму, характерного для занять загальною фізичною підготовкою.

Номер слайду 14

Рабдоміоліз. Деякі медики стверджують, що методологія кросфіту, а також середовище, яке створюють тренери із кросфіту, є факторами ризику для розвитку рабдоміолізу спричиненого фізичним навантаженням. Рабдоміоліз — клініко-лабораторний синдром, що виникає внаслідок пошкодження скелетних м'язів із вивільненням клітинного вмісту міоцитів у плазму. При рабдоміолізі в системний кровоплин надходить велика кількість внутрішньоклітинних речовин з розвитком ендотоксикозу.

Номер слайду 15

Cross. Fit Inc. не заперечує те, що його методика потенційно може викликати рабдоміоліз. При цьому корпорація заявляє, що випадки гострого некрозу скелетних м'язів можна знайти в різних спортивних і навчальних групах населення і стверджує, що прагнення корпорації інформувати про ризики рабдоміолізу критики видають за ризикованість програми Кросфіт. Один із представників Крос. Фіт заявив, що «на тлі доповіді ESPN про 53 смертельні випадки в американському тріатлоні з 2007 по 2013 роки цю проблему вже треба б дати спокій»

Номер слайду 16

Вплив тренувань на серце. Одним із найпоширеніших претензій до кросфіту у спортивній спільноті залишається думка про те, що тренування негативно впливають на здорову роботу серця спортсмена. На даний момент сформувалося 2 діаметрально протилежні думки на це питання як серед атлетів так і медичних фахівців. Більшість думок проти ґрунтується на тому, що тривала робота у високій пульсовій зоні руйнівно впливає на серцевий м'яз. Єдиним медичним дослідженням у Росії на тему впливу високоінтенсивних тренувань на серці є дослідження професора В. М. Силуянова "Серце не машина".

Номер слайду 17

Кросфіт в Україні У нашій країні кросфіт розвивається величезними кроками. Підтвердженням цього є Всеукраїнський турнір «Cross. Fit Tonus Open Cup», який вже другий рік поспіль відбувається у Запоріжжі. Найближчим масштабним стартом для кросфітерів з усієї України стане столичний турнір «Banda Open Games», який відбудеться наприкінці серпня.up»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дідик Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
1743
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку