Календарно-тематичне планування
з французької мови
10 клас
10-й рік навчання, рівень стандарту
( за підручником для 10 класів закладів загальної середньої освіти Ю.Клименко,
Французька мова (Français 10), Київ, видавництво «Генеза» 2018)
Навчальне навантаження – 70 годин, 2 рази на тиждень
I-семестр
№ |
Дата |
Тематика ситуативного спілкування |
Мовний компонент |
Мовленнєвий компонент |
Соціокультурна компетенція/ Загальнонавчальна компетенція |
Д/З |
|||||||
|
|
|
|
фонетична |
граматична |
лексична |
аудіювання |
говоріння |
читання |
письмо |
|
|
|
Тема 1: Шкільне життя (la vie scolaire) |
|||||||||||||
1 |
|
Перший дзвоник у Франції |
Ex.5 p.6 |
Passe compose avec avoir et etre Ex.6 p.6 Ex.7 p.7 |
la rentree, la lycee, svt, inscriter, profiter,
|
Ex.1 p.4 |
Ex.4 p.5 |
Ex.2 p.4 |
Ex.8 p.7 |
Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається; оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання
Учні вміють розказувати про систему освіти у Франції, знають різницю у системі навчання Франції та інших країнах, долають труднощі у навчанні, застосовують нові лексичні одиниці, використовують нові граматичні можливості
|
Ex.9 p.7 (усно) |
||
2 |
|
Труднощі старшокласників |
Ex.5 p.9 |
Imparfait Ex.10 p.11 |
l'ecole primaire, ecolier, ecoliere, la college, le collegien, la collegienne, la lycee, le lyceen, la lyceenne, un brevet, le bac |
Ex.1 p.8 |
Ex.4 p.9 |
Ex.2 p.8 |
Ex.7 p.10 |
Ex.6 p.9 (усно) |
|||
3 |
|
Початкова освіта у Франції |
Ex.1 p.12 |
Les adjectif Ex.7 p.15 |
l'institueurs, l'institutrices, la maître, la maitresse, le surveillant, la cantine, la cour de recreation, le coin potager
|
Ex.3 p.13 |
Ex.2 p.13 |
Ex.4 p.14 |
Ex.6 p.15 |
Ex.10 p.15 (письмово) |
|||
4 |
|
Освіта у Франції та у франкомовних країнах |
Ex.1 p.12 |
Les adjectif Ex.7 p.15 |
Le stage, Les etudes, La licence, l'Equateur, laisser
|
Ex.1 p.16 |
Ex.3 p.17 |
Ex.2 p.14 |
Ex.8 p.18 |
Ex.9 p.18 (письмово) |
|||
5 |
|
Зусилля учнів у навчанні |
Ex.4 p.20 |
Imparfait/Passe compose Ex.6 p.21 |
la semaine de quatre jour, experimenter, les enseignant, positif, la mis en place,
|
Ex.1 p.19 |
Ex.3 p.20 |
Ex.2 p.19 |
Ex.7 p.21 |
Ex.9 p.21 (письмово) |
|||
6 |
|
Bilan 1 |
|
|
|
Ex.2-3 p.22 |
|
Ex.1 p.22 |
Ex.4-5 p.23 |
Ex.6 p.23 (письмово) |
|||
7 |
|
Сторінка цивілізації 1 Твір-розповідь: «Система шкільної освіти у Франції» (контроль говоріння) |
|
|
|
Ex.1-2 p.25 |
|
|
|
Розказувати розповідь (усно) |
|||
Тема 2: дозвілля та спорт ( les loisirs et le sport) |
|||||||||||||
8 |
|
Спорт у нашому житті |
Ex.4 p.28 |
Pour, pour ne pas, sans Ex.5 p.28 |
faire du sport, faire du patinage artistique, joueur au football, jouer aux echecs, etre professionnel, gagner un match, se reposer, balader, la sante
|
Ex.1 p.26 |
Ex.2 p.27 |
Ex.3 p.27 |
Ex.8 p.29 |
Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається; оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання
Учні вміють розказувати про спорт у Франції, розбираються у спортивному приладді, знають про користь спорту, вживають лексику, використовують у темі граматичні вміння |
Ex.10 p.29 (усно)
|
||
9 |
|
Спорт у Франції |
Ex.4 p.28 |
La consequence Ex.4 p.32 |
pratiquer le sport, pratiquer le tir a l'arc, jouer du violon, s'entrainer pour le plaisir, devenir champion, se promener, pour etre fort, le role dela societe
|
Ex.1 p.30 |
Ex.2 p.31 |
Ex.4 p.31 |
Ex.6 p.232 |
Ex.5 p.20 (письмово) |
|||
11 |
|
Спортивне приладдя |
Ex.4 p.28 |
Les prepositions de cause Ex.6 p.35 |
aps, activites, physique, interroger, occasionnelle, adherents, un noyau, le footing-jogging, les boules, la marche, l'orderes |
Ex.2 p.33 |
Ex.4 p.34 |
Ex.3 p.34 |
Ex.5 p.25 |
Ex.7 p.35 (письмово)
|
|||
12 |
|
Спорт та здоров'я |
Ex.4 p.28 |
Opposotion Ex.7 p.38 |
Le Ministere des Sports de la Jeunesse, l'Education populaire et de la Vie associative, le Ministere des Affaires et de la Sante |
Ex.1 p.36 |
Ex.5 p.38 |
Ex.4 p.37 |
Ex.8 p.38 |
Ex.6 p.38 (усно) |
|||
13 |
|
Bilan 2 |
|
|
|
Ex.1 p.39 |
|
|
|
Ex.2p.40 (усно) |
|||
14 |
|
Сторінка цивілізації 2 Твір-розповідь: «Переваги та недоліки спорту» (контроль говоріння) |
|
|
|
Ex.1 p.41 |
|
|
|
Розказувати розповідь (усно) |
|||
Тема 3: Мистецтво (l'art) |
|||||||||||||
15 |
|
Життя митця |
Ex.2 p.48 |
Le conditionnel Ex.7 p.45 |
l'artiste, artistique, l'amateur d'art, le connoisseur, le createur, attribue a, le tableau |
Ex.1 p.42 |
Ex.2 p.43 |
Ex.3 p.44 |
Ex.6 p.44 |
Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається; оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання
Учні вміють розрізняти види мистецтва за видами, описують картини, складають розповідь про митців, використовують нову лексику, вживають граматичні вміння |
Ex.9 p.46 (усно) |
||
16 |
|
Спадщина |
Ex.2 p.48 |
Le conditionnel Ex.8 p.51 |
le patrimoine, un patchwork, sedentaire, edifices, un panorama, le versant, paradoxalement, l'architecteur, le construction |
Ex.1 p.47 |
Ex.3 p.49 |
Ex.4 p.49 |
Ex.5 p.50 |
Ex.10 p.51 (письмово) |
|||
17 |
|
Імпресіонізм |
Ex.2 p.48 |
l'expression du temps Ex.7 p.55 |
la collection, la copie, le chef-d'oeuvre, le critique, le vernissage, peindre, l'exposition, le courant |
Ex.1 p.52 |
Ex.2 p.52 |
Ex.5 p.53 |
Ex.8 p.55 |
Ex.10 p.55 (письмово) |
|||
18 |
|
Сучасне мистецтво |
Ex.2 p.48 |
Le Plus-que-parfait Ex.8 p.58 |
abstrait, contemporain, realizer, exposer, l'atalier, la caricature, l'influance, esthetique |
Ex.2-3 p.56 |
Ex.4 p.57 |
Ex.1 p.56 |
Ex.5 p.57 |
Ex.11 p.58 (усно) |
|||
19 |
|
Візуальне мистецтво |
Ex.2 p.48 |
Le conditionnel Ex.6 p.61 |
la sculpture, le calcul, des beaux-arts, sculpteur, casser, ouvres,
|
Ex.1 p.59 |
Ex.2 p.60 |
Ex.3 p.60 |
Ex.7 p.61 |
Ex.8 p.61 (усно) |
|||
20 |
|
Bilan 3 |
|
|
|
Ex.1 p.62 |
|
|
|
Ex.2 p.63 (письмово) |
|||
21 |
|
Сторінка цивілізації 3 Твір-розповідь: «Мистецтво у нашому житті» (контроль говоріння)
|
|
|
|
Ex.1 p.64 |
|
|
|
Розказувати розповідь (усно) |
|||
Тема 4: Харчування (la nourriture) |
|||||||||||||
22 |
|
Французька кухня |
Ex.5 p.67 |
Les pronoms possessifs Ex82 p.68 |
la cuisine française, les croissants, les escargots, les cuisses de grenouille, exagerer, la reputation, un livre de cuisine |
Ex.2 p.65 |
Ex.7 p.67 |
Ex.4 p.66 |
Ex.3 p.66 |
Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається; оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання
Учні вміють готувати страви за рецептом, спілкуються у ресторані з офіціантом, розуміють користь здорового харчування, розказують про французьку та українську кухню, вживають нову лексику, використовують нові граматичні навички |
Ex.9 p.68 (письмово) |
||
23 |
|
Ресторан швидкої їжі |
Ex.8 p.72 |
Le pronoms possessif Ex.9 p.72 |
la restauration rapide, les burgers, un sandwich, les fast-food, le pizza, un repas equilibre |
Ex.1 p.69 |
Ex.4 p.70 |
Ex.6 p.71 |
Ex.3 p.70 |
Ex.5 p.70 (усно) |
|||
24 |
|
Рецепт страви. Здорова кухня |
p.74 |
Il faut + infinitive Ex.8 p.78 |
faire la cuisine, savourer, preparer les plats, gouter, prendre le repas, cuisiner |
Ex.1 p.76 |
Ex.6 p.78 |
Ex.3 p.77 |
Ex.7 p.78 |
Ex.4 p.78 (усно) |
|||
25 |
|
|
Клієнт це король |
|
Exprimer l'interdiction Exprimer l'obligation Ex.5 p.82
|
le menu, fruits de mer, specialites, entrees froides, entrees chaudes, les poissons, nos specialites, le plateau de fromage, les desserts maison |
Ex.1 p.79 |
Ex.3 a p.81 |
Ex.3 p.81 |
Ex.2 p.80 |
Ex.6 p.82 (усно) |
||
26 |
|
Українська кухня |
|
Il faut + infinitive Ex.5 p.85 |
varenyki, pampushki, galushki, salo, farshirovannie pertsi, farshirovannie sinenkie, glazunia s salom, golubtsi, pid-shuboyu, marinovannie ovoschi i frukti |
Ex.1 p.83 |
Ex.4 p.84 |
Ex.6 p.85 |
Ex.3 p.84 |
Ex.2 p.84 |
|||
27 |
|
|
Bilan 4 Твір-розповідь: «Моя улюблена страва» (контроль говоріння) |
|
|
|
Ex.1-2 p.87 |
|
|
|
Ex.3 p.88 (усно) Розказувати розповідь
|
||
28 |
|
|
Контроль аудіювання (семестровий) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Повторити Л.О
|
|
29 |
|
|
Контроль читання (семестровий) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Повторити правила читання
|
|
30 |
|
|
Контроль письма (семестровий) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Повторити Г.С та Л.О
|
|
31 |
|
|
Контроль говоріння (семестровий) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Повторити вивчені теми |
|
32 |
|
|
Повторення вивченої теми: Харчування |
|
|
|
|
|
|
|
|
Повторити вивчений матеріал |
|
33 |
|
|
Підсумок I семестр |
|
|
|
|
|
|
|
|
Підбити підсумок |
|