КТП 10 клас 1 семестр

Про матеріал
за підручником для 10 класів закладів загальної середньої освіти Ю.Клименко, Французька мова (Français 10), Київ, видавництво «Генеза» 2018 Навчальне навантаження – 70 годин, 2 рази на тиждень
Перегляд файлу

Французька мова 10 клас Клименко 2018 (10 рік)Календарно-тематичне планування

з французької мови

 

10 клас

10-й рік навчання, рівень стандарту

 

( за підручником  для 10 класів закладів загальної середньої освіти Ю.Клименко,

Французька мова (Français 10), Київ, видавництво  «Генеза» 2018)

 

Навчальне навантаження – 70 годин, 2 рази на тиждень

 

I-семестр

Дата

Змістова

лінія

Тематика

ситуативного

спілкування

Мовний компонент

Мовленнєвий компонент

Соціокультурна компетенція/

Загальнонавчальна компетенція

Д/З

 

 

 

 

фонетична

граматична

лексична

аудіювання

говоріння

читання

письмо

 

 

Тема 1: Шкільне життя (la vie scolaire)

1

 

Громадянська

відповідальність

Перший дзвоник у Франції

Ex.5 p.6

Passe compose avec avoir et etre

Ex.6 p.6

Ex.7 p.7

la rentree,

la lycee,

svt,

inscriter,

profiter,

 

 

 

 

 

 

Ex.1 p.4

Ex.4 p.5

Ex.2 p.4

Ex.8 p.7

Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається;

оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. 

Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні вміють розказувати про систему освіти у Франції, знають різницю у системі навчання Франції та інших країнах, долають труднощі у навчанні, застосовують нові лексичні одиниці, використовують нові граматичні можливості

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ex.9 p.7

(усно)

2

 

Труднощі старшокласників

Ex.5 p.9

Imparfait

Ex.10 p.11

l'ecole primaire,

ecolier,

ecoliere,

la college,

le collegien,

la collegienne,

la lycee,

le lyceen,

la lyceenne,

un brevet,

le bac

Ex.1 p.8

Ex.4 p.9

Ex.2 p.8

Ex.7 p.10

Ex.6 p.9

(усно)

3

 

Початкова освіта у Франції

Ex.1 p.12

Les adjectif

Ex.7 p.15

l'institueurs,

l'institutrices,

la maître,

la maitresse,

le surveillant,

la cantine,

la cour de recreation,

le coin potager

 

Ex.3 p.13

Ex.2 p.13

Ex.4 p.14

Ex.6 p.15

Ex.10 p.15

(письмово)

4

 

Освіта у Франції та у франкомовних країнах

Ex.1 p.12

Les adjectif

Ex.7 p.15

Le stage,

Les etudes,

La licence,

l'Equateur,

laisser

 

 

 

Ex.1 p.16

Ex.3 p.17

Ex.2 p.14

Ex.8 p.18

Ex.9 p.18

(письмово)

5

 

Зусилля учнів у навчанні

Ex.4 p.20

Imparfait/Passe compose

Ex.6 p.21

la semaine de quatre jour,

experimenter,

les enseignant,

positif,

la mis en place,

 

Ex.1 p.19

Ex.3 p.20

Ex.2 p.19

Ex.7 p.21

Ex.9 p.21

(письмово)

6

 

Bilan 1

 

 

 

Ex.2-3 p.22

 

Ex.1 p.22

Ex.4-5 p.23

Ex.6 p.23

(письмово)

7

 

Сторінка цивілізації 1

Твір-розповідь:

«Система шкільної освіти у Франції»

(контроль говоріння)

 

 

 

Ex.1-2 p.25

 

 

 

Розказувати розповідь

(усно)

Тема 2: дозвілля та спорт ( les loisirs et le sport)

8

 

Здоров'я тт. безпека

Спорт у нашому житті

Ex.4 p.28

Pour, pour ne pas, sans

Ex.5 p.28

faire du sport, faire du patinage artistique,

joueur au football,

jouer aux echecs,

etre professionnel,

gagner un match,

se reposer,

balader,

la sante

 

 

Ex.1 p.26

Ex.2 p.27

Ex.3 p.27

Ex.8 p.29

Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається;

оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. 

Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні вміють розказувати про спорт у Франції, розбираються у спортивному приладді, знають про користь спорту, вживають лексику, використовують у темі граматичні вміння

Ex.10 p.29

(усно)

 

9

 

Спорт у Франції

Ex.4 p.28

La consequence

Ex.4 p.32

pratiquer le sport,

pratiquer le tir a l'arc,

jouer du violon,

s'entrainer pour le plaisir,

devenir champion,

se promener,

pour etre fort,

le role dela societe

 

Ex.1 p.30

Ex.2 p.31

Ex.4 p.31

Ex.6 p.232

Ex.5 p.20

(письмово)

11

 

Спортивне приладдя

Ex.4 p.28

Les prepositions de cause

Ex.6 p.35

aps,

activites,

physique,

interroger,

occasionnelle,

adherents,

un noyau,

le footing-jogging,

les boules,

la marche,

l'orderes

Ex.2 p.33

Ex.4 p.34

Ex.3 p.34

Ex.5 p.25

Ex.7 p.35

(письмово)

 

12

 

Спорт та здоров'я

Ex.4 p.28

Opposotion

Ex.7 p.38

Le Ministere des Sports de la Jeunesse,

l'Education populaire et de la Vie associative,

le Ministere des Affaires et de la Sante

Ex.1 p.36

Ex.5 p.38

Ex.4 p.37

Ex.8 p.38

Ex.6 p.38

(усно)

13

 

Bilan 2

 

 

 

Ex.1 p.39

 

 

 

Ex.2p.40

(усно)

14

 

Сторінка цивілізації 2

Твір-розповідь:

«Переваги та недоліки спорту»

(контроль говоріння)

 

 

 

Ex.1 p.41

 

 

 

 Розказувати розповідь

(усно)

Тема 3: Мистецтво (l'art)

15

 

Громадянська відповідальність

Життя митця

Ex.2 p.48

Le conditionnel

Ex.7 p.45

l'artiste,

artistique,

l'amateur d'art,

le connoisseur,

le createur,

attribue a,

le tableau

Ex.1 p.42

Ex.2 p.43

Ex.3 p.44

Ex.6 p.44

Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається;

оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. 

Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

 

 

Учні вміють розрізняти види мистецтва за видами, описують картини, складають розповідь про митців, використовують нову лексику, вживають граматичні вміння

Ex.9 p.46

(усно)

16

 

Спадщина

Ex.2 p.48

Le conditionnel

Ex.8 p.51

le patrimoine,

un patchwork,

sedentaire,

edifices,

un panorama,

le versant,

paradoxalement,

l'architecteur,

le construction

Ex.1 p.47

Ex.3 p.49

Ex.4 p.49

Ex.5 p.50

Ex.10 p.51

(письмово)

17

 

Імпресіонізм

Ex.2 p.48

l'expression du temps

Ex.7 p.55

la collection,

la copie,

le chef-d'oeuvre,

le critique,

le vernissage,

peindre,

l'exposition,

le courant

Ex.1 p.52

Ex.2 p.52

Ex.5 p.53

Ex.8 p.55

Ex.10 p.55

(письмово)

18

 

Сучасне мистецтво

Ex.2 p.48

Le Plus-que-parfait

Ex.8 p.58

abstrait,

contemporain,

realizer,

exposer,

l'atalier,

la caricature,

l'influance,

esthetique

Ex.2-3 p.56

Ex.4 p.57

Ex.1 p.56

Ex.5 p.57

Ex.11 p.58

(усно)

19

 

Візуальне мистецтво

Ex.2 p.48

Le conditionnel

Ex.6 p.61

la sculpture,

le calcul,

des beaux-arts,

sculpteur,

casser,

ouvres,

 

Ex.1 p.59

Ex.2 p.60

Ex.3 p.60

Ex.7 p.61

Ex.8 p.61

(усно)

20

 

Bilan 3

 

 

 

Ex.1 p.62

 

 

 

Ex.2 p.63

(письмово)

21

 

Сторінка цивілізації 3

Твір-розповідь:

«Мистецтво у нашому житті»

(контроль говоріння)

 

 

 

 

Ex.1 p.64

 

 

 

 Розказувати розповідь

(усно)

Тема 4: Харчування (la nourriture)

22

 

 

Здоров'я та безпека

Французька кухня

Ex.5 p.67

Les pronoms possessifs

Ex82 p.68

la cuisine française,

les croissants,

les escargots,

les cuisses de grenouille,

exagerer,

la reputation,

un livre de cuisine

Ex.2 p.65

Ex.7 p.67

Ex.4 p.66

Ex.3 p.66

Введення в соціокультурне середовище: ознайомити з новим лексичним матеріалом/ Усвідомлювати мету поставленого завдання; активно застосовувати мову, що вивчається;

оцінювати соціокультурні події та відмінності./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

Формувати елементарні уявлення про цінності чужої культури. 

Виховувати естетичні смаки./ Усвідомлювати мету поставленого завдання

 

 

 

 

 

 

 

Учні вміють готувати страви за рецептом, спілкуються у ресторані з офіціантом, розуміють користь здорового харчування, розказують про французьку та українську кухню, вживають нову лексику, використовують нові граматичні навички

Ex.9 p.68

(письмово)

23

 

Ресторан швидкої їжі

Ex.8 p.72

Le pronoms possessif

Ex.9 p.72

la restauration rapide,

les burgers,

un sandwich,

les fast-food,

le pizza,

un repas equilibre

Ex.1 p.69

Ex.4 p.70

Ex.6

p.71

Ex.3 p.70

Ex.5 p.70

(усно)

24

 

Рецепт страви. Здорова кухня

p.74

Il faut + infinitive

Ex.8 p.78

faire la cuisine,

savourer,

preparer les plats,

gouter,

prendre le repas,

cuisiner

Ex.1 p.76

Ex.6 p.78

Ex.3 p.77

Ex.7 p.78

Ex.4

p.78

(усно)

25

 

 

Клієнт це король

 

Exprimer l'interdiction

Exprimer l'obligation

Ex.5 p.82

 

le menu,

fruits de mer,

specialites,

entrees froides,

entrees chaudes,

les poissons,

nos specialites,

le plateau de fromage,

les desserts maison

Ex.1 p.79

Ex.3 a p.81

Ex.3 p.81

Ex.2 p.80

Ex.6 p.82

(усно)

26

 

Українська кухня

 

Il faut + infinitive

Ex.5 p.85

varenyki,

pampushki,

galushki,

salo,

farshirovannie pertsi,

farshirovannie sinenkie,

glazunia s salom,

golubtsi,

pid-shuboyu,

marinovannie ovoschi i frukti

Ex.1 p.83

Ex.4 p.84

Ex.6 p.85

Ex.3 p.84

Ex.2 p.84

27

 

 

Bilan 4

Твір-розповідь:

«Моя улюблена страва»

(контроль говоріння)

 

 

 

Ex.1-2 p.87

 

 

 

Ex.3 p.88

(усно)

Розказувати розповідь

 

28

 

 

Контроль аудіювання

(семестровий)

 

 

 

 

 

 

 

 

Повторити Л.О

 

 

29

 

 

Контроль читання

(семестровий)

 

 

 

 

 

 

 

 

Повторити правила читання

 

30

 

 

Контроль письма

(семестровий)

 

 

 

 

 

 

 

 

Повторити Г.С та Л.О

 

31

 

 

Контроль говоріння

(семестровий)

 

 

 

 

 

 

 

 

Повторити вивчені теми

32

 

 

Повторення

вивченої теми:

Харчування

 

 

 

 

 

 

 

 

Повторити вивчений матеріал

33

 

 

Підсумок I семестр

 

 

 

 

 

 

 

 

Підбити підсумок

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шевчук Олександр Григорович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Магера Андрій
Додано
6 липня 2021
Переглядів
1130
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку