"Квартет "Презентація до уроку музичне мистецтво 6 клас

Про матеріал
Презентація до уроку музичне мистецтво у 6 класі "Квартет". Презентацію створено відповідно до підручника "Музичне мистецтво " Л.Г. Кондратової
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квартет Урок узагальнення знань

Номер слайду 2

Музичне сприймання. Б. Лятошинський. Квартет №2 для двох скрипок, альта і віолончелі, тв. 4, 4. Allegro molto.

Номер слайду 3

Аналіз музичного твору.1. Розкажіть про особливості звучання квартету. Опишіть характер музики.2. У виконанні яких музичних інструментів прозвучав твір?3. Назвіть тип квартету як ансамблю виконавців.4. Які засоби виразності твору вам вдалося розпізнати?5. Розкажіть про свої враження від твору.

Номер слайду 4

Склад виконавців. Ансамбль із двох виконавців (вокалістів або інструменталістів), — це дует, троє виконавців утворюють тріо, а четверо — квартет. Камерний ансамбль із п’яти виконавців традиційно називають квінтетом, із шести — секстетом, із семи — септетом, з восьми — октетом.

Номер слайду 5

Борис Миколайович ЛЯТОШИНСЬКИЙ (1894—1968) Український композитор, диригент і педагог, один із основоположників модерного напрямку в українській музиці. Неодноразовий член журі міжнародних конкурсів та активний учасник керівних органів Спілки композиторів України і Київської консерваторії. Автор опер, творів для хору з оркестром, творів для симфонічного оркестру, п’єс для духового оркестру, фортепіано з оркестром тощо.

Номер слайду 6

Музичний словничок. Квартет — музичний твір для чотирьох інструментів або вокальних голосів, зазвичай написаний у сонатній формі.

Номер слайду 7

Музичне сприймання. Й. Штраус. Полька «Грім і блискавка» у виконанні струнного квартету.

Номер слайду 8

Аналіз музичного твору.1. Опишіть характер прослуханої музики.2. У виконанні яких музичних інструментів прозвучав твір?3. Порівняйте твір Й. Штрауса із твором Б. Лятошинського. Поміркуйте, у чому полягає різниця між жанром квартету і виконанням будь-якого твору інструментальним квартетом.

Номер слайду 9

Вікторина «Добери мелодію ».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 вересня 2019
Переглядів
7084
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку