Квест «ЕКОЛОГІЧНИЙ ВСЮДИХІД»»

Про матеріал
Мета квесту: формування у дітей основ екологічної культури, правильного ставлення до природи, людей, самого себе; розвиток високих морально-психологічних якостей: рішучості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності, навичок працювати у команді, згуртованості в учнівських колективах.
Перегляд файлу

БУТІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ ЧМИРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

Квест
«ЕКОЛОГІЧНИЙ ВСЮДИХІД»

https://png.pngtree.com/element_origin_min_pic/16/07/15/165788a5454f473.jpg                  Підготували:

                                                                                        Косолап І.В.

                                                                                        Кобзенко О.М.

                                                                                        Матюшева О.В.

 

БУТОВЕ - 2019

Мета квесту:

  • формування у дітей основ екологічної культури, правильного ставлення до природи, людей, самого себе;
  • розвиток високих морально-психологічних якостей: рішучості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності, навичок працювати у команді, згуртованості в учнівських колективах;
  • систематизація та узагальнення знань, отриманих на уроках природознавства, літературного читання;
  • організація змістовного дозвілля учнів.

Учасники: учні 7 класу ( 2 команди).

Тривалість квесту: 45 хвилин.

Місце проведення: приміщення школи (класна кімната 3 класу, бібліотека, кабінет соц-псих. служби, кімната дитячого садка, кабінет завуча ЗНВР.

Хід квесту

Доброго дня шановні учні!

Сьогодні ми зібралися тут для того, щоб відзначити Всеукраїнський день довкілля та екології. Слова «довкілля» та «екологія» стали вживатися у всіх засобах масової інформації і навіть у наших повсякденних розмовах все частіше. Чи варто цьому дивуватися? Звичайно, ні.

Цивілізація крокує по планеті, не тільки приносячи людині великі блага, але і створюючи при цьому все нові й нові проблеми. В певний момент ці проблеми стали настільки гострими, що про них вже неможливо було мовчати. Першими занепокоїлися вчені. Забили на сполох і медики. Журналісти і політики теж не залишилися осторонь від цих проблем.

  Тому і ми сьогодні не можемо бути в стороні, а маємо підтримати всіх тих, хто за чисте довкілля та екологію. Пропонуємо Вам прийняти участь у квесті « Екологічний всюдихід».

Зараз я розповім правила нашого квесту.

Для початку необхідно поділитися на дві команди, в цьому нам допоможе метод жеребкування. У цій коробочці є яблука двох кольорів: зеленого та жовтого. Ви по черзі будете підходити та не дивлячись у коробку занурювати руку. Таким чином ми чесно розділимося на команди.

Все, зі складом команд ми визначилися.

Команда, якій дісталися зелені яблука буде брати учать у квесті під назвою «Грім», а кому дісталися жовті «Блискавка».

Ви отримаєте маршрутні листи, які необхідно заповнити.

Всього у нашому квесті є 5 зупинок:

  • «Hand madе: Нове життя старих речей», яка розташована у бібліотеці,
  •  «Дендрологічна» яка розташована у кабінеті соц-псих. служби, 
  •  «Екологічні Всезнайки» яка розташована у 3 класі, 
  • «Перлини народної мудрості» яка розташована у дитячому садку,
  • «Фітознахарі» яка розташована у кабінеті завуча ЗНВР Жовтої Н.М.

Там вам детально розкажуть про умови проходження даної станції.

 Будьте уважними, спритними та швидкими. Команда, яка прийде до фінішу першою отримує бонусні 3 бали. Бажаємо удачі.                                     

Станції

 

  1. Станція «Фітознахарі» - з команди бере участь 5 учнів, їм потрібно вгадати лікарську рослину за смаком чаю, назвати її цілющі властивості, знайти відповідну картинку (липа, ромашка, мʼята, калина, малина). Кількість балів:  15,(кабінет завуча ЗНВР Жовтої Н.М.).

 

  1. Станція «Дендрологічна» - бере участь вся команда їм потрібно поглянути на картинки та назвати 5 рослин, потім знайти їх у приміщенні школи та зробити селфі поблизу них, показавши суддям. Кількість балів:  10, (кабінет соціально-психологічної служби).

 

 

  1. Станція «Hand madе: Нове життя старих речей» -  бере участь вся команда їм потрібно створити за 6 хвилин красиву річ із набору наявних речей.  Кількість балів:  5, (шкільна бібліотека).

 

  1. Станція «Перлини народної мудрості» - бере участь вся команда їм потрібно скласти 5 прислів’їв та приказок  про природу. Кількість балів:  5, (кімната дитячого садка).

 

 

  1. Станція «Екологічні Всезнайки» - з команди бере участь 5 учнів, їм потрібно відповідати на запитання, слова - відповіді необхідно утворити з літер, ставши у правильному порядку. Одна відповідь – 1 бал, (класна кімната 3 класу).

 

Що ж ви молодці!

А перед тим, як ми оголосимо результати квесту, ми хочемо, щоб ви пам’ятали, що охорона природи - це те, чим повинна займатися кожна людина. Найчастіше через безвідповідальне і халатне ставлення до світу відбуваються техногенні катастрофи і масові забруднення. Охороняти природу потрібно як в приватних, так і в глобальних масштабах. Все починається з малого. Тому ми закликаємо Вас контролювати себе і своїх близьких, дбайливо ставитись до природи.

Тож настав час оголосити результати нашого квесту.

Команда «                           »  за виконані завдання отримала             балів, а комнда  «                           » отримала             балів.

Вітаємо переможців.

Команда «                           » отримує грамоту за перемогу у квесті «Екологічний всюдихід», а команда «                           » отримує грамоту за участь у нашому квесті.

А зараз запрошуємо всіх Вас скуштувати корисних вітамінів, щоб набратися сил після плідної праці та бути здоровими!!!

 

 

 

docx
Додано
31 серпня 2019
Переглядів
1433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку