Квест-гра "Стежками мови"

Про матеріал
Квест-гра «Стежками рідної мови» допоможе повторити й узагальнити, поглибити знання учнів з української мови, пояснити, чому важливо вивчати рідну мову; розвивати логічне та образне мислення, мовлення, бажання вивчати українську мову; виховувати любов і повагу до рідного слова, почуття гордості за свій народ.
Перегляд файлу

Квест-гра

«Стежками рідної мови»

Мета: поглибити знання учнів з української мови, пояснити, чому важливо  вивчати  рідну мову; розвивати логічне та образне мислення, мовлення, бажання вивчати українську мову; виховувати любов і повагу до рідного слова, почуття гордості за свій народ.

Тип уроку: квест-гра.

Обладнання: ноутбук (мультимедійний проектор), презентація «Вікторина до Дня рідної мови», маршрутний лист, роздаткові картки із завданнями.

Завдання квесту: пройти зупинки  за маршрутним листом, виконати завдання.

Правила:

1. Учні об'єднуються в команди, вибирають капітана та назву команди.

 2. Команди отримують маршрутний лист, завдання, яке треба виконати.

3. Учитель контролює хід гри, на дошці записує зароблені бали команд.

Маршрут:

Слово вчителя:

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Тому сьогодні ми зібралися для проведення квест - гри «Стежками мови», яка дасть змогу визначити, хто серед нас найкращий юний мовознавець. Тож переходимо до завдань гри.

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ. Підсумок

Що ж, ось і завершилася квест-гра. Сподіваюся, що вам вона сподобалася, ви перевірили, наскільки добре знаєте українську мову. Пам’ятайте, наша мова – це зброя! Ми повинні її цінувати та оберігати.

                                                        Нагородження переможців.


 


 

docx
Додано
22 березня 2023
Переглядів
793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку