Квест-гра "Здоровий спосіб життя або протидія шкідливим звичкам"

Про матеріал
У даній презентації розглядаються шкідливі звички такі як: куріння, наркоманія, алкоголь, шкідлива їжа, ігроманія. Квест-гра проводиться на таких станціях: "Шкідливо-корисно", Шифрувальник", "Вгадай звичку за картинкою", "Анаграма", "Ситуація волі", "Здоровий спосіб життя".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квест-гра"Здоровий спосіб життя, або протидія шкідливим звичкам"Які є шкідливі звички?Чим шкодять?

Номер слайду 2

Один німецький філософ сказав : «Здоров’я настільки переважає всі блага життя,що воістину здоровий злидар щасливіший за хворого короля».

Номер слайду 3

Як на вашу думку стати здоровим і зберегти здоровя? Життя і здоров’я людей залежать від самої людини. Від того, який настрій, які бажання, яка поведінка людини, залежить її самопочуття, здоров’я. Всі звички можна поділити на дві групи. Ті, що приносять користь людині і її здоровю називаються – корисними ( пунктуальність, охайність, ввічливість, заняття спортом, дотримання правил особистої гігієни, раціональне харчування, загартування, позитивні емоції, здоровий відпочинок і т.д) та шкідливі звички.

Номер слайду 4

Станція "Шифрувальник" Станція «Шкідливо-корисно»Станція "Вгадай звичку за картинкою" Станція "Анаграма" Станція "Ситуація волі" Станція "Здоровий спосіб життя" Станції

Номер слайду 5

- Вітатися під час зустрічі з людьми; - допомагати меншим та слабшим; - перебігати дорогу на червоне світло пішохідного світлофора; - виконувати ранкову зарядку; - говорити неправду;- дотримуватися режиму дня;- доглядати за своїми речами;- палити цигарки;- вживати алкоголь; - правильно харчуватись;- гризти ручки,олівці;- складати портфель поспіхом вранці;- бути пунктуальним;- гуляти на свіжому повітрі;- вживати свіжі фрукти й овочі;- робити компліменти іншим людям;- посміхатись. Станція«Шкідливо-корисно»(Якщо корисна звичка-аплодуємо,якщо шкідлива-не аплодуємо)

Номер слайду 6

- Вітатися під час зустрічі з людьми; - допомагати меншим та слабшим; - перебігати дорогу на червоне світло пішохідного світлофора; - виконувати ранкову зарядку; - говорити неправду;- дотримуватися режиму дня;- доглядати за своїми речами;- палити цигарки;- вживати алкоголь; - правильно харчуватись;- гризти ручки,олівці;- складати портфель поспіхом вранці;- бути пунктуальним;- гуляти на свіжому повітрі;- вживати свіжі фрукти й овочі;- робити компліменти іншим людям;- посміхатись. Колективна гра«Шкідливо-корисно»(Якщо корисна звичка-аплодуємо,якщо шкідлива-не аплодуємо)

Номер слайду 7

Станція "Шифрувальник"Ваше завдання скласти із літер які зустрічаються в рядку лише один раз слово, що має відношення до теми нашого квесту.

Номер слайду 8

Станція "Шифрувальник"Ваше завдання скласти із літер які зустрічаються в рядку лише один раз слово, що має відношення до теми нашого квесту.

Номер слайду 9

"Вгадай звичку за картинкою"

Номер слайду 10

Електронні сигарети. Небезпечні вони тим, що сприяють склерозу альвеол, через що порушується дихальна функція легень та розвиваються хронічні захворювання легеневої тканини. Електронні сигарети містять ще й акролеїн – сполуку, що утворюється при нагріванні гліцерину. Акролеїн може спровокувати астму та хронічні захворювання легень. Куріння. Звичайні сигарети спричиняють:хвороби дихальних шляхів та астма;онкологічні захворювання різних частин тіла та органів;коронарна хвороба серця, інфаркти та інсульти;катаракта та сліпота, безпліддя. Пасивні курці (які вдихають тютюновий дим поряд із курцем), також підпадають під ризик отримати одну із вищеперерахованих хвороб.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Алкоголь — отрута, що знищує клітини та може викликати залежність (цим обумовлюється оброблення спиртом порізів та ран, щоб вбити мікроби). Етиловий спирт накопичується в мозку та печінці (якщо прийняти стандартний вміст спирту у крові за 1, то в печінці дорівнюватиме 1,5, а в мозку — 1,75) — відповідно, у першу чергу вбиваючи клітини у цих органах. Вживання алкоголю

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Чим небезпечні наркотики? Ризик отримати ВІЛ-інфекцію. Згорання нервових клітин . Утворення тромбів та рубців ( через проколи) У вагітних жінок, які приймають наркотики можуть народитися мертві діти або з вадами(клишоногість, відсутність кінцівок, розщеплене піднебіння). Наркотики викликають залежність. Навіть одноразове їх уживання може призвести до наркотичної залежності. У підлітків вона розвивається набагато швидше, ніж у дорослих. Вживання наркотиків. Класифікація наркотиків. Найнебезпечніші: героїн, морфій, опіум; Метамфетамін(та наркотики що вводяться як ін'єкція); Менш небезпечні наркотики: кодеїн; стимулятори амфетамінового типу: бензедрин і барбітурати; Найменш небезпечні: марихуана; препарати амфетамінового типу пониженої активності, ЛСД.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Фаст-фуд, чипси, сухарики, кетчуп, майонез, білий хліб, консерви, газовані напої, сіль та цукор – все це смаколики з розділу “шкідлива їжа”. Неправильне харчування – може призвести до ожиріння, серцевих захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту. Шкідливі продукти згубно впливають на організм. Шкідлива їжа

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Ігроманія - хвороба, що виявляється як часте участь в азартних іграх. Часто ігроманія пов'язана з невисокою самооцінкою, залежністю від думки інших або просто від інших людей, алкогольною чи наркотичною залежністю. Відхід від того, що відбувається в реальності шляхом зміни психічного стану із застосуванням речовин або психологічної концентрацією на будь-яких предметах або певних видах діяльності, що супроводжується розвитком інтенсивних емоцій, називається залежністю.Ігроманія

Номер слайду 19

ФАРКТІН ЗДАИКШАИЦЗОРРНАЯН МРЕСТЬШЕКАЛЬКОЛІТОЛАЗМКАР РОГЛАКАР ГЕЛЕНЬЛЬОЗКУБЕРТУНЯРІНОЖИСтанція "Анаграма"Розшифруйте слова та назвіть, які хвороби з'являються внаслідок шкідливих звичок.

Номер слайду 20

ФАРКТІН (інфаркт)ЗДАИКША (задишка)ИЦЗОР(цироз)РНАЯН МРЕСТЬ (рання смерть)ШЕКАЛЬ (кашель)КОЛІТОЛАЗМ (алкоголізм)КАР РОГЛА (рак горла)КАР ГЕЛЕНЬ (рак легень)ЛЬОЗКУБЕРТУ (туберкульоз)НЯРІНОЖИ (ожиріння)Станція "Анаграма"Розшифруйте слова та назвіть, які хвороби з'являються внаслідок шкідливих звичок.

Номер слайду 21

Станція "Ситуації волі". Товариш, якого ти поважаєш, бачить, що ти пригнічений, пропонує тобі закурити й розслабитися: «Головне для тебе зараз – заспокоїтися». Варіанти відповідей: Несхоже, щоб мені сьогодні стало від цього добре. Я не збираюся забруднювати організм. Не сьогодні, напевно. Ні, не хочу неприємностей. Не думаю, що ти досить знаєш, яку шкоду це приносить організму. Краще запропонуй мені вітаміни. Ні, спасибі, це небезпечно. Ні, я це пробував, і мені не сподобалося. Мені не хочеться вмерти молодим. Я хочу бути здоровим. Це мені нічого не дасть. Я й без цього себе прекрасно почуваю.

Номер слайду 22

Станція "Ситуації волі". Друзі пропонують тобі випити алкогольний напій: «Випий з нами за компанію! Дивись як нам весело!» Як ти вчиниш?Варіанти відповідей: Несхоже, щоб мені сьогодні стало від цього добре. Я не збираюся забруднювати організм. Не сьогодні, напевно. Ні, не хочу неприємностей. Не думаю, що ти досить знаєш, яку шкоду це приносить організму. Краще запропонуй мені вітаміни. Ні, спасибі, це небезпечно. Ні, я це пробував, і мені не сподобалося. Мені не хочеться вмерти молодим. Я хочу бути здоровим. Це мені нічого не дасть. Я й без цього себе прекрасно почуваю.

Номер слайду 23

Станція«Здоровий спосіб життя»Пригадати та розказати (кілька стрічок) якомога більшу кількість віршів, приказок, прислів’їв, де згадується здоров’я, здоровий спосіб життя та все, що з ним пов’язано. Без здоров'я немає щастя. Було б здоров'я, а все інше наживем. Все можна купити, тільки здоров'я ні.

Номер слайду 24

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Aлександрова Анна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Клочкова Ірина
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
7 лютого
Переглядів
318
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку