Квест "П'ять казкових сувоїв"

Про матеріал

Розробка позакласного заходу до Дня народження казкаря Шарля Перро. Захід проводжиться у формі квесту, під час якого учні шукають сховані сувої та виконують завдання, які вказані на них.

Перегляд файлу

Квест «5 казкових сувоїв»

(до 320-річчя «Попелюшки» та «Кіт у чоботях» Шарля Перро)

 

Мета: розповісти учням про казкаря Шарля Перро, сприяти розвиткові творчих здібностей дітей, формувати пізнавальну активність учнів, розвивати  бажання більше знати, прагнення самостійно з'ясовувати невідоме, активізувати розумову діяльність шляхом створення спеціальних умов для виконання завдань, які потребують достатньої свідомості й зрілості учнів, здатності до подолання спеціально створених перешкод.

Обладнання: книжкова виставка «Шарль Перро», сувої із завданнями, портрет Шарля Перро, ілюстрації до казок Шарля Перро.

 

Ведучий 1. Багато років тому у Франції жив процвітаючий адвокат, архітектор при дворі короля, визнаний вчений і поет. У віці 68 років їм була видана книга казок «Історії, або Казки минулих часів (казки моєї матінки Гуски) з моральними повчаннями».

Завдяки цій книзі світ познайомився з Червоною Шапочкою, Сплячої красунею, Котом у чоботях ... Цих героїв знають сьогодні в усьому світі. Книга казок вийшла під ім'ям Дарманкура (сина Шарля Перро), але більшість вчених вважають автором Ш.Перро.

Ведучий 2. Шарль Перро народився 12 січня 1628 року в Парижі в сім'ї великого буржуа. Ш. Перро рано почав складати, і до тринадцяти років він склався як цілком підготовлений автор. Отримавши гарну освіту, Перро стає спочатку адвокатом, а потім працює прикажчиком у свого старшого брата - фінансового збирача в Парижі. З 1663 року його очолює Комітет літератури і стає помітною фігурою при дворі французького короля Людовика XIV. Весь цей час він пише вірші, п'єси і зовсім не думає про казки.

У 1672 році Шарль Перро одружується на Марі Пишон, яка народила йому чотирьох дітей. Але 1678 року сталася біда - дружина Шарля Перро захворіла на віспу і померла. Перро проводить всі дні за роботою, а вечора овдовілий батько присвячує дітям. Він згадує ті казки, які сам колись чув від старших, і розповідає їх своїм дітям.

Ведучий 1. Рік 1685 став важливим роком в біографії Перро і першим роком в біографії Перро - казкаря. Він взявся написати свою першу казку. Перро назвав її «Гризельда» - по імені головної героїні, простої пастушки, що стала дружиною принца. На частку Грізельди випали нелегкі випробування, але вона, подолавши їх, домоглася свого щастя.

За часів Перро казка була нелюбимої падчеркою літератури, їй не було місця ні в книзі, ні в салоні багатого будинку. Але завдяки Шарлю Перро казки стали популярні й улюблені в усіх сім'ях - багатих і бідних. Перро продовжує писати казки. У 1695 році через друку виходить перше видання казок Перро - «Казки матінки Гуски». Казки перевидаються, перекладаються на інші мови.

Помер Шарль Перро в 1703 році. Але його казки досі знають і читають діти всього світу. Подивимося, чи знаєте їх ви.

Ведучий 2. Герої казок залишили для вас 5 таємничих сувоїв! За кожен сувій вам належить добре попрацювати! Ми приготували багато підступних випробувань і важких загадок ... Тримайтеся!

 

Завдання 1.

Для того, щоб знайти 1 сувій вам необхідно буде вгадати з якої саме казки предмет, малюнок якого ми вам будемо показувати.

1. Кошик з пиріжками. (Червона Шапочка)

2. Гарбуз. (Попелюшка)

3. Кришталеві туфельки. (Попелюшка)

4. Веретено. (Спляча красуня)

А зараз дивіться: на зворотній стороні кожного малюнка є літера. Якщо складете літери вірно, то дізнаєтесь де шукати 1 сувій.

 

Завдання 2.

Сувій від Феї Хрещеної.

Вдягни Попелюшку на бал. Домалюйте плаття за цифрами.

 

Завдання 3.

Сувій від Попелюшки

Вам потрібно пройти лабіринт, для того, щоб Попелюшка вчасно потрапила до палацу .

 

Завдання 4.

Сувій від Сплячої красуні

Поки спала, забула всі слова. Допоможіть Красуні згадати всі слова.

 

Завдання 5.

Сувій від Кота в Чоботях

А зараз хитрий кіт в Чоботях вирішив перевірити чи добре ви знаєте казки Шарля Перро.

 

Завдання 6.

Сувій від Червоного Капелюшка

Знайди 10 відмінностей на двох портретах Капелюшки.

 

Завдання 7.

Якщо ви були уважними, то на кожному сувої мали помітити літеру. А зараз ви складете ці літери до купи та зможете назвати батька всіх цих дивовижних казок.

 

 

 

docx
Додано
14 травня 2018
Переглядів
1096
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку