Квест " Подорож у часі"

Про матеріал
Метою заходу є поглибити знання учнів про речовини та їхні властивості, розвинути логічне мислення та спостережливість, виховувати пізнавальний інтерес до предмету.
Перегляд файлу

Квест –подорож у часіПов’язане зображення

Мета:

Поглибити знання учнів про речовини, та їх властивості, походження назв хімічних елементів, формувати навички й уміння проведення хімічного експерименту й аналізу явищ, що спостерігаються, робити висновки. 

Розвивати логічне мислення, спостережливість і уважність, вміння працювати в групі. 

Виховувати пізнавальний інтерес до вивчення предмету.

  Правила квесту

У квесті беруть участь 6 команд. Учасники отримують конверти із завданнями початківця супергероя, при виконанні якого команда  отримує  пазл – картинку ( каменя вічності), з яких повинні скласти картинку . Рукавицю Нескінченності отримує команда яка швидше зможе зібрала  камень. Рукавиця з каменями надає можливість отримати суперсилу, яку продемонструють учасники команди переможців (хімічний експеримент).

 Камінь Душі: Можливо найнебезпечніший з усіх, цей камінь володіє розумом і відчуває голод втамувати який можуть тільки душі. Він дозволяє своєму власнику викрадати, підпорядковувати і змінювати душі живих або мертвих.

Камінь Сили: Камінь має доступ до всієї сили і енергії, коли-небудь існувала, або існує у майбутньому, живить інші камені і підсилює їх ефекти. Камінь дозволяє власнику дублювати практично будь-яку фізичну надлюдську здатність і стає невразливим, а тому і непереможним, використовуючи лише одну суцільну силу.

Камінь Часу: Камінь дає своєму власнику повну владу над часом. З його допомогою стають доступними або видимими минуле, сьогодення і майбутнє. Досконало володіє каменем може використовувати його силу як зброя, заманюючи в пастку ворогів або навіть цілі світи в нескінченні петлі часу. Камінь також може змусити об'єкти і істот фізично повертатися до юного віку або старіти.

Камінь Простору: Камінь дозволяє своєму власникові існувати в будь-якому навколишньому просторі, будь то космос або підводні глибини; переміщати об'єкти, себе та інших істот у будь-який куточок всесвіту.

Камінь Реальності: Камінь дозволяє своєму власникові здійснювати будь-які бажання, навіть якщо ці бажання суперечать науковим законам. Якщо необережно його використовувати, камінь може призвести до лиха. Торкаючись кордон реальності, він викликає катастрофічні пошкодження, які можуть бути ізольовані тільки силою Каменю Простору, Каменю Душі і Каменю Сили.

  • Камінь Розуму: Камінь дозволяє збільшувати силу свідомості власника і отримувати доступ до думок і снів інших істот. Підтримуваний Каменем Сили, з його допомогою можливо отримати доступ одночасно до всіх існуючих разумам. Камінь також може випускати внутрішніх демонів, ким би вони не були в інших всесвітів, і заганяти їх назад.

                                     Хід квесту

Вітальне слово вчителя. Шановні діти та всі учасники квесту1 Запрошую вас у яскраву подорож по Всесвіту коміксів Марвел  і пропоную відгадати найдивовижнішу таємницю секретного складу адамантію.

Міжгалактичний титан Танос  зумів здобути наймогутніший артефакт у світі – Рукавичку Нескінченності. Він зібрав камені вічності, щоб в його руках була зосереджена сила, якій немає рівних. Вам потрібно повернутись у минуле, щоб випередити його, зібрати всі 6 каменів та зруйнувати його злі наміри. 

Ви - нові відважні агенти Мстителі, нові захисники планети. Доля Землі ніколи ще не була такою невизначеною і зараз вона в ваших руках. Вам доведеться зібрати всі шість Каменів .

І. Повторення правил роботи у групі+ формування команд.

Метод « Картинна галерея». Групи обирають капітана, під час квесту на кожне виконане завдання в конверті  відводиться 5 хв. Потім після того, як закінчується час капітани залишаються на місцях , а учасники  міняються командами за часовою стрілкою.

Учні  самостійно формулюють  правила роботи у групі

View Design #2900: beaker Інструктаж з правил техніки безпеки в кабінеті хімії.

 

ІІ.  Виконання завдань  початківця супергероя

   1.Завдання .  Ви на початку нових звершень. Будьте уважними та кмітливими, пам’ятайте про мету вашої МІСІЇ.

Роздивіться уважно малюнок « Лабораторний посуд та обладнання», знайдіть відповідність між назвою та використанням даного посуду

   2.Завдання. Вітаю, ви успішно виконали перше завдання на вас чекають   нові старти.

Розгляньте  уважно етикетки,  які елементи  на вашу думку приховані в   назвах шоколадних виробів ? Знайдіть в періодичній системі ці  хімічні  елементи та дайте їм характеристику за  Менделєєва..

 

   3.Завдання. Запропонуйте способи розділення суміші.

   З’єднайте стрілочками  в правильному порядку назви методів розділення    суміші, отримаєте  готовий «ланцюг»

 4.Завдання. Згадайте поняття, що означає « сила». Так, мова йде про         ВАЛЕНТНІСТЬ.

Пройдіть лабіринт ,виграшний шлях до фінішу – посудини з речовинами, у формулі яких один з елементів має І,ІІ,ІІІ,ІV,V валентність. Не гате часу, проведіть маркером шлях, який на вашу думку допоможе вам дійти до фінішу.

 

 5.Завдання. Наступне  завдання « Класифікатор».

Згадайте, у чому відмінність понять « хімічний елемент» та « проста речовина». Чим відрізняються метали від неметалів? Заповніть колби втраченими формулами з

ІІІ. Підбиття підсумків. Рефлексія.

Відмінно! Ви зібрали всі камені, але рукавицю нескінченності отримує команда, яка виконала всі завдання швидше! Якою супер силою наділяє рукавиця? Давайте разом і дізнаємось!

 

Учні отримують останній конверт для рефлексії, на яких є початок речень, які учені повинні продовжити. Складають картини із пазлів каменів вічності та прикріплюють на дошці.

Нагородження солодкими подарунками та медальками « Супер Хімік!!!!!

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, Позакласні заходи
Додано
10 квітня 2023
Переглядів
381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку