Квест « Загадкові властивості води»

Про матеріал
Квест « Загадкові властивості води» має на меті: ознайомити учасників з цікавими фактами про воду та її властивості; розвивати логічне мислення, уяву та командну роботу; викликати інтерес до хімії та дослідницької діяльності.
Перегляд файлу

Квест « Загадкові властивості води»

Мета:

     Ознайомити учасників з цікавими фактами про воду та її властивості.

     Розвивати логічне мислення, уяву та командну роботу.

     Викликати інтерес до хімії та дослідницької діяльності.

 

Запрошуємо на квест «Загадкові властивості води»! У цьому захоплюючому освітньому досвіді ви вирушите в подорож, щоб відкрити для себе захоплюючі властивості води, які роблять її таким унікальною і важливою речовиною.

 

Квест починається в тихому лісі, де ви зустрічаєте старого мудрого чарівника, який розповідає вам про магічну силу води. Він пропонує вам серію загадок і завдань, які перевірять ваші знання та спостережливість.

Під час проходження квесту ви зіткнетеся з різними перешкодами, які можна вирішити, лише розуміючи різні стани води, її здатність розчиняти речовини та її вирішальну роль у підтримці життя на Землі.

Ваша кінцева мета — розкрити таємниці води та використати її сили, щоб подолати останнє випробування, яке чекає на вас у кінці квесту. Ви готові поринути у світ води та розкрити її загадкові властивості? Майстер чекає на вашу присутність, щоб розпочати цю чарівну пригоду. Нехай квест починається!

Завдання до квесту:

  1. Складіть умову задачі згідно з малюнками і розв'яжіть її.

https://uahistory.co/pidruchniki/popel-chemistry-7-class-2020/popel-chemistry-7-class-2020.files/image141.jpg

  1. Чому в дощовій воді, зібраній у регіоні, де немає населених пунктів і промислових підприємств, лакмус набуває рожевого відтінку?
  2. Вода, яку набрали з бювету, має слабкий запах. Що ви зробите, щоб усунути цей запах?
  3. У народних казках трапляється ситуація, коли герой вичавлює воду з каменя. Чи можливо таке з хімічної точки зору?
  4. Під час виготовлення сильногазованої води в одній пляшці води об'ємом 1 л розчиняють близько 1600 мл вуглекислого газу. У такій відкритій пляшці в розчиненому стані лишається близько 880 мл вуглекислого газу. Який об'єм вуглекислого газу виділиться в разі відкриття пляшки сильногазованої води об'ємом 1 л. Більше чи менше газу виділиться, якщо пляшку заздалегідь охолодити? А якщо пляшка зберігалася в теплому місці (на сонці)?
  5. У воду випадково потрапив бензин. Як його можна виокремити від води? Чи буде вода мати запах бензину, якщо розділення проводити шляхом: а) відстоювання; б) дистиляції?
  6. Фізіологічний розчин, який використовують у медицині, — це 0,9 %-вий розчин натрій хлориду. Скільки грамів води потрібно додати до 100 г 12 %-вого розчину натрій хлориду, щоб отримати фізіологічний розчин?
  7. Чи існує насправді жива і мертва вода?
  8. В чому полягає «таємниця» Хрещенської води?
  9. Чому лід не  тоне у воді?

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Інші матеріали
Додано
13 березня
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку