LEGO-гра "Допомога птахам взимку"

Про матеріал
Мета LEGO-гри : розширити знання учнів про зв’язок прикметників з іменниками, розвивати уміння розпізнавати рід прикметників, орфографічні навички; спонукати прагнення допомогти птахам взимку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

LEGO-гра“Допомога птахам взимку»Визначення роду прикметників. 4 клас. Підготувала вчитель початкових класів Берестянського ліцею Шульська Л. А.

Номер слайду 2

Важко доводиться птахам узимку. Адже страшнішим за люті морози для них є голод. Знайди прикметник в реченні, визнач рід (пам′ятай, щоб визначити рід прикметника, потрібно визначити рід іменника, з яким пов′язаний прикметник) і дізнаєшся, які птахи зимують в Україні, і як вони добувають собі їжу.

Номер слайду 3

Сниться берізці зимовий сон.ч.рж.рс.рзимовийсон. Сниться

Номер слайду 4

Горобець Хоча горобчик і невибагливий у виборі їжі, проте взимку ця маленька сіра пташечка потребує допомоги людини. Харчується горобчик насінням, зерном, хлібними крихтами. Тому варто його підгодовувати.

Номер слайду 5

Рожевіє сніговий килим.ч.рж.рс.ркилимрожевієсніговий

Номер слайду 6

Повзик Взимку повзики часто тримаються в зграях синиць, але й у інші пори року їх рідко зустрінеш поодинці, зазвичай — парою. Взимку, а також і пізно восени,  харчуються жолудями, насінням ялин та сосен і горішками  ліщини чи бука. Улюблена страва цих птахів - лісові горіхи та горішки буку.

Номер слайду 7

Мерехтять зорі в глибокому небі.ч.рж.рс.рглибокомумерехтятьзорі

Номер слайду 8

Снігур Цікаво, що чим більші морози, тим спокійнішими виглядають снігурі. Зазвичай вони літають невеликими зграйками до 10 осіб. У люті морози снігурі сидять нерухомо і лише час від часу «оживають», щоб з’їсти яку-небудь ягідку чи насіння. Особливо полюбляють снігурі ягоди горобини.

Номер слайду 9

Повільно кружляє лапата сніжинка.ч.рж.рс.рсніжинкалапатакружляє

Номер слайду 10

Омелюх Ці птахи прилітають до нас в Україну з півночі: тайги та лісотундри. Живуть переважно у лісах. До населених пунктів не прилітають і не наближаються. Тому їх можна побачити лише далеко від "цивілізації". Харчуються переважно ягодами і плодами, наприклад, брусницею, калиною, омелою.

Номер слайду 11

Тихо сіяв дрібний сніг.ч.рж.рс.рдрібнийсіявсніг

Номер слайду 12

Щиглик Зимують у лісах та на узліссі. Взимку, переважно, харчуються зерном, тому їх часто можна зустріти на подвір'ї будинків, які розташовані близько до лісосмуги. Взимку ці птахи збираються у великі зграї. Так їм легше пережити холод. Харчуються також разом. 

Номер слайду 13

Зачарована земля спить у полоні зими.ч.рж.рс.рземлязачарованаспить

Номер слайду 14

Дятел Цікаво спостерігати за зимівлею дятлів. Дятли можуть, як відлітати у теплі краї, так і зимувати у рідних лісах. Зимують вони у дуплах, які самі й видовбують. Зазвичай дятли харчуються комахами, ягодами і насінням, але взимку їхній раціон значно звужується. Їх рятує насіння ялинових і соснових шишок. І попри невелику кількість їжі, дятли є дуже щедрими птахами і з легкістю можуть поділитися їжею з іншими пернатими.

Номер слайду 15

Сонце опустилося на зимовий ліс.ч.рж.рс.рліссонцезимовий

Номер слайду 16

Синичка Синичка – велика трудівниця. Готуватись до зимового голоду вона починає ще весною або влітку. І до зими ця маленька пташечка може назбирати і сховати до 15 кг насіння і зернят. Проте взимку не завжди їй вдається знайти схованку. Тому доводиться шукати їжу під снігом або харчуватися у годівничках.

Номер слайду 17

По небу плив молодий місяць.ч.рж.рс.рмолодиймісяцьплив

Номер слайду 18

Сойка Ще восени сойка шукає жолуді і запасає їх на зиму. Набравши їх повний дзьоб, вона відлітає подалі від дуба і ховає під мох, опале листя чи хвою. Взимку сойка викопує жолуді з-під снігу і споживає їх. Але про деякі сховища вона забуває. Жолуді лежать там до весни, а потім з них виростають молоді дубки.

Номер слайду 19

Зима – важка пора для птахів, тому варто їм допомогти перезимувати. Змайструй годівничку і допоможи птахам пережити люті морози.

Номер слайду 20

ч.рж.рс.р

pptx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
427
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку