«LEGO в освітньому просторі на уроках образотворчого мистецтва»

Про матеріал
Презентація «LEGO в освітньому просторі на уроках образотворчого мистецтва» для вчителів образотворчого мистецтва. В презентації предсавлено застосування технології LEGO в освітньому просторі на уроках образотворчого мистецтва під час вивчення теми знайомство з графікою "Зрозуміти мову графіки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«LEGO в освітньому просторі на уроках образотворчого мистецтва»

Номер слайду 2

«ГРА - це іскра, що запалює вогник допитливості і любові до знань» В. Сухомлинський

Номер слайду 3

LEGO- технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри та експериментування. Основним принципом навчання є принцип «Навчання через дію» Лего-конструювання допомагає дітям втілювати в життя свої задумки, будувати і фантазувати, захоплено працюючи і бачачи кінцевий результат.

Номер слайду 4

Використання технології «Шість цеглинок» «Від кольорової цеглинки, до розумної дитинки» - цікавий і дуже влучний вислів, знайдений на просторах інтернету. Він повністю розкриває всю суть та педагогічну систему набору LEGO «Шість цеглинок». «Шість цеглинок» - це ігри-завдання із набором з шести цеглинок LEGO DUPLO певних кольорів (червоного, помаранчевого, жовтого, зеленого, блакитного та синього). Для роботи за цією методикою учні та учитель мають індивідуальні набори з шести цеглинок. «Шість цеглинок» - це інструмент та практичний засіб, який дає змогу реалізувати ігрові та діяльнісні методи навчання НУШ.

Номер слайду 5

За допомогою конструктора LEGO вирішуються завдання освітньої діяльності школи за наступними напрямками:- Розвиток дрібної моторики рук, стимулюючи в майбутньому загально мовленнєвий розвиток і розумові здібності.- Навчання правильному і швидкому орієнтуванню в просторі.- Ознайомлення з математичними поняттями, розв’язування математичних та логічних задач.- Розширення уявлень про навколишній світ, архітектуру, транспорт, ландшафт.- Розвиток уваги, пам’яті, творчого мислення.- Формування навички діалогічного мовлення, розширення словникового запасу. - Вміння працювати у групі, спілкуватися, бути толерантними один до одного.- Створення атмосфери змагання.

Номер слайду 6

Порахуємо ! 24915 103 764

Номер слайду 7

Вправа: Буква. Складіть букву на яку починається ім’я колеги, що сидить праворуч від Вас. Зробіть йому комплімент на цю букву.

Номер слайду 8

акргіфа. Вправа: Анаграма. Складіть слово, яке ви дізнаєтеся (дізналися) сьогодні на уроці.

Номер слайду 9

акргіфа. Складіть слово, яке ви дізнався сьогодні на уроці. Вправа: Анаграма

Номер слайду 10

аплікаціяграфікаживописвитинанкаколаж. Як називається вид образотворчого мистецтва, який використовує лінії, штрихи, плями та контрасти для створення зображення?скульптура

Номер слайду 11

плакатестампгравюраколаж. Як називається станковий твір, який є відбитком із друкарської форми?

Номер слайду 12

станковакнижковаприкладна. До якого виду графіки належать оригінальні твори мистецтва, такі як малюнки, естампи, гравюри.?

Номер слайду 13

книжковастанковаприкладна. До якого виду графіки належать ілюстрації до книг, журналів?

Номер слайду 14

прикладнастанковакнижкова. До якого виду графіки належать графічні зображення, які використовуються в дизайні, рекламі, мультфільмах?

Номер слайду 15

плакатнакнижковапромисловастанкова. До якого виду графіки належить дане зображення?

Номер слайду 16

книжковаплакатнапромисловастанкова. До якого виду графіки належить дане зображення?

Номер слайду 17

тоновасилуетнасвітлотіньовалінійна. До якої техніки графіки належать дані зображення?

Номер слайду 18

тоновалінійнасвітлотіньовасилуетна. До якої техніки графіки належать дані зображення?

Номер слайду 19

тоновасвітлотіньовалінійнасилуетна. До якої техніки графіки належать дані зображення?

Номер слайду 20

книжковаплакатнапромисловастанкова. До якого виду графіки належить дане зображення?

Номер слайду 21

Вправа «Орнамент»

Номер слайду 22

Діти вчаться: працювати в групі, розрізняти деталі за формою, кольором;розвивати дрібну моторику рук; формувати сенсорні основи сприйняття;розвивати візуальну пам’ять; удосконалювати вміння розповідати, творити та креативити.

pptx
Додано
10 квітня
Переглядів
59
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку