Лекція "Барвники 4 групи"

Про матеріал

Не всім легко наважитись на фарбування волосся. Адже здорове волосся - це найгарніше волосся. Щоб не втратити природню красу слід знати всі барвники і як вони вплинуть на волосся. Дана лекція ознайомить з барвниками 4 групи.

Перегляд файлу

Тема Асортимент барвників ІV групи. (Презентація)

 

Що слід знати про барвники ІV групи?

 

Це барвники рослинного походження. 

Усі барвники рослинного походження наносяться на чисте і вологе волосся за допомогою губки або ватного, тампона.

Головна перевага натуральних барвників - позитивна дія на стан волосся. Фахівці радять використати такі барвники тільки на натуральному волоссі, без слідів хімічної фарби і завивки.

Природні барвники не завдають ніякої шкоди волоссю, навпаки, вони надають природного кольору волосся блиск, шовковистість і різні відтінки, завдяки змішуванню деяких препаратів. Основна перевага барвників IV групи - збереження гарного і здорового волосся.

У сучасний час багато хто ставить питання: "Який барвник ідентичний натуральному"?. Відповідь на це питання лежить на поверхні, звичайно - "Натуральний"!.

Натуральні засоби не шкодять волоссю, навпаки, після регулярного застосування ви побачите, як ваше волосся перетворюється, стає сильним, гладким і блискучим. І усю цю пишність краси і здоров'я дарує натуральна фарба для волосся.

 

Як довго колір тримається на волоссі?

Але, незважаючи на багато позитивних якостей, природним барвникам не вдається зберегти свій колір впродовж декількох тижнів. Після чергового миття волосся частина фарбувального пігменту змивається, тому, щоб зберегти колір волосся, барвниками доведеться користуватися постійно, наприклад, після миття в якості ополіскувача. 

 

Як виконати фарбування в домашніх умовах.

Перед нанесенням рослинних барвників, обов'язково миють голову, наносять засоби на вологе волосся губкою, спеціальним пензликом або ватним тампоном.

Технологія фарбування волосся натуральними барвниками практично не відрізняється від технології фарбування хімічними препаратами. Фарба наноситься на волосся, починаючи від коренів, потім голову треба накрити плівкою, або надіти одноразову поліетиленову шапочку і обв'язати хусткою або рушником. Щоб фарба краще взялася, можна випити чашку чаю з лимоном, кави. Ці напої посилюють кровообіг, що сприяє інтенсивнішому фарбуванню волосся.

 

Які барвники можна використати і який колір отримати?

Для сивого волосся. Зафарбувати сивину волосся на декілька днів можна за допомогою такого засобу. Узяти міцну заварку чорного чаю, додати порошок какао або розчинну каву(1: 1) перемішати і втерти у волосся, рівномірно розподіливши по усій довжині.

Забарвити темне волосся в колір червоного дерева можливо за допомогою хни у поєднанні з какао в рівних пропорціях.

 

Фарбування ромашкою. Відвар ромашки надає волоссю золотавий відтінок. 

 

            2 Фарбування ревенем. Використовуючи ревінь, можна отримати русявий відтінок.

 

Фарбування чаєм. Для отримання червонувато-коричневого відтінку використовуйте відвар чаю. 

 

Фарбування хмелем. Брюнеткам і шатенкам можна використовувати відвар хмелю, який додасть волоссю приємний відтінок. 

 

Хна  руді відтінки. Небажано використовувати хну після хімічної завивки, а також для фарбування сивини. Крім того, якщо ви вже застосовували штучні барвники, ефект може бути непередбачуваним.  

 

Басма за своєю популярністю трохи поступається хні. Вона також має рослинне походження, містить багато корисних для волосся речовин. Зазвичай перед фарбуванням басму змішують з хною, інакше волосся може придбати неприємний зеленуватий відтінок, отримують каштанові і темні відтінки. 

 

Перш ніж користуватися натуральними барвниками, подумайте, чи згодні ви повністю відмовитися від "хімічних" препаратів. Природні фарби, на відміну від фабричних, не змиваються окислювачами, і вибраний вами відтінок можна буде лише злегка змінити, але не прибрати повністю. Але дрібні незручності, безумовно, будуть компенсовані здоровим і привабливим виглядом вашого волосся.

                                                                                                                                                          3

pdf
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
1936
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку