Сценарій "Мультфільм, я тебе знаю"

Про матеріал

Сценарій містить в собі багато незвичайних конкурсів на знання героїв мультфільмів, цікаві запитання та посилання на відеоролики.

Перегляд файлу

Картинки по запросу "рамка мультфильм"Будинок  дитячої творчості

Кремінської районної ради

 

 

 

 

Сценарій пізнавального заходу

«Мультфільм, я тебе знаю»

 

 

 

 

 

Підготувала

культорганізатор

Ольшанська О.Д.

 

 

 

 

 

 

2020 рік


Сценарій пізнавального заходу «Мультфільм, я тебе знаю»

Мета:

навчальна - навчити дітей розуміти складність створення мультфільмів, впізнавати героїв, співвідносити реальне і казкове;

розвиваюча - розвивати спостережливість, увагу, пам`ять, логічне мислення;

виховна - виховувати у дітей моральні якості на прикладі мультфільмів.

Обладнання: комп’ютер, проектор, екран, мікрофон, музична колонка, мультимедійна презентація, відеоролики, призи.

 

Добрий день, любі друзі.  Напевно, в цій залі немає жодної людини, яка не любить та не дивиться мультфільми. А чи добре ви пам’ятаєте улюблених героїв, чи уважно ви переглядаєте мультфільми та хто їх створює, про все це ми сьогодні з вами дізнаємось. Готові? Тоді починаємо.

«Маленькі поні», «Лунтік», «Віні Пух», «Кіт Леопольд» та багато інших мультфільмів, де головними героями є тварини. А уявіть собі, що ми зустріли чарівника, і він перетворив всіх наших улюбленців на людей. Чи змогли б ви їх впізнати? Ось зараз і перевіримо. Наш перший конкурс «Якщо б герої мультфільмів стали людьми».

Зараз я буду показувати вам малюнок, а ви за допомогою «правила піднятої руки» будете вгадувати, хто на ньому зображений. Щоб вам було не дуже складно, я буду трішки вам підказувати.

  1. Цей герой дуже полюбляє плоди сімейства букові. (Скрет «Льодовиковий період»)
  2. Цей герой цікавиться східними єдиноборствами (По «Кунг – фу панда»)
  3. Ці герої ніяк не можуть потоваришувати. Один від іншого постійно тікає. (Заєць та Вовк «Ну, постривай!»)
  4. Ця героїня здатна управляти магією, має магазин модного одягу (Раріті «Дружба – це чудо» (Поні)
  5. Цей герой дуже балакучий, має велику дружину та дітей, які мають змогу літати (Осел «Шрек»)
  6. Ця героїня дуже вгодована і красива. Здається ледачою і апатичною, але друзів в біді не залишає. (Хлоя «Таємне життя домашніх тварин»)
  7. Ці герої завжди разом, їх з’єднує справжня дружба (Гена в Чебурашка «Чебурашка»)
  8. Цей герой педантично виконує будь-яку роботу грає рок на гітарі (Ред «Злі птахи»)
  9. Ці герої опиняються в різних складних ситуація, але дружба допомагає знайти вихід з них усіх, та визволити з біди своїх друзів (Мелман та Глорія «Мадагаскар»)
  10.  Цей герой дуже працьовитий, вміє майже все, але маленька шкідниця завжди створює йому складні ситуації (Ведмідь «Маша та Ведмідь»)
  11. Цей герой дуже заможний, кожен день він купається в грошах (Срудж Макдак (Качині історії)
  12. У цих героїв історія, яка дуже схожа на  вже відому нам історію Зайця та Вовка з «Ну, постривай!» Один тікає-інший доганяє (Том та Джеррі)
  13. Ці герої дуже люблять море, але раз за разом із-за поганої пам’яті головної героїні опиняються в складних ситуаціях (Марлін, Дорі та Немо «В пошуках Дорі»)
  14. Це дуже добрий герой, який постійно всіх закликає дружити (Кіт Леопольд)
  15. Цей герой – невідомий науці, він прибулець з іншої планети, але це не заважає йому бути гарним другом (Стіч «Ліло та Стіч»)

Молодці. А тепер давайте згадаємо мультфільми, які ви дивились коли були зовсім  маленькими. (Діти перелічують назви). А ось і улюблені Смішарики. Всі пам’ятають імена головних героїв? Зараз перевіримо. Отже, наші герої теж стали людьми. Наступний конкурс «Граємо хором». (На екрані зображення героїв).

  1. Нюша
  2. Бараш
  3. Лосяш
  4. Їжак
  5. Крош
  6. Кар Карич
  7. Копатич
  8. Пін

Кого ми не побачили та забули назвати? Так, це Совунья.

Створення мультфільму - справа нешвидка і потребує професіоналізму всіх учасників процесу.

Створення мультфільму можна розділити на кілька основних етапів. Зручніше розділити роботу на частини і послідовно просуватися крок за кроком, особливо, якщо ви робите мультфільм не в своє задоволення, а для когось і потрібна ясність в процесі роботи створення анімації. Хто ж приймає участь в етапах створення мультфільму.

Тож зараз наступний конкурс «Вгадай професію». Всі професії будуть закодовані в ребусах.. Я  буду зачитувати пояснення, а ви – шукати відповідь за допомогою ребусів. Готові? Починаєм.

  1. Він розробляє загальну ідею мультфільму. Якщо немає сценарію, то складає бриф (щось на зразок опитувальника), в якому перераховані основні питання, на які пропонується відповісти. Зазвичай, це питання про цілі, які має той, хто створює мульт,, про групу людей, на яку він орієнтується у створенні мультфільму, про тривалість мультфільму, переваги в стилістиці, озвучці і т.п. (Сценарист)
  2. Він створює персонажів. До розробки персонажів, звичайно, приступає, коли вже відомі основні завдання мультфільму, цільова аудиторія і переваги по стилістиці. Він розробляє образ кожного з героїв мультфільму.  (Художник)
  3. Він працює над створенням всіх сцен мультфільму. Їх послідовності, тривалості та розташуванням героїв та предметів. (Розкадровщік)
  4. Він надає життя мультиплікаційним героям, створює їх дії, жести, рухи (Аніматор)
  5. Ця людина працює над голосом героя, саме його ви будете асоціювати зі своїм улюбленцем. (Дублер)

Саме з роботою дублера я би хотіла вас познайомити. Увага на екран.

Відеоролик «Як озвучують мультфільми»

А зараз б ви побачите найвідоміших українських дублерів улюблених мультфільмів. Багатьох з них ви бачили на екранах ваших телевізорів.

Відеоролик «10 зіркових голосів українського дубляжу мультфільмів»

Як бачите, мультфільм створити не так вже і просто. В його створенні існує якась чарівність. До речі, про чарівність. Пам’ятаєте, що в різних мультфільмах присутні чарівники? А пам’ятаєте мультфільми, в яких герої користуються чарівними фразами? Давайте згадаємо деякі з них.

Я буду зачитувати відомі чарівні фрази, а ви – намагатися вірно визначити, до якого саме мультиплікаційного фільму вона належить. Спробуємо?

Конкурс «Чарівні фрази»

  1. Абра-швабра-Кадабра (Пригоди барона Мюнхаузена)
  2. Сім – сім відкрийся. (Алі-баби і 40 розбійників.)
  3. Крекс-фекс-Пекс (Буратіно)
  4. «По щучьему веленью, по моему хотенью ...(По щучьему веленью)
  5. Ты иди, иди колечко

На весеннее крылечко

В летние сени

В теремок осенний

По зимовому ковру

К новогоднему костру (12 месяцев)

Дуже добре, молодці. А зараз настав час перевірити, чи добре ви знаєте відомі мультфільми. Я буду зачитувати опис, а ви повинні сказати назву. Тож, почали. Конкурс «Мультфільм, я тебе знаю».

  1.           Сюжет комедійно-пригодницького анімаційного фільму розгортається навколо х пригод ковбоя, астронавта, тіронозавра, песика та інших іграшок. Вони збираються разом, коли їм доводиться перебратися в будинок до своєї нової господині. (Історія іграшок).
  2.           Райлі – звичайна школярка, її поведінку визначають п'ять базових емоці емоції, які живуть у свідомості дівчинки і кожного дня допомагають їй справлятися з проблемами, керуючи усіма її вчинками. (Головоломка).
  3.           Блакитна Фея оживила ляльку-маріонетку, але щоб стати справжнім хлопчиком, герою необхідно у добрих справах проявити хоробрість та чесність. І ось довгоносий непосидько та його совісний друг – цвіркун Джиміні Крікет відправляються на зустріч найнеймовірнішим пригодам. (Пінокіо)
  4.           Після нападу хижої риби, герой втратив дружину і безліч ікринок, із яких згодом повинні були вирости його діти. У нього залишився лише один синочок. (В пошуках Немо)
  5.           Фільм розповідає про 14-річну доньку вождя Ваяну. Двічинка вирушає в подорож океаном у пошуках героя Мауї, здатного повернути процвітання її острову. (Моана)
  6.           У маленькому селищі вікінгів, які спокійно полюють, рибалять та пасуть овець, лише одна велика проблема – сусіди, які живуть поруч, постійно крадуть у них овець і руйнують будівлі – тож зрештою люди в рогатих шоломах починають планувати війну на повне знищення летючих істот. (Як приборкати дракона)
  7.           Події цього захопливого та веселого мультфільму обертаються навколо героя, який вирішує взяти вихідний і повеселитися, але в підсумку ситуація виходить з-під контролю. Тепер разом з дружною компанією своїх вірних друзів йому доведеться вирушити у велике місто, щоб допомогти фермеру, який потрапив у великі неприємності. (Баранчик Шон)
  8.           Він живе зі своєю сім'єю в сільському будиночку. Він має надзвичайно тонкий нюх і відчуття смаку. Телепередача про книгу найкращого кухаря Франції Гюсто, яку він побачив в будинку, відкриває перед ним світ кулінарії. (Рататуй)
  9.           Цей мультфільм розповідає про складне життя напівсироти, яка повинна залишити дім та переїхати до справжнього чудовиська. (Красуня та Чудовисько)
  10.      За сюжетом  принцеса і простий хлопець відправляються в небезпечну подорож по засніженим гірським вершинам, щоб спробувати знайти старшу сестру, яка ненавмисно наклала закляття на їх королівство і тим самим прирекла на вічну зиму його жителів. (Холодне серце)
  11.      В цьому мультфільмі говориться про те, що люди завжди боялися монстрів, але при цьому їх переслідували. Для того щоб уберегти свою дочку герой побудував фортецю, яка за сумісництвом є готелем для монстрів, де вони можуть спокійно відпочити. (Монстри на канікулах)
  12.                Непривабливий зовні, але добрий всередині герой має намір, тим не менше, закріпити за собою статус головного злодія в світі, для чого він вирішує викрасти Місяць за допомогою створеної ним армії. Справу ускладнюють конкуренти, вставляють високотехнічні палиці в колеса, і сімейні обставини у вигляді трьох сиріток, про яких він змушений піклуватися. (Гидкий Я)
  13.           Ця актуальна в усі часи історія розповідається від особи семирічного брата новонародженого - фантазера, який ревнує його до батьків. Але головний герой - зовсім не простий дитина, він володіє лідерськими задатками, вже носить ділові костюми і в усьому бачить бізнес-завдання. (Бос молокосос)
  14.           Волохатий звір, схожий на чудовисько, гігантські стоноги під ліжком - усі вони існують насправді. Все, що їм потрібно - лякати дітей, тому що з дитячих криків вони отримують електрику. (Корпорація монстрів)
  15.      Доісторична родина проживає в печері. Ці печерні люди відчувають страх до всього нового, тому і виходять зі свого помешкання виключно на пошуки їжі. Однак їх звичне життя порушує знайомство з чужинцем, що пророкуює кінець світу з дня на день. (Сімейка Крудз)

Молодці. А зараз я хотіла б у вас запитати, які сучасні мультфільми ви любите? (Відповіді дітей). А що вам найбільше запам’ятовується після перегляду? (Відповіді). А чи знаєте ви що більшість мультфільмів мають в собі скриті послання до глядача? Тоді, я сподіваюсь, вам буде цікаво переглянути наступне відео.

Відеоролик «Приховані послання в мультфільмах»

Ну що, звертали колись увагу на такі речі? Але все одно, ви молодці. Ви довели, що дійсно знаєте мультфільми, знайомі з героями і уважно переглядаєте улюблені картини. Я зичу вам знаходити в них добро, позитив та гарний настрій. Дякую вам за увагу! До наступних зустрічей.

docx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
2653
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку