Лепбук на тему "Правила поведінки за столом"

Про матеріал
Тема. Створення лепбука «Правила поведінки за столом». Мета: навчальна: розкрити зміст столового етикету, його доцільності; навчати сервірувати стіл, користуватися столовими приборами; формувати навички культурної поведінки за столом під час вживання їжі; розвивальна: сприяти розвитку самостійності, активності; привчати дітей дякувати тим, хто приготував сніданок, обід, вечерю; виховна: виховувати бажання допомогти дорослим. Тип уроку: урок узагальнення та систематизації знань, умінь і навичок. Форма уроку:урок-гра
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Під час сервірування ложку і ніж кладуть справа від тарілки . Виделку - зліва

Номер слайду 2

Столовий етикет. Пам’ятка Перед тим, як сісти за стіл, ретельно вимий руки

Номер слайду 3

Столовий етикет. Пам’ятка За столом сиди прямо. Лікті не повинні лежати на скатертині. Не можна гойдатися на стільці

Номер слайду 4

Столовий етикет. Пам’ятка Не бери їжі, доки всі не сядуть до столу. Хліб бери із загальної тарілки руками. Не відкушуй від нього, а відламуй невеликі шматочки

Номер слайду 5

Столовий етикет. Пам’ятка Сіль набирай спеціальною ложечкою або сухим ножем. Цукор бери окремою ложечкою, яка є в цукорниці

Номер слайду 6

Столовий етикет. Пам’ятка Не вибирай більші та найкращі ягоди, фрукти та тістечка, шматки. Бери те, що лежить найближче до тебе. Не залишай їжу в тарілці, заздалегідь попроси меншу порцію

Номер слайду 7

Столовий етикет. Пам’ятка Ягоди із компоту діставай маленькою ложкою, кісточки непомітно випльовуй на піднесену до губ ложечку і складай на блюдце. Під час їжі не сьорбай, не плямкай, не копирсайся в зубах

Номер слайду 8

Столовий етикет. Пам’ятка Витирай руки і рот паперовою серветкою. Після їди обов’язково подякуй тому, хто її приготував

Номер слайду 9

1456

Номер слайду 10

Правильне сервірування

Номер слайду 11

Молодці! Ви були уважними!

-13-638.jpg
-14-638.jpg
-7-638.jpg
019.jpg
62-good-table-manners-1.png
detsad-1117757-1517336797.jpg
hqdefault.jpg
image040.jpg
image121_127.jpg
maxresdefault.jpg
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Під час сервірування ложку і ніж кладуть справа від тарілки . Виделку - зліва

Номер слайду 2

Столовий етикет. Пам’ятка Перед тим, як сісти за стіл, ретельно вимий руки

Номер слайду 3

Столовий етикет. Пам’ятка За столом сиди прямо. Лікті не повинні лежати на скатертині. Не можна гойдатися на стільці

Номер слайду 4

Столовий етикет. Пам’ятка Не бери їжі, доки всі не сядуть до столу. Хліб бери із загальної тарілки руками. Не відкушуй від нього, а відламуй невеликі шматочки

Номер слайду 5

Столовий етикет. Пам’ятка Сіль набирай спеціальною ложечкою або сухим ножем. Цукор бери окремою ложечкою, яка є в цукорниці

Номер слайду 6

Столовий етикет. Пам’ятка Не вибирай більші та найкращі ягоди, фрукти та тістечка, шматки. Бери те, що лежить найближче до тебе. Не залишай їжу в тарілці, заздалегідь попроси меншу порцію

Номер слайду 7

Столовий етикет. Пам’ятка Ягоди із компоту діставай маленькою ложкою, кісточки непомітно випльовуй на піднесену до губ ложечку і складай на блюдце. Під час їжі не сьорбай, не плямкай, не копирсайся в зубах

Номер слайду 8

Столовий етикет. Пам’ятка Витирай руки і рот паперовою серветкою. Після їди обов’язково подякуй тому, хто її приготував

Номер слайду 9

1456

Номер слайду 10

Правильне сервірування

Номер слайду 11

Молодці! Ви були уважними!

Перегляд файлу

I:\Четвер 11.03\-14-638.jpgI:\Четвер 11.03\-13-638.jpg

I:\Четвер 11.03\-7-638.jpgI:\Четвер 11.03\maxresdefault.jpg

 

I:\Четвер 11.03\62-good-table-manners-1.png

I:\Четвер 11.03\image040.jpgI:\Четвер 11.03\image121_127.jpg

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ludmila Cvetkova
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Додав(-ла)
Подворна Оля
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Інші матеріали
НУШ
Додано
18 березня 2021
Переглядів
8866
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку