ПІЦАЙОЛОКУХАР ПО ВИПІКАННЮ ПІЦИРОБИТЬ ПІЦУ ВІД ТІСТА ДО НАЧИНКИ МАЙСТЕР МАЄ ПРОЙТИ 100 ГОДИН ПРАКТИКИ
Номер слайду 6
ЛАЙФХАКВІДКРИТТЯДОСЛІДЖЕННЯСПРИЙМАННЯГОЛОСИ ВІТРУ
Номер слайду 7
ДЖЕРЕЛО ІНФОРМАЦІЇДОСТОВІРНІСТЬСУМНІВНІСТЬПІЗНАННЯСПОСТЕРЕЖЕННЯ
Номер слайду 8
ФЕРМЕНТАЦІЯТВІСТИНГ ПІЦАЙОЛО
Номер слайду 9
Що ви знаєте про шоколад? Висота дикого дерева какао може досягати 15 метрів. У екваторіальному кліматі дерево какао квітне круглий рік. Квіти його мають різні відтінки, від рожевого до червоного, і ростуть не тільки на гілках, але і прямо зі стовбура. На плантаціях дерева какао починають плодоносити тільки через 3-5 років після посадки. Плоди визрівають протягом 5-6 місяців. Зрілий плід какао має овальну форму і важить 300-500 грамів, а колір його може варіюватися від жовтого до помаранчевого або червоного. За рік з одного дерева можна зібрати не так вже й багато плодів - від 20 до 50 штук. Дозрілі плоди знімають з дерев і розрубують навпіл. Під оболонкою плоду знаходиться блідо-рожева солодка м'якоть, а в ній ховається від 20 до 40 насінин, за формою нагадують боби. Власне, це і є какао-боби - основна сировина для виробництва натурального шоколаду. З одного дерева какао можна зібрати близько 2 кілограмів сирих бобів на рік. Витягнуті з плодів насінини мають гіркий і терпкий смак, через великий вміст в них дубильних речовин. Поки вони ще не придатні для виробництва шоколаду, а тому повинні пройти спеціальну обробку. Сирі какао-боби кладуть в кошики, вкривають банановим листям і залишають в такому стані на 5-6 днів, час від часу перемішуючи. В спеку всередині кошика починається бродіння, температура підвищується до 50 ° С, а хімічний склад бобів зазнає складні зміни. Цей процес називається ферментацією. Внаслідок цього, боби втрачають до 65% від своєї початкової ваги, вологість їх зменшується до 6%. Колір бобів змінюється від фіолетового до коричневого, вони набувають ніжного солодкувато-маслянистого смаку і, найголовніше, - характерний шоколадний аромат.
Номер слайду 10
Ферментовані какао-боби миють і висушують на сонці або в спеціальних апаратах. Добре висушені боби упаковують в щільні мішки з натурального матеріалу і завантажають на спеціальні судна. Так какао потрапляє на світові ринки, а потім - на фабрики, де з них незабаром приготують справжній шоколад. Кінбурнська коса Піщана коса частково відділяє Чорне море від Дніпровсько- Бузького лиману. Територія коси належить до Чорноморського біосферного заповідника. Кінбурнська коса — місце масового зростання півників, які цвітуть навесні. Це важлива ланка приморського екокоридору, місце масового пташиного.гніздування. На шпилі Кінбурнської коси розміщується багатовидова колонія мартинових. Загальна чисельність гніздового комплексу тут перевищує 1 тис. пар.
Номер слайду 11
Твістинг Процес моделювання фігур з повітряних куль має свою назву – твістинг (від англійського «twist», що в перекладі означає «скручувати»)