«Лікарські рослини лісів»

Про матеріал

З метою формування природознавчої компетентності пропоную позакласний захід "Лікарські рослини лісів". Урок дає інтегровані знання про природу і людину, вчить застосовувати їх у повсякденному житті, а також виховує екологічну свідомість учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лікарські рослини лісу

Номер слайду 2

Повторення вивченого матеріалу. Що потрібно для життя рослин? До якої природи належать рослини? А за якими ознаками рослини відносять до живої природи? Як називаються частини, з яких складається рослина? Які рослини характерні для нашого краю?

Номер слайду 3

Будова рослиникоріньстеблолистяквітиплодинасіння

Номер слайду 4

Повідомлення теми уроку. Мотивація. ЛІКИ1) Дерево, що цвіте в липні. 2) Рослина, про яку говорять, що вона лікує від 99 хвороб.3) Квітка білого кольору, з жовтим очком у середині. 4) Рослина, з якою варять перший весняний зелений борщ. ипа. Звробій. Ромаша. Кропва

Номер слайду 5

Вивчення нового матеріалу. Що то за рослина,Що вбиває звіра?Сонечко в траві зійшло,Усміхнулось,розцвіло. Потім стало біле-білеІ за вітром полетіло. Викупана в сонечку,Стоїть донечка. Бджоли сонячний медок. Достають з її квіток. Виросли на лузіСестрички маленькі. Очки – золоті. А вічки – біленькі. У народі звіробій називають травою від 99 хвороб. У давнину кульбабу вважали «еліксиром життя». У її листках багато вітамінів. Цвіт липи знижує температуру тіла. Ромашку використовують при хворобах шлунку, для промивання ран.

Номер слайду 6

Ліг пластом біля дороги,Розкидає руки-ноги. Бородавки зчистить з тіл,Звідси й назва …Робота над загадками. Лікує гнійні рани та багато інших хвороб. Лікує рани, зупиняє кровотечу. Вміщує багато вітаміну С.

Номер слайду 7

Потрібна порада (робота в групах)Узагальнення і закріплення знань

Номер слайду 8

Фольклорна скарбничка. Легенди про цілющі рослини. Барвінок. Підсніжник. Медунка. Верба

Номер слайду 9

Складання пам’ятки «Як збирати лікарські рослини»

Номер слайду 10

Через усю історію пронесла людина любов до природи,доброту до всього живого,що робило її життя красивим і перш ніж що-небудь зробити,згадайте слова: Все на землі, все треба берегти.І звіра,птаха, і оту рослину,Не чванься тим, що цар природи ти – Бо врешті ти лише її частинка.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кабак Надія Олександрівна
    Дякую за чудовий матеріал. Використаю в роботі)!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 травня 2018
Переглядів
3453
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку