Лінійка-презентація відкриття тижня англійської мови

Про матеріал
Метою заходу є ознайомити присутніх з цікавими фактами про англійську мову, навчити дітей виступати перед публікою і співпрацювати в колективі, пізнавати інформацію через інтерактивні вправи, усвідомити причетність до великої і знаної у всьому світі мови і культури, відчути радість від колективної роботи з вчителями. Виступ розрахований на 6-7 учнів. Перед лінійкою вчителям роздані аркуші паперу з деякою інформацією про англійську мову, яку вони мають зачитати по черзі після висловлювання кожного учня, але не вказано після якого. Вчителі мають застосувати логічне мислення і бути дуже уважними. Одне але! Це як допомога! Інформація надана вчителям дещо близька до їхніх предметів. Наприклад, факти про Шекспіра має доповнити вчитель зарубіжної літератури. Тож вчителі, проявіть свою кмітливість.
Перегляд файлу

Лінійка (презентація) –

відкриття тижня англійської мови

Мета:

Навчальна: ознайомити присутніх з цікавими фактами про англійську мову, вчитися виступати перед публікою, пізнавати інформацію через інтерактивні вправи;

Розвивальна: розвивати пам'ять, а також вміння працювати в колективі, стимулювати увагу і логічне мислення;

Виховна: усвідомити причетність до великої і знаної у всьому світі мови і культури, відчути радість від колективної роботи з вчителями.

Хід лінійки:

(Учні стоять один за одним, так, щоб доповідач був першим у колоні. Після закінчення вислову і доповнення він іде в кінець колони, а той, хто стояв у нього за спиною, починає говорити свої слова. Розраховано на 6-7 учнів. Перед лінійкою вчителям роздані аркуші паперу з деякою інформацією про англійську мову, яку вони мають зачитати після висловлювання кожного учня, але не вказано після якого. Вчителі мають застосувати логічне  мислення і бути дуже уважними. Одне але! Це як допомога! Інформація надана вчителям дещо близька до їхніх предметів. Наприклад, факти про Шекспіра має доповнити вчитель зарубіжної літератури. Тож вчителі, проявіть свою кмітливість.)

 

Вступ.

 

Вчитель англійської мови: Dear friends! We are going to start an English Week now. Nobody doubts that English is a great and worldwide language. That`s why every child in our school learns it. Unfortunately there somebody near us who don`t attend English lessons. Who are they? Yes. They are our teachers. But we are sure that they know a lot of facts about English due their subjects. Let`s start our presentation!

 

Pupil 1. Чи знайдеться у світі така людина, яка б не чула про видатного письменника 16 століття Уільяма Шекспіра? Мабуть, таких небагато.

Вчитель зарубіжної літератури. І саме він спочатку винайшов, а потім використав у своїх творах близько 1000 нових англійських слів.

 

Pupil 2. Більшість англійських слів прийшли з французької і староанглійської мов.

Після Норманського (французького) Завоювання (1066 р.) вищі класи в Британії говорили французькою мовою. А  бідняки здебільшого використовували староанглійську мову.

Вчитель англійської мови у початкових класах. Пізніше ці дві мови поєдналися в одну і так ми отримали середньовічну англійську, яка найближча до сьогоденного варіанту.

 

Pupil 3. Раніше в англійській мові існували чоловічий і жіночий рід.

Вчитель української мови. В це повірити  важко, але для тих, хто вивчає англійську мову це навіть полегшення. Адже не треба запам’ятовувати ще й рід слова.

 

Pupil 4. Завдяки Британській Імперії  і I-phone  англійська мова вважається найпопулярнішою мовою сьогодення.

Вчитель історії. Ми пам’ятаємо з історії, що Британська Імперія володіла великою частиною колоній по всьому світі і тому англійська мова дуже швидко поширювалася і ставала популярною.


Pupil 5. Також велику роль зіграло те, що сьогодні важливі наукові і технологічні винаходи родом із англомовних країн.

Вчитель інформатики. Згадаймо лише такі слова як Інтернет, комп’ютер, принтер, диск, WiFi роутер , Айфон і багато інших.               

Pupil 6. Англійська мова вважається офіційною мовою авіа сфери.

Водій шкільного автобуса. А це означає, що якою б авіакомпанією ви б не літали, пілот і стюардеси завжди володіють англійською мовою.                   

Pupil 7. Нове англійське слово додається до словнику кожні дві години.

Бібліотекар. Щороку до Оксфордського словника додається близько 4 тис. нових слів. 

 

Pupil 8. У світі майже 1,5 мільярди людей, які говорять англійською мовою.

Вчитель математики. Якщо перевести цю цифру у відсотки, то отримаємо близько 20% населення всього світу.       

Pupil 9. Англійська мова має більше слів ніж інші мови. На сьогоднішній день в англійській мові нараховується близько 1 млн. слів.

Вчитель української і англійської мов. Але цей факт не повинен вас налякати адже… Середньостатистична людина, яка розмовляє англійською знає всього 20 – 30 тис. слів.     

Pupil 10. Найстаріші слова в англійській мові й досі є популярними. Їх знають навіть найменші.

Вчитель початкових класів. Найдавніше слово в англійській мові – town (місто, містечко), а також bad (поганий), gold (золото), apple (яблуко), love (любов), mother (мама).  

 

Pupil 11. Коли вперше прочитати речення «Buffalo buffalo Buffalo buffalo buffalo buffalo Buffalo buffalo», то воно видається безглуздим восьмикратним повторенням одного слова.

Вчитель біології. Проте англійською воно має сенс і перекладається як: Бізони з Буффало, налякані бізонами з Буффало, лякають бізонів з Буффало. 

 

Pupil 12. Слово «google» походить від слова «googol». А що це означає ?

Вчитель фізики і математики. Це означає математичний термін, що позначає одиницю зі 100 нулями.

 

Pupil 13.  В одному реченні можливо використати всі англійські букви які є на вашій клавіатурі. Воно звучить як «The quick brown fox jumps over the lazy dog»

Вчитель фізкультури. А перекладається це : «Прудка коричнева лисиця стрибає через ледачого пса».

Pupil 14.  Чи пробували ви перекласти з англійської слово «set»?

Вчитель математики. Якщо ні, то ви напевне здивуєтесь оскільки воно має понад шістдесят значень.

 

Pupil 15. Всі хто вивчали англійську мову не раз зустрічали слова у яких написання та вимова відрізняються.

Вчитель географії. Яскравим прикладом є речення «He believed Caesar could see people seizing the seas» (Він вважав — Цезар міг бачити людей, що захоплюють моря) у якому звук [i:] передається як 7 різних буквосполучень. (показує запис на аркуші паперу)

 

Pupil 16. Унікальним також англійською є слово «swims» (плаває).

Шкільний психолог. Якщо його написати великими літерами, то навіть коли перевернути догори ногами, все одно текст буде однаково читатись. (показує запис на аркуші паперу)


Pupil 17. Англійська мова в Британії та Америці мають певну різницю.

Вчитель першого класу. Так,  в США є 24 діалекти англійської мови.              

Pupil 18. Найбільш близькою мовою до англійської із нині існуючих вважається фризька мова.

Вчитель німецької мови. Фризька мова — одна з германських мов. Розповсюджена у Нідерландах.  Крім того, нею говорять у Німеччині.

 

Підсумок.

Вчитель англійської мови. 

1,5 мільярда людей у світі говорять англійською. А ще 2 мільярди її вивчають. Серед цих мільярдів і ми з вами. Англійська мова давно увійшла у наше повсякденне життя. Навіть люди, які ніколи її не вивчали, без зусиль перекладуть слово «love», чи скажуть англійською «Made in China». Сподіваємось наша підбірка цікавих фактів буде ще одним мотиватором навчання. Вивчаймо англійську,щоб зрозуміти світ. Study English for understanding the world!

 

 

 

«He believed Caesar could see people seizing the seas»

 

 

 

SWIMS

 

 

docx
Додано
31 серпня 2019
Переглядів
1293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку