Література рідного краю.6 клас. Олександр Олесь.Збірка "Все навколо зеленіє"...

Про матеріал
Мультимедійний супровід до конспекту урока "Література рідного краю.6 клас. Олександр Олесь.Збірка "Все навколо зеленіє"...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Позакласне читання. Література рідного краю Велика батьківська любов – свята любов (за творами Олександра Олеся зі збірки “ Все навколо зеленіє ”)

Номер слайду 2

О, моя дитино! Вік твій – місяць май! Мед з квіток пахучих пчілкою збирай, Назбирай багато, щоб ти міг весь вік Годувать голодних, вбогих і калік. О, моя дитино! ... Прийде час летіти за моря в світи, - Здіймешся і першим будеш в небі ти. Олександр Олесь .

Номер слайду 3

Номер слайду 4

На допомогу запрошуємо літературознавця бібліографа дослідника

Номер слайду 5

Заглянемо до поезії “ Алфавіт” ... - ілюструємо окремі рядки твору малюнками; - читаємо ланцюжком; ??? Яких букв українського алфавіту бракує в поезії? Чому? .

Номер слайду 6

Робота в групах : І група: а) підготувати виразне читання вірша Олександра Олеся,в якому автор колискову пісню будує як розповідь про маленьких зайчиків; б) скільки строф має цей вірш і який у нього заголовок? в) зачитайте слова, що римуються; ІІ група: а) зачитайте вірш, у якому говориться про нерозривний зв’язок матері й дитини через грудне молоко; б) якими рядками автор висловив хвилювання матері за майбутнє сина? в) що це за вірш і які рядки в ньому римуються? ІІІ група: а) прочитайте виразно вірш,рядки з якого взято епіграфом уроку; б) яка назва цієї поезії, її головна думка? в) поясніть зміст цього твору.

Номер слайду 7

Перевіримо, чи правильно вибрали поезіі... І група – “ Над колискою ” ІІ група – “ Колискова” ІІІ група – “ О моя дитино ”

Номер слайду 8

Пестливі й ніжні слова тішать наші серця... Поезія “ У нашого хлоп’ятонька ... “ : - записати слова, ужиті в пестливій формі; - підкреслити частини слів, що римуються.

Номер слайду 9

Бібліограф : Поезія “ Два хлопчики на ставочку ” – доказ турботи малих дітей про свою родину як вдячність за батьківську любов.

Номер слайду 10

Завдання: запишіть зміст вірша послідовними кадрами

Номер слайду 11

Герої дитячих творів Олександра Олеся

Номер слайду 12

Казка

Номер слайду 13

Метод “ Відшукай ключ ” 1.Літературознавець повідав багато нового. 2.Юні таланти показали уривок із казки. 3.Бібліограф розповів цікаві факти із життя поета. 4.Олег і Олександр – сини Олександра Олеся. 5.”Водяничок” – казка для сина Олександра.

Номер слайду 14

Щаслива родина

Номер слайду 15

Пам’ятник сім’ї

Номер слайду 16

О, моя дитино! Вік твій – місяць май! Мед з квіток пахучих пчілкою збирай, Назбирай багато, щоб ти міг весь вік Годувать голодних, вбогих і калік. О, моя дитино! ... Прийде час летіти за моря в світи, - Здіймешся і першим будеш в небі ти. Олександр Олесь .

Номер слайду 17

Я думаю, що ... Тому, що ... Наприклад, ... Отже, (таким чином , ...) ... Метод “ Прес “

Номер слайду 18

Домашнє завдання: Дочитати казку “Водяничок” Олександра Олеся, висловити враження від прочитаного; ***намалювати ілюстрації до казки; скласти колискову пісеньку.

ppt
Додано
4 квітня 2019
Переглядів
1713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку