Літературна вітальня "Тарас Шевченко - частина серця українця"

Про матеріал
У презентації дібрано цікаву інформацію про життя поета. Вона містить мультимедійний супровід: відео "Обличчя української історії", відеозапис пісні К. Скрябіна на слова Шевченка, віртуальну екскурсію, яка ознайомить з пам'ятниками, встановленими на честь Великого Кобзаря.Дані матеріали можна використати під час проведення Шевченківських днів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературна вітальня«Тарас Шевченко- частина серця українця»

Номер слайду 2

Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, що урятувати цілу націю. Обличчя української історії –відео https://youtu.be/u. Jd2aj. OPo. H8?si=b. VWm_eg. Gp9k5 I9 HA

Номер слайду 3

Життя як спалах24 роки – кріпак 10 років – солдат 13 років воліпана Енгельгардта

Номер слайду 4

Цікаві факти про Шевченка. Рада Академії мистецтв присвоїла поетові звання академіка гравірування. З його мистецької спадщини збереглося 835 творів живопису і графіки. Є дані про 270 втрачених і досі не знайденихмистецьких творів.

Номер слайду 5

Захоплення Шевченка. Тарас часто сам грав на кобзі та бандурі, навчився самотужки грати на фортепіано. Мав добрий слух, знав безліч народних пісень. Особливо любив співати «Зоре моя вечірняя». Був гарним декламатором.

Номер слайду 6

Я так її, я так люблю Мою Україну убогу… Шевченко вперше заявив про себе як поет, видавши у 1840 році книгу під назвою «Кобзар» До збірки увійшли 8 поезій: «Перебендя», «Катерина», «Тополя», «Думка» («Нащо мені чорні брови»), «До Основ’яненка», «Іван Підкова», «Тарасова ніч» та «Думи мої, думи».

Номер слайду 7

Тарас Шевченко – символ нашого народу. Ти пройди по селах рідної Вкраїни: В кожній хаті – книга, на стіні – портрет. В рушнику розшитім, квітчаний в калині,Бо в святій пошані у людей поет.

Номер слайду 8

Твори Шевченка у сучасному виконанніКузьма Скрябін на слова Т. Шевченка «Мені однаково»https://youtu.be/j6mb. UJo. LCUA?si=Hi60 R3 QOn6 Z6 Zq3l

Номер слайду 9

Шевченко - символ української національної свідомості й державності. Нев’януче слово поета не розгубило своєї сили й досі, воно заклично гримить для тих, хто піднімається на бій проти ворогів.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Народ Тараса знає, народ Тараса любить. Тарас Шевченко є рекордсменом по кількості пам’ятників. Всього встановлено 1384 пам’ятники Кобзареві, з них 1256 – в Україні та 128 – за кордоном у 35 країнах. В Україні найбільше пам’ятників встановлено на Прикарпатті.

Номер слайду 12

Гордість України. Пам’ятники Т. Шевченку в Україні та у країнах світуhttps://youtu.be/5 Fb. G0ao. GPt. M

pptx
Додано
19 березня
Переглядів
49
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку