Літературний диктант М.Метерлінк "Синій птах"

Про матеріал
Літературний диктант можна використати для перевірки домашнього завдання або як один із видів завдань контрольної роботи із зарубіжної літератури у 10 класі.
Перегляд файлу

Літературний диктант

М.Метерлінк "Синій птах"

1. Як ще за життя називали М.Метерлінка? (Бельгійським Шекспіром)

2. Лауреатом якої премії за «різноманіття літературної діяльності, а особливо за драматичні твори, що відзначаються багатством уяви та поетичною фантазією» став М. Метерлінк у 1911 р.? (Нобелівської)

3.  М. Метерлінк – творець «театру …» (мовчання)

4. Жанр найвідомішої п’єси М. Метерлінка. (драма - феєрія)

5. Чому Моріс Метерлінк в драмі-феєрії робить головними героями дітей? (Бо вони вміють щиро радіти, найбільш сприятливі до таємниць світу)

6. Який прийом використовує  М.Метерлінк у драмі "Синій птах" для  розкриття характеру, почуттів Тварин, предметів, Рослин? (Персоніфікацію)

7. З ким зустрічаються діти у Країні Спогадів? (з бабусею, дідусем та померлими братиками і сестричками)

8. Про кого мова: «Вона горбата, кульгава, одноока, спирається на костур, ніс у неї зійшовся з підборіддям. Не важко здогадатися, що це...» (Фея)

9. Синій птах у творі Метерлінка – це … (символ щастя)

10. Який конфлікт постає у творі «Синій птах»? (боротьба сил добра і зла, світла і пітьми, долання героями всього, що стоїть на перешкоді досягнення мети)

11. Чия душа стала ватажком дітей у пошукках Синього птаха? (Душа Світла)

12. Сон-подорож закінчується, герої просинаються набагато мудрішими і щасливішими, бо зрозуміли найголовніше… (за Блакитним птахом не треба далеко ходити. Він у рідному будинку, де живуть батьки і панують любов, добро, мир, злагода)

 

 

docx
Додано
7 квітня 2023
Переглядів
2265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку