Літературний диктант за романом І.Багряного "Тигролови"

Про матеріал
Літературний диктант містить 12 запитань за змістом твору. Учні повинні замість крапок вставити потрібні слова з тексту.
Перегляд файлу

Літературний  диктант

за романом І. Багряного « Тигролови»

(замість крапок впиши слово чи словосполучення)

11 клас

  1. Транссибірською магістраллю летів … . Насправді то був спецешелон ОГПУ-НКВС, що віз арештантів, — «ешелон смерті».  (ДРАКОН)

 

  1. Відпливали каторжники, прощаючись із землею. А за пароплавом потягнулася легенда про сміливця — правнука першого каторжанина Сибіру, гетьмана … . ( Дем’яна Многогрішного)

 

  1. Усі розійшлись, у салон-вагоні лишився лише майор.  Він згадував епопею веденого ним слідства над отим бортмеханіком та авіаконструктором — «над тим … , над тим дияволом в образі людини» (Многогрішним)     (ЗООЛОГІЧНИМ НАЦІОНАЛІСТОМ)

 

  1.  Стомлений мандрівник занурився у воду. Раптом у воді щось виблиснуло.  То був …  — справжня зброя! Григорій добряче його відчистив, нагострив, прикріпив до пояса… (МИСЛИВСЬКИЙ НІЖ)

 

  1. Величезний …  накинувся на людину, що сховалась у щілині між каменями. Піддавшись інстинкту, парубок швидко кинувся на допомогу.   (ЧОРНИЙ ВЕДМІДЬ)

 

  1. «У сміливих щастя завжди є!» — любила примовляти … . (СІРЧИХА)

 

  1. Старий Сірко привіз подарунок Григорієві — нову … . І … йому подарував. А потім уся родина пішла обідати .  (ГВИНТІВКУ , КОНЯ)

 

  1. Сірки з Григорієм відправилися на … . Ізюбри (рудувато-сірі олені) дорогі своїми пантами — молодими рогами (ізюбр-самець щороку змінює роги), тому на них і ведуть полювання.. (ПАНТУВАННЯ)

 

  1. Дорогою Сірки та Григорій помітили написи на снігу: …  ( ФІЙОНА МЕДВИНУ ПРИВІТ ПЕРЕДАВАЛА)

 

  1. Наталка шалено обіймала батька й матір та втішала їх: у Маньчжурії живе тітка й інші родичі, вони допоможуть їй та Григорію. А також сказала, що вони візьмуть з собою … , і він принесе Сіркам звістку, коли закохані будуть у безпеці. (ПСА ЗАЛИВАЯ)

 

  1. Григорій побачив на снігу недопалок від дорогої цигарки «Золота марка». Такі цигарки завжди курила одна людина — … . (МЕДВИН)

 

  1. «Судив і присуд виконав я — …. . А за що — цей пес сам знає». (ГРИГОРІЙ МНОГОГРІШНИЙ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Датченко Ірена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
3470
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку