Літо - найкраща пора року ! Літні місяці

Про матеріал
Презентація на тему : Літо найкраща пора року.Подано про інформацію про літо і літні ,прикмети та приказки про літо . Літні явища у житті рослин і тварин народні літні свята і традиції ріднрго краю .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літо найкраща пора року !

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Загадки про літо1. Зрілі вишні у садку ,І сунички у ліску ,Теплі дні , барвисті квіти Нам дарує щедре …(Літо)2. В небі ластівка летить ,З вітром листя шелестить ,Воду п’є лелека . Сонце палить . Спека . Дозріває жито . Яка пора ? (Літо)3. У садах смачна малина , Аґрус ,яблука , ожина . Фрукти й зелень соковита – Це смачні дарунки …(Літо)

Номер слайду 7

4. Сонечко яскраве Цілий день палає,На травиці в гаїЦілий день ми граєм . Раді всі малята Цілий день купатись ,Веселиться й грати ,На сонці засмагати . Як пора ця зветься ,Коли все сміється І відпочиває?Коли ж це буває ?(Влітку)

Номер слайду 8

Загадки про літні місяці !1. Полуничку у сметанціПриготує мама вранці . Літо бавиться в дворі ,Знов кусають комарі !(Червень)2. Липи в квіточки убрались ,Віддавати цвіт зібрались Покупатись кличе річка ,Тепла в ній уже водичка ! (Липень)3. Дині ,гарбузи , томати : Смакувати , смакувати …От і літечка кінець ,Осінь йде вже напростець …(Серпень)

Номер слайду 9

Загадки про дарунки літа1. Ця смачна , пузата пані Любить плавати в сметані . Носить гарні капелюшки ,Із суничкою подружки …(Полуниця)2. На лозі ,росою вмиті ,Зріли грона соковиті . В сонця силоньку черпали ,Золотистим соком стали …(Виноград)3. Не гіркий і не солоний ,А солодкий і червоний . Як же зветься цей товстун?Здогадалися?(Кавун)3. Вишні і вони – сестрички .Є в садку , а є , що дички .

Номер слайду 10

В червні достигають ,Всі їх добре знають …(Черешні)4. Пахне грядка невеличка –Швидко виросли сестрички ,-Чепурушки круглолиці Заховались у травиці . Чорні крапочки на личках …Здогадалися ? (Сунички)5. Я тримаю у долоні Намистиночки червоні. Ягідка ця кислувата ,На кущі їх так багато…(Порічки)

Номер слайду 11

6. У зеленім картузіНа однїй стоїть нозі. Коло вуха китиця Щирим злотом світиться . Звичка в нього є ота : Він голівку повертає В бік де сонце котиться ,Родичем доводиться …(Соняшник)

Номер слайду 12

Загадки про літні явища1. Хтось у лузі біля річки Загубив барвисті стрічки . Дощик вгледів , підібрав ,Небеса підперезав …(Веселка)2. Коли падаю я неба ,Люди кажуть : «Так і треба. Восени тоді , вважай ,Буде добрий урожай!»(Дощ)2. На дворі переполох : З неба сиплеться горох . З’їла шість горошин Інна –І тепер в неї ангіна…(Град)

Номер слайду 13

3. Золотиста нитка в’ється . Тільки в руки не дається …(Сонячний промінь )4. Щось на небі гуркотить , Наче звір страшний летить. Сильний дощ на землю ллється ,Звір у руки не дається. Очі світяться яскраво – Всі у дім тікайте жваво !(Грім і блискавка)З

Номер слайду 14

Літні загадки для дітей1. Що за дерево , чий цвіт Пахне медом на весь світ ?(Липа)2. Влітку дітям насолода Ти зимова прохолода . Влітку радо ми їмо Найсмачніше - …(Ескімо)3. То що за диво літаки Сідають в лузі на квітки ?Не спочивають з далини ,А вантажі беруть вони . В саду старому під селом

Номер слайду 15

У них є свій аеродром .І літаки – за летом лет –Везуть туди солодкий мед …(Бджоли)4. Серед літа мов пір’їнки ,Стиха падають сніжинки . Під віконечком у Олі Цвітом вкрилися …(Тополі)5. Ні будинок, ні завод ,Там працює не народ ,А істота золота ,В неї праця є свята . Устають усі чуть світ ,Ще й роси не згубить цвіт ,І працює кожна так ,Що позаздрить з нас усяк …(Вулик та бджоли)

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

У червніСонце піднімається високо;Дні довгі, а ночі – короткі;Небо блакитне, чисте;Квітнуть квіти;Достигають ягоди. Починають роїтися бджоли

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

У липніСпекотні дні, теплі ночі;Переважно без опадів;Частими бувають грози;Буйно цвітуть луги;Тривають сінокоси;Достигають зерновіПеріод медозбору

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Дні помітно скорочуються; Ночі стають прохолоднішими; Весь місяць тривають жнива; Наливаються овочі і фрукти; Вода в річках прохолодна; З’являється перше жовте листя

Номер слайду 27

Літні місяці

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Літні явища природи:гроза райдуганародження пташенятдостигання фруктів та овочів

Номер слайду 31

Прислів’я та приказки про літо

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Фізкультхвилинка

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
Інкл
Додано
7 вересня
Переглядів
112
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку