Логічні задачі для позакласної роботи у 4 класі

Про матеріал

Логічні задачі для позакласної роботи з обдарованими дітьми.

Використані

-підручник з математики для 5 класу А.Г. Мерзляк, В.Б.Полонський, М.С.Якір,

-Планета Міркуань, 3 клас, О.Гісь

-Математичні пригоди слоненятка Лу і його друзів, Г. Б. Філіпповський

Перегляд файлу

Десять кроків назустріч Кмітливості

 

1.Магазин продав за першу половину дня 37 ящиків, а за другу половину – 23 такі самі ящики. За другу половину дня продали на 168кг яблук менше, ніж за першу. Скільки кілограмів яблук продали за першу і за другу половину окремо?

2.На склад привезли 1566 банок м’ясних, овочевих і фруктових консервів. М’ясних консервів було 3/6 усіх банок, овочевих – 436 банок, а решта – фруктові консерви. Скільки було банок фруктових консервів?

3.Площа прямокутника 55см, а його довжина -11см. Яку площу матиме квадрат, периметр якого дорівнює периметру прямокутника?

4.Іван Царенко на летючому кораблі подолав 768км за 32год. За який час він подолає 864км, якщо його швидкість збільшиться на 12км/год?

5. Допоможи Черепашатам - Ниндзя знайти значення числових виразів.

  • Від числа 960 відняти 2/4 його
  • До числа 8020 додати ¾ його.

6.Олена, Іванко, Сергій та Марійка – кращі математики класу. На олімпіаду  треба направити трьох учнів. Скільки трійок найкращих математиків можуть там побувати?

7.Дві сестри знайшли разом 82 гриби. Коли молодша загубила 6 грибів, а старша дала їй 12 своїх, у них стало порівну грибів. Скільки грибів знайшла кожна із сестер?

8.З 264г листя сухої кропиви можна виготовити ліки для зупинки кровотечі у 8 хворих. Хлопчик заготував 1485г листя сухої кропиви. Для скількох хворих можна виготовити ліки з цієї кропиви?

9.Сторони одного прямокутника 18см і 16см. Другий прямокутник має сторони в 2 рази довші. У скільки разів площа другого прямокутника більша від площі першого?

10.Невідоме число зменшили в 7 разів, до результату додали 25 і одержали 34. Яке невідоме число?

Десять кроків назустріч Кмітливості

 

1.Магазин продав за першу половину дня 37 ящиків, а за другу половину – 23 такі самі ящики. За другу половину дня продали на 168кг яблук менше, ніж за першу. Скільки кілограмів яблук продали за першу і за другу половину окремо?

2.На склад привезли 1566 банок м’ясних, овочевих і фруктових консервів. М’ясних консервів було 3/6 усіх банок, овочевих – 436 банок, а решта – фруктові консерви. Скільки було банок фруктових консервів?

3.Площа прямокутника 55см, а його довжина -11см. Яку площу матиме квадрат, периметр якого дорівнює периметру прямокутника?

4.Іван Царенко на летючому кораблі подолав 768км за 32год. За який час він подолає 864км, якщо його швидкість збільшиться на 12км/год?

5. Допоможи Черепашатам - Ниндзя знайти значення числових виразів.

Від числа 960 відняти 2/4 його

До числа 8020 додати ¾ його.

6.Олена, Іванко, Сергій та Марійка – кращі математики класу. На олімпіаду  треба направити трьох учнів. Скільки трійок найкращих математиків можуть там побувати?

7.Дві сестри знайшли разом 82 гриби. Коли молодша загубила 6 грибів, а старша дала їй 12 своїх, у них стало порівну грибів. Скільки грибів знайшла кожна із сестер?

8.З 264г листя сухої кропиви можна виготовити ліки для зупинки кровотечі у 8 хворих. Хлопчик заготував 1485г листя сухої кропиви. Для скількох хворих можна виготовити ліки з цієї кропиви?

9.Сторони одного прямокутника 18см і 16см. Другий прямокутник має сторони в 2 рази довші. У скільки разів площа другого прямокутника більша від площі першого?

10.Невідоме число зменшили в 7 разів, до результату додали 25 і одержали 34. Яке невідоме число?

 

  1.    37-23=14(ящ.) на стільки більше менше продали ІІ дня

           168:14=12 (кг) маса 1 ящика

          12*37=444(кг)   до обіду

           12*23=276(кг) після обіду

2.  1)1566:6*3 =783(к.) м’ясних

      2) 783+436=1219 (к.) м’ясних і овочевих

      3)1566-1219= 347(к.)

3. 1) 55:11=5 (см) ширина

    2) (11+5)*2= 32 (см) периметр прямокутника

    3) 32:4=8 (см) довжина сторони квадрата

    4) 8*8-64(см)

4.   1) 768:32=24(км/год) швидкість

      2) 24+12=36 (км/год) швидкість стане

      3) 864:36=24(год)

5.480,14035

6. 4 трійки

7. 1)82-6+12=88(гр.) стало разом

    2) 88:2=44 (гр.)

    3)44-12=32 молодша

    4) 44+6=50  старша

8. 264:8=33(г) для 1 хворого

     1485:33=45)хв..)

9. 18*16=288 см площа І прямокутника

    9*8=72 с площа ІІ

    288:72=4(рази)

10.(34-25)*7= 63

 

 

 

docx
До підручника
Математика 4 клас (Листопад Н.П.)
Додано
11 грудня 2018
Переглядів
267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку