Людина. Унікальність і неповторність кожної людини.

Про матеріал
Презентація розроблена на основі матеріалів підручника Вступ до історії України та громадянської освіти. 5 клас. Гісем О. В. і може бути використана для проведення уроку на тему: " Людина. Унікальність і неповторність кожної людини" в 5 класі НУШ, як під час дистанційного так і під час очного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людина, унікальність і неповторність кожної людини

Номер слайду 2

Сьогодні ви дізнаєтесь:чому людину визначають як біосоціальну істотучим унікальна людина

Номер слайду 3

Пригадаємо 1. Які живі істоти вам відомі?2. Кого називають людиною?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Що ж робить нас особливими? На це питання людство намагається знайти відповідь чи не стільки, скільки воно існує. Спробуємо визначити, чим саме ми відрізняємося від інших живих істот.

Номер слайду 6

Відомо, що людина — біологічна істота. Частка «біо» в перекладі з грецької мови означає «життя». Повноцінно розвинути закладене природою людина може лише в середовищі собі подібних. Із покоління в покоління люди передають одне одному знання про навколишній світ, діляться досвідом спілкування та співжиття. Це вказує на іншу складову характеристики людини — соціальну істоту. Слово «соціум» перекладається з латинської мови як «спільнота», «суспільство». Отже, можна визначити, що людина — це біосоціальна істота.

Номер слайду 7

Біосоціальна істота — жива істота, яка веде суспільне життя.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Чи погоджуєтесь ви з тим, що...• Людина — унікальна й неповторна істота. Особливістю людини є поєднання біологічного і соціального. Вона розвивається під впливом природного та соціального середовища.• Усі люди дуже різні. Кожна людина має характер, власні інтереси й потреби, здібності й таланти, але все це вона може реалізувати лише в суспільстві.

Номер слайду 10

Домашнє завдання: § 1, пункт 1 опрацювати.

pptx
Додано
19 вересня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку