Макет теки класного керівника "Планування виховної діяльності класного колективу"

Про матеріал
Макет теки класного керівника "Планування виховної діяльності класного колективу"
Перегляд файлу

Управління освіти, молоді та спорту

Лозівської районної державної адміністрації

 

Царедарівська філія Миролюбівського ліцею

Лозівської районної ради Харківської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЛАН ВИХОВНОЇ РОБОТИ

з учнями 7 класу Царедарівської

філії Миролюбівського ліцею

на 2018/2019 навчальний рік

 

 

 

 

 

 

КЛАСНИЙ КЕРІВНИК

Акименко Владислав Володимирович

 

РОЗГЛЯНУТО

на засіданні шкільного методичного об’єднання класних керівників, протокол №__ від __________

 

ПОГОДЖЕНО

педагог-організатор Царедарівської філії Миролюбівського ліцею

____________________  В. АКИМЕНКО

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

завідувач Царедарівської філії Миролюбівського ліцею

_____________________  В. САВЧЕНКО

«____» ____________________ 2018 року

«____» ____________________ 2019 року


Аналіз виховної роботи з учнями 7 класу за підсумками 2017/2018 навчального року

 

Минулий 2017/2018 навчальний рік вніс кардинальні зміни в життя класу. Діти перейшли на новий етап власного зростання, залучившись до розвитку учнівського самоврядування на базі класного колективу. За підсумками 2017/2018 навчального року у класі навчалося 6 учнів. З дітьми класний керівник Акименко В. В. працював вже другій рік поспіль, за цей період склад колективу майже не змінювався.

Матеріальне становище у більшості дітей у сім’ях середнього рівня. Більшість дітей виховується в сім’ях, де панує взаєморозуміння та злагода. У спілкуванні з учителями учні проявляють вихованість і тактовність. В цілому діти чуйні один до одного і за складних обставин, кожен знаходив підтримку в однокласників. За підсумками минулого навчального року успішність складає 66,6%, є лише 2 учнів, які не встигають та жоден учень класу не закінчив навчальний рік тільки на середньому рівні.

Основною метою виховної діяльності є створення оптимального соціально-культурного мікроклімату в колективі, який би сприяв творчому саморозкриттю, саморозвитку, дозволяв би їм легко освоїтись у своєму виховному просторі, спонукав би їх до діяльності, яка б дозволяла їм вступати в реальні відносини з оточуючим світом.

Протягом  2017/2018 навчального року класний керівник здійснює виховну роботу, яка поєднує в собі традиційні форми та методи роботи класного керівника та нетрадиційну, але таку важливу галузь – своєчасну психологічну допомогу вихованцям та їх родинам. Для цього класним керівником використовувалося тестування, тренінги та індивідуальні консультації. Класний керівник багато часу приділяв морально-етичному вихованню учнівського колективу, формуванню обов’язку, відповідальності, культурної поведінки. Для цього були проведені ряд бесід, годин спілкування надану тематику.

Превентивне виховання, метою якого визнаю розуміння і потребу дотримуватися законів України, дає позитивний результат. За підсумками 2017/2018 навчального року не сталося випадків правопорушення та скоєння злочинів учнями класу. Класним керівником впроваджуються ефективні технології превентивного виховання, які виконують розвивальну функцію і формують громадську активність учнів. Для реалізації всіх цілей та завдань, були відібрані, такі виховні технології, як години спілкування «Як змінити характер людини», «Як згуртувати наш учнівський колектив», «Як стати досконалішим», рольові ігри «Запрошення в гості», «Як поводити себе в транспорті», усні журнали «Від саморозвитку до самовиховання», різні виховні години та заходи на тематику приурочено подіям сучасності та календарним датам, зокрема: «Символи моєї Батьківщини», «Екологічна безпека серед нас». Значну увагу у минулому навчальному році було приділено формуванню у вихованців класного колективу особистісних якостей і рис характеру, які є спонукальною силою їх повсякденних дій та вчинків: це чесність, порядність, принциповість, дисциплінованість та працьовитість.

Взаємовідносини класного керівника і учнів класу задовільні. В цілому клас характеризується як дружний, організований, із налагодженою системою самоврядування та хорошим психологічним кліматом. Наявні угрупування переважно за місцям проживання. Неофіційних лідерів в класі немає. Клас із достатнім рівнем вихованості, «важких» та «недисциплінованих» учнів немає. Визначення рівня вихованості учнів класу за підсумками 2017/2018 навчального року, показало, що рівень вихованості учнів 5 класу становить 0,73 та відповідає достатньому рівні наближеному до високого.

Актуальним у роботі класного керівника, залишається такий вид діяльності, як корекція поведінки «проблемних» дітей. Дуже ефективним є заохочення таких дітей до класних справ, взаємодопомога однокласників, завантаження вільного часу гуртковою роботою, роботою на користь навчального закладу і також необхідна умова – стимуляція самовдосконалення дітей за допомогою різних тренінгів, наприклад, «Твоя самодисципліна, воля, саморозвиток».

В становленні та розвитку учнів класний керівник спирається на допомогу батьків. Важливим питанням є стан виховання у сім’ї. Адже робота з батьками – один із основних та найскладніших напрямків роботи класного керівника. Батьківський комітет працює разом із класним керівником, бере участь в організації класних та позакласних заходів, також співпрацює зі шкільним комітетом та адміністрацією школи. Найбільш ефективною є допомога батьківського комітету в поповненні матеріально-технічної бази класу та школи в цілому.

У роботі з батьками класним керівником використовуються колективні бесіди, зустрічі за «круглим» столом. Під час засідання класних батьківських зборів, батьків було ознайомлено з новинками педагогічної літератури для батьків з проблем родинної та батьківської педагогіки. До того ж, класний керівник моделював педагогічні ситуації під час батьківських зборів, які допомогли батькам розв’язувати родинні конфлікти, що виникали під час спілкування дітей з батьками.

Таким чином, креативна та мотиваційно-особистісна сфера розвивається відповідно до гармонійного розвитку особистості; у практику роботи класного керівника впроваджена мета про єдність шкільного та родинного впливу на особистість дитини. І на даному етапі співробітництва в результаті виконання загально-виховної, індивідуальної та профорієнтаційної роботи більшість учнів підвищила рівень сформованості моральних, громадянських, гуманістичних, естетичних та інших якостей особистості.

Виходячи з аналізу виховної роботи за підсумками 2017/2018 навчального року, слід відзначити, що, незважаючи на ряд позитивних зрушень у житті класного колективу, успішність учнів класу поки що не поставлена на належний рівень. Також слід більш широко використати досвід та уміння членів класного колективу в громадському житті школи. Оскільки діти мають значний інтелектуальний та творчий потенціал, який за оптимальних умов може розкритися, необхідно сприяти всебічному гармонійному розвитку учнівської спільноти загалом та кожної особистості зокрема. Саме тому в новому 2018/2019 навчальному році виховна робота в класі має бути спрямована на розкриття та реалізацію учнівської творчості в контексті формування відповідального ставлення до своїх обов’язків, продовження роботи щодо виховання активної життєвої позиції та лідерських якостей через  учнівське самоврядування в класі, сприяння тому, щоб зміст і форми колективної творчої діяльності допомагали кожному знайти себе, самовизначитися.            

 

 

Класний керівник   В. АКИМЕНКО

 

 


Планування годин спілкування у 7 класу Царедарівської філії Миролюбівського ліцею на 2018/2019 навчальний рік

 

№ з/п

Дата

Назва та короткий зміст години спілкування

Тематика проведення бесід, інструктажів,

заходів з безпеки життєдіяльності

Примітки

І СЕМЕСТР

1

05.09

Засідання самоврядування класного колективу

«Лідер ХХІ століття. Яким йому бути?»

Організація дорожнього руху. Правосторонній, односторонній, двосторонній рух. Правила безпеки при переході вулиці. Надземний, наземний, підземний переходи. Вступ. Уміння триматися на воді – запорука безпеки. Особливості купання у морі, річці, ставку.

 

2

12.09

Пізнавальна гра

«Україна… Твій казковий простір»

Типи перехресть (регульовані, нерегульовані). Правила переходу дороги на перехрестях.

 

3

19.09

Практикум-ділова гра

«Добро у моєму серці»

Вогонь – друг, вогонь – ворог. Причини виникнення пожеж, їх наслідки

 

4

26.09

Практичне заняття

«Як навчитися вчитися?»

Види боєприпасів, методи їх розпізнавання. Небезпечні предмети (знахідки) та дії при їх виявленні

 

5

03.10

Круглий стіл

«Азбука моральних заповідей «Сила людської волі – безмежна»

Правила переходу вулиці після висадки з транспорту. Загальні відомості про природний та зріджений газ

 

6

10.10

Марафон учнівських ідей

«Крок на зустріч мрії»

Дії під час виникнення пожеж у багатоповерховому будинку, власному будинку. Способи захисту органів дихання від чадного газу. Правила поводження при виявленні ВНП, невизначених предметів та речовин.

 

7

17.10

Лекція

«У дорожніх правил канікул немає»

Поширення отруєння грибами, ягодами, насінням. Профілактика харчових отруєнь.

 

8

31.10

Дискусія

«Що означає бути вихованою людиною?»

Допомога утопаючому. Рятувальні прийоми та засоби надання першої долікарняної допомоги потерпілому.

 

9

07.11

Бесіда

«Прості правила етикету»

ВІЛ/СНІД – що я про це знаю. Міфи і факти

 

10

14.11

Творча лабораторія

«Правда. Складання хрестоматії моральних цінностей людства»

Дорожні знаки. Поняття про джерела електроструму, їх небезпечність для життя та здоров’я людини

 

11

21.11

Практичне заняття

«Зовнішність»

Правила експлуатації побутових нагрівальних, електричних та газових приладів

 

12

28.11

Ділова гра

«Давай говорити компліментами»

Дорожня розмітка. Правила поведінки на кризі. Надання допомоги потерпілому на воді взимку.

 

13

05.12

Круглий стіл

«Ні – марнотратству! Так – економії енергії!»

Пожежнонебезпечні речовини та матеріали. Пожежна безпека при поводженні з синтетичними, горючими, легкозаймистими матеріалами та речовинами. Пожежнонебезпечні об’єкти. Новорічні свята: новорічна ялинка, електричні гірлянди, небезпека використання відкритого вогню (свічки, бенгальські вогні тощо). Користування печами та камінами.

 

14

12.12

Заняття з елементами тренінгу

«Привіт, я конфлікт!»

Шляхи передачі ВІЛ-інфекції. Здорова поведінка. Правила безпечного користування побутовими газовими приладами: котел, пічка, запальничка тощо.

 

15

19.12

Інтерактивне турне

«Обрядова новорічна культура народів світу»

Запобігання травматизму від ВНП побутового призначення: піротехнічні засоби, горючі та легкозаймисті речовини

 

ІІ СЕМЕСТР

16

09.01

Мультимедійна студія

«Нація яка не капітулює»

Рух за сигналами регулювальника. Правила поводження з побутовими електроприладами: праскою, холодильником, пральною (швацькою) машиною, електроплитою тощо

 

17

16.01

Прес-конференція

«Соборна Україна – одвічна мрія народу»

Як запобігти ВІЛ-інфікуванню. Знати, а не боятися. Правила пожежної безпеки у вашому домі.

 

18

23.01

Імітаційно-моделювальна гра

«У пошуках істини»

Дії населення при виявленні запаху газу

 

19

30.01

Сократівські бесіди

«Дозволь собі бути щасливим»

Легальні та нелегальні наркотики. Куріння чи здоровий спосіб життя?

 

20

06.02

Відкритий мікрофон

«Насильство в моїй сім’ї»

Пасажир в автомобілі

 

21

13.02

Відверта розмова

«Земляки – захисники України, часів не обирають»

Запобігання виникненню пожеж. Дії учнів при пожежі

 

22

20.02

Година духовності

«Людина і Всесвіт»

 

 


23

27.02

Практичне заняття

«Хто я? Який я?»

Основні види ДТП. Поведінка під час ДТП. Правила безпечної поведінки на воді та біля води.

 

24

06.03

Диспут

«Друг – це друге я?»

Домедична допомога постраждалим від пожеж. Причини та наслідки вживання наркотиків. Що таке залежність?

 

25

13.03

Заняття з елементами тренінгу

«Гендерна рівність у спілкуванні»

Ознаки отруєння. Запобігання отруєння чадним газом. Домедична допомога при отруєнні газом

 

26

20.03

Правознавча студія

«Толерантність – шлях до миру»

Вогнестрільна зброя – не іграшка. Небезпечність виготовлення та випробування вибухових пакетів, користування мисливськими рушницями

 

27

03.04

Інтелектуальний аукціон

«Слов’янська пектораль»

Безпека руху велосипеда. Наркотики та закон

 

28

10.04

Конверт дружніх запитань

«Дорослі і діти»

Основні правила пожежної безпеки під час відпочинку у лісі. Якщо в тебе проблема – куди звернутися?

 

29

17.04

Дискусійна гойдалка

«Чи болить недобре слово?»

Техніка безпеки під час збору металобрухту. Правила дії під час виявлення ВНП

 

30

24.04

Прес-конференція

«Доля з автографом Прип’яті»

Правила поведінки при виявленні обірваного електричного дроту

 

31

08.05

Соціодрама

«Ми всі різні, але рівні»

Дії води на організм людини.  Як правильно купатися

 

32

15.05

Інтерактивне турне

«Загадкова Європа. Столицями європейських держав»

Правила безпечної поведінки поблизу лінії електропередач та електрощитової

 

33

22.05

Імітаційно-моделювальна гра

«Моє яскраве літо»

Підсумкове заняття з ПДР.

 

34

29.05

Практичне заняття

«Україна. Подорож літом»

Підсумкове заняття. Протипожежна безпека.

 

 

 

Класний керівник   В. АКИМЕНКО

 


План виховної роботи класного керівника на

І семестр 2018/2019 навчального року

 

 

Зміст та структура організації виховної роботи

Вересень

Жовтень

Листопад

Грудень

Організаційно-методична робота

Години спілкування

Години спілкування

Години спілкування

Години спілкування

Національно-патріотичне виховання

Перший урок у 2018/2019 навчальному році на тему «Україна – Європа: історичний і культурний діалог»

V сезон національно-патріотичної, військово-спортивної гри «Нащадки козацької слави»

Вечір пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій в Україні «Розкажи їм, що Голодомору не було»

----------

Превентивне виховання

Обстеження матеріально-побутових умов сімей, дітей пільгових категорій

Мультисесія «Чи вірите ви

в казку? Протидія торгівлі людьми» за матеріалами Міжнародної організації

з міграції

----------

Інтертеймент до Дня захисту прав людини «Мої права – мої обов’язки»

Фізичне виховання

Участь у масових спортивних заходах до Дня фізичної культури та спорту. Олімпійський тиждень.

----------

Участь у районній виставці плакатів соціального спрямування «Спасибі – НІ!»

Участь у заходах присвячених Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом

Художньо-естетичне виховання

День знань. Урочиста лінійка з нагоди свята «Першого дзвоника»

Святкова шоу-програма до Дня працівників освіти «Спасибі, вчителю!»

----------

Участь у конкурсі учнівської творчості та дизайнерської майстерності «Новорічний клас року – 2019»


Зміст та структура організації виховної роботи

Вересень

Жовтень

Листопад

Грудень

Еколого-натуралістичне виховання

Участь в обласній природоохоронній акції «За чисте село»

Участь в обласній виставці-конкурсі «Щедрість рідної землі»

Участь в акції «Замість ялинка – новорічна композиція»

----------

Сімейне виховання

Батьківські збори

Участь у заходах до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня Ветерана, захід «Поважайте старість»

----------

Батьківські збори

Професійна орієнтація та допрофільна підготовка учасників навчально-виховного процесу

Залучити дітей класу до участі в роботі гуртків на базі закладу, факультативів та гуртків в позашкільних закладах

----------

Акція «Подаруй бібліотеці книгу»

Тренінг «Моя професія», спрямований на подальший вибір конкурентних на ринку праці професій

Робота з учнівськими об’єднаннями

Організація роботи учнівського врядування в класному колективі, визначення доручень

Участь у Громадсько-просвітницькому проекті «Культурно-історичний календар Царедарівської сільської ради» (видання друге)

----------

Участь у презентації роботи Молодіжно-театральної студії «Апгрейдс»

 

 

Класний керівник   В. АКИМЕНКО

 

 

 

План виховної роботи класного керівника на

ІІ семестр 2018/2019 навчального року

 

 

Зміст та структура організації виховної роботи

Січень

Лютий

Березень

Квітень

Травень

Організаційно-методична робота

Години спілкування

Години спілкування

Години спілкування

Години спілкування

Години спілкування

Національно-патріотичне виховання

Участь у заходах до Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут

Військово-патріотичне ток-шоу телевізійного формату «Ментори нації»

Четвертий відкритий історичний фестиваль-форум «Українці. Сповіді нескорених»

----------

Участь у заходах до Дня пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Європі

Превентивне виховання

Обстеження матеріально-побутових умов сімей, дітей пільгових категорій

----------

Усний журнал «Боротьби проти насилля над дітьми»

Проект

«Право.UA»

Круглий стіл «Примарне щастя… Робота за кордоном – міф чи реальність?»

Фізичне виховання

Анкетування «Моє ставлення до…» (діагностика ставлення учнів класу до шкідливих звичок)

Участь в районному етапі Малих Олімпійських ігор серед учнів 5-8 класі

Заняття з елементами тренінгу «Здоровий спосіб життя»

Участь у заходах з нагоди Всесвітнього дня здоров’я

----------

Художньо-естетичне виховання

----------

Участь у конкурсно-розважальній дискотеці до Дня святого Валентина

Шоу краси, грацій та таланту «Тобі, єдиній» до Міжнародного жіночого дня

Участь у проекту «Зірки шкільних небосхилів»

Свято останнього дзвоника


Зміст та структура організації виховної роботи

Січень

Лютий

Березень

Квітень

Травень

Еколого-натуралістичне виховання

----------

Участь у районному етапі Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста»

Участь у Двомісячнику «Зелена весна» з прибирання території школи та допомога у прибиранні села

Участь у Всеукраїнському суботнику та акції «Чисте довкілля»

Участь в обласному зльоті юних краєзнавців «Моя земля – земля моїх батьків»

Сімейне виховання

Участь в організації проекту «День відкритих дверей». Підготовка до презентації класного колективу

Батьківські збори

----------

Батьківські збори

Участь у заходах до Дня матері та

Міжнародного дня сім’ї

Професійна орієнтація та допрофільна підготовка учасників навчально-виховного процесу

Участь в оформленні інформаційної виставки «Барометр професій»

Інтерактивний ярмарок «Палітра професій. Світ та Україна»

Організація туристичного походу під час весняних канікул

----------

Організація навчально-трудової практики учнів

Робота з учнівськими об’єднаннями

Участь у Всеукраїнському конкурсі «Мій клас найкращий в Україні»

----------

Участь у V сезоні інтелект-шоу «Найрозумніший. Нове покоління»

Участь в обласній акції «Слобожанські дзвони Перемоги»

Участь у районному фестивалі військово-патріотичної пісні «Перемога, свята Перемога»

 

 

Класний керівник   В. АКИМЕНКО


План проведення батьківських зборів у

7 класі Царедарівської філії Миролюбівського ліцею на 2018/2019 навчальний рік

 

 

№ з/п

Дата проведення

Питання, що розглядаються

та короткий зміст зборів

1

28

вересня

2018 року

Аналіз виховної роботи з учнями 7 класу за підсумками 2017/2018 навчального року

Аналіз роботи батьківського комітету 7 класу за підсумками 2017/2018 навчального року

Звіт про використання позабюджетних коштів за підсумками 2017/2018 навчального року

Організація гарячого харчування учнів класу протягом 2018/2019 навчального року

2

14

грудня

2018 року

Підсумки навчальної та виховної діяльності учнів класу за І семестр 2018/2019 навчального року

Відповідальність батьків за дотримання законодавства України по утриманню, вихованню та навчанню неповнолітніх дітей

Кримінальна відповідальність та вчинення правопорушень неповнолітніми

Сім’я як фактор профілактики відхилень в поведінці дітей. Профілактика шкідливих звичок (тютюнопаління, вживання алкоголю) у дітей

3

01

лютого

2019 року

Організація навчальної та виховної діяльності учнів класу у ІІ семестрі 2018/2019 навчального року

Дитячий травматизм під час навчально-виховного процесу та вдома

Відповідальність батьків за дотримання правил особистої гігієни та контролю за веденням здорового способу життя дітей

Конфлікт в учнівському колективі, шляхи запобігання та конструктивного розв’язання проблем

4

19

квітня

2019 року

Організоване закінчення 2018/2019 навчального року

Організація оздоровлення учнів класу у літній період 2018 року

Збереження та повернення навчальної літератури до бібліотечного фонду

Відповідальність батьків за збереження життя і здоров’я дітей під час літніх канікул

 

 

Класний керівник   В. АКИМЕНКО


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МАТЕРІАЛИ ПРОВЕДЕННЯ

ГОДИН СПІЛКУВАННЯ

з учнями 7 класу Царедарівської

філії Миролюбівського ліцею

у 2018/2019 навчальному році


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОТОКОЛИ ЗАСІДАНЬ БАТЬКІВСЬКИХ ЗБОРІВ

у 7 класі Царедарівської

філії Миролюбівського ліцею

у 2018/2019 навчальному році

 

 

docx
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку