Мандри нашою країною

Про матеріал
Мета: формувати знання про Україну як незалежну державу з давньою славетною історією, багатою культурною спадщиною, власними традиціями;розвивати мислення, уяву; коригувати увагу дітей; виховувати почуття гордості й любові до Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

У карпатському краї,чи в луганських степах,де б ти не жив – ми родина!Горда, незламнаі нездоланна –єдина для всіх Україна!

Номер слайду 3

Її обереги - верба i калина. Найкраща у свiтi - моя ... . Україна

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Північна Україна. Одним з найстаріших і найкрасивіших міст є місто Київ.

Номер слайду 6

У центрі Києва, неподалік від Софійського собору, розташована відома пам’ятка оборонної та сакральної архітектури Київської Русі – Золоті ворота. Як і Софія Київська, Золоті ворота належать до найдавніших споруд Східної Європи. Собор святої Софії — Премудрості Божої, Софія Київська або Софійський собор — християнський собор в центрі Києва, пам’ятка української архітектури та монументального живопису другого десятиріччя 11 ст. (1011-1018), одна з небагатьох уцілілих споруд часів Київської Русі. Одна з найголовніших християнських святинь Східної Європи, історичний центр Київської митрополії.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Будинок органної та камерної музики Не кожне місто може похвалитися наявністю справжнього органу. На відміну від інших, Дніпро може пишатися своїм Будинком органної та камерної музики. У старовинній Миколаївській (Брянській) церкви, будівництва 1915 року, після тривалої реставрації в 1986 було встановлено 12-тонний двомануальний концертний орган виробництва відомої німецької фірми «Зауер». І ось вже протягом багатьох років у цьому прекрасному приміщенні звучать безсмертні музичні твори. Визначні місця Дніпра складно уявити без цієї пам'ятки. Музей ретро-автомобілів «Машини часу» Відкриття Технічного музею «Машини часу» відбулося в 2014 році. Тут представлені легкові автомобілі, мотоцикли, вантажні машини, автобуси та інша техніка різних років випуску. Особливо атмосферно передають дух минулої епохи ретро-експонати, серед них заправні колонки, телефонні будки, поштові скриньки та інші атрибути радянської епохи. Хочете поринути в часи минулого століття, ласкаво просимо в унікальний музей старовинної техніки.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Це вкрай самобутнє місце, в якому навіть найдрібніші деталі розповідають історію одного з найулюбленіших ласощів. Історично склалося так, що Львів ще в період середньовіччя став відомий у всій Європі, як місто з багатими кондитерськими традиціями. А вже в XIX столітті традиції шоколадоваріння досягли свого апогею і поширилися по всій Європі, складаючи реальну конкуренцію Бельгії та Швейцарії. І справа тут не тільки в рецептурі: львівські кондитери змогли передати у своїй продукції дух самого Львова, його чарівність і шарм. Тут можна побачити унікальну зрубну тридільну церкву, зведену без жодного цвяха. Уся конструкція тримається на дерев'яних кілочках – тиблях. Маківки церкви прикрашені кованими хрестами.27 лип.

Номер слайду 11

весела. Сади чарiвнi, мальовничі села. Моя Україна - це пісня ... .

Номер слайду 12

Запоріжжяstyle.font. Stylestyle.font. Weightstyle.text. Decoration. Underline

Номер слайду 13

ХОРТИЦЯХортиця – місце унікальне, овіяне легендами, міфами і переказами різних епох. Тут піднімаються на земну поверхню граніти, вік яких перевищує 2,5 мільярда років, саме тут знаходяться кургани – ровесники єгипетських пірамід і стародавні храми – кромлехи. Це місце сили, куди тисячі людей приходять підзарядиться життєвою енергією, а «Запорозька Січ» - символ епохи козацької вольниці, військової доблесті і самобутності українського народу.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Якщо говорити про звірів, варто згадати про Миколаївський зоопарк. Він вважається одним з кращих в Україні. Дійсно, це місце цікаве, особливо малюкам. Інфраструктура парка досить розвинена. Для відвідин треба планувати щонайменше три години. Можна і цілий день провести тут. Одна з будівель на вулиці Адміральській, яка привертає увагу своїми суворими витонченими формами і стрілчастими вікнами, – це лютеранська кірха. Повна назва храму – Євангелічно-лютеранська церква Христа-Спасителя. Споруду в стилі неоготики було побудовано в 1852 році, проект затверджував особисто імператор Микола І. Це був один з перших лютеранських храмів на півдні України.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Мабуть, одне з найпопулярніших місць в Одесі. Сходи з’явились в середині ХІХ століття як подарунок князя Воронцова своїй коханій дружині Єлизаветі. Потьомкінські сходи налічують 192 сходинки і входять у десятку найкрасивіших в Європі. Тут призначають побачення, знімають і показують кіно, бігають крос прихильники здорового способу життя. Національний театр опери та балету. Навіть якщо ви не є великим поціновувачем ні опери, ні балету, Оперний театр відвідати варто. Тому що, по-перше, Одеський оперний театр є найстарішим з усіх оперних театрів в Україні; а по-друге, журнал Forbes включив його в перелік найбільш незвичайних визначних пам’яток Східної Європи.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Дзеркальний струмінь. Скляний струмінь – це ажурна альтанка і фонтан в Харкові, один із символів міста. Розташований по вулиці Сумській в сквері Перемоги. Вечірнє підсвічування фонтану надає місцю ще більшої загадковості та романтичності. Сад Шевченка. Тихе, романтичне місце в центрі Харкова, куди приходять усамітнитися і відпочити. В саду знаходиться один з найвідоміших пам'ятників видатному українському письменнику Тарасу Шевченку. Там же розташований і пам'ятник футбольному м'ячу, улюблене місце всіх футбольних фанатів.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Асканія-Нова – це унікальний біосферний заповідник, який існує вже понад 100 років. Основне завдання заповідника – дати тваринам жити в природному середовищі при мінімальному впливі людини. Озеро Сиваш є унікальним і єдиним у своєму роді явищем природи Європи. У світі є тільки три аналога озера Сиваш: затоки Кара-Богаз-Гол, Велике Солоне озеро в США і Мертве море на Близькому Сході.

Номер слайду 23

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку