Змінюємо прикметники за числами

Про матеріал
Презентація містить творчі та інтерактивні завдання з теми "Змінюємо прикметники за числами"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

До підручника «Українська мова та читання. 3 клас» (О. Л. Іщенко, А. Ю. Іщенко). Видавництво «Літера». © Іщенко О. Л., 2020 Змінюємо прикметники за числами. Українська народна колядка «Як ще не було початку світа»

Номер слайду 2

Чим відрізняються утворені словосполучення від поданих?народні піснідавні казкидрібні зіркипервісні людистарі події

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ДА́ВНІЙ, я, є. Який давно минув; колишній. //  Який застарів.  З давніх-давен; З давнього-давна — з давнього часу, з давніх часів; здавна. 2. Який існує вже багато часу; старий. //  Здавна добре відомий; стародавній3. розм. Непридатний для споживання; несвіжий.

Номер слайду 5

Порівнюємо колядку і картину

Номер слайду 6

Вправа 4 с.56 З пісні випиши сполоучення іменників з прикметниками, що стоять в однині. Синєє море, зелений явір, жовтий камінь,яснеє сонце,золота павутинка,ясна твердь,синій камінь,блідесенький місяць,золотий пісочок,темний мул,чорная землиця.

Номер слайду 7

Вправа 4 с.56 З пісні випиши сполоучення іменників з прикметниками, що стоять в однині. Синя моря, зелені явори, жовті камені,золоті павутинки,сині камені.

Номер слайду 8

Вправа 5 с.561. З жовтого каменю утворилося яснеє сонце. 2. Із золотої павутинки утворилося ясне небо. 3. Із золотого піску стали дрібні зірки.

Номер слайду 9

Вправа 4 с.56 Синєє море. Синєє море

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Я можу змінювати прикметники за числами.124 Я знаю, що прикметник стоїть у тому самому числі, що й іменник, з яким він пов’язаний. Я можу знайти словосполучення прикметників з іменниками в тексті. Я можу передати зміст тексту за допомогою схеми. Перевіряю себе3

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 квітня 2023
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку