В презентації представлено механічне устаткування для обробки м'яса та риби в закладах ресторанного господарства (стрічкова пила, м'ясорозпушувач, фаршемішалка та рибоосна машина (механізм для очищання риби)
Презентацію можна використовувати під час проведення уроків з предметів: Устаткування підприємств харчування, Технологія приготування їжі та інших теоретичних уроків, а також під час проведення виробничого навчання для груп "кухар", "кондитер" та інших.
Тема програми: Машини та механізми для обробки м’яса та риби (частина ІІ) Тема уроку: Характеристика машин для обробки м’яса та риби (стрічкова пила, м’ясорозпушувач, фаршемішалка, рибоочисна машина) Викладач : Ільїнський Сергій Юрійович МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ДНІПРОВСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ»
МЕТА УРОКУ: ознайомитись з призначенням, будовою, технічною характеристикою та принципом роботи м'ясорубки, слайсера та шпигорізки НАВЧАЛЬНІ ПИТАННЯ: 3. Призначення, будова, технічні характеристики і принцип роботи фаршемішалка 1. Призначення, будова, технічні характеристики і принцип роботи стрічкова пила 2. Призначення, будова, технічні характеристики і принцип роботи м’ясорозпушувач 4. Призначення, будова, технічні характеристики і принцип роботи рибоочисна машина
Будова стрічкової пили 1 – регулююча опора 2 – станина 3 – опора полотна пилки 4 – стопорний гвинт 5 – ліва каретка 6 – права каретка 7 – кожух 8 – верхній шків 9 – кожух пилки 10 – зажимна гайка 11 – втулка 12 – натяжний пристрій 13 – вертикальна штанга 14 – горизонтальна штанга 15 – електрошафа 16 – лоток 17 – кожух електродвигуна 18 – електродвигун 19 – піддон 20 – пост управління 21 – полотно пилки Стрічкова пила
Правила роботи при експлуатації м’ясорозпушувача Шматок м'яса, що має товщину, більшу, ніж мінімальна відстань між очисними гребінками, захоплюється зубцями дискових ножів-фрез і багаторазово надрізається з обох боків. При проходженні шматка м'яса між ножовими блоками його товщина зменшується, а поверхня збільшується в кілька разів. М’ясорозпушувач
Будова м’ясорозпушувача М’ясорозпушувач М’ясорозпушувач МРМ-15 а – загальний вигляд б – кінематична схема 1 – корпус 2 – кришка 3 – каретка 3 – каретка 4 – гребінки очищувальні 5 – вікно завантажувальне 6 – блоки ножові 7 – редуктори 8 – передача клинопасова 9 – електродвигун 10 – мікроперемикач 11 – основа
Рибочисна машина ПРИНЦИП ДІЇ РИБОЧИСНОЇ МАШИНИ Покладену на дошку рибу притримують за хвіст і проводять шкребком переривчастими рухами від хвоста до голови, зчищаючи луску спочатку з одного боку, потім - з іншого. Переривчасті рухи поліпшують якість обчищення, підвищують продуктивність, сприяють видаленню луски з-під захисного кожуха.
Рибочисна машина Закріплюють пристрій до робочого столу за допомогою струбцини. Перевіряють роботу на холостому ходу. Лівою рукою беруть рибу за хвостову частину, а другою рукою водять по ній в напрямку від хвоста до голови швидкообертаючим скребком. Правила роботи при експлуатації рибочисної машини