Машини для обробки м'яса та риби частина 2

Про матеріал

В презентації представлено механічне устаткування для обробки м'яса та риби в закладах ресторанного господарства (стрічкова пила, м'ясорозпушувач, фаршемішалка та рибоосна машина (механізм для очищання риби)

Презентацію можна використовувати під час проведення уроків з предметів: Устаткування підприємств харчування, Технологія приготування їжі та інших теоретичних уроків, а також під час проведення виробничого навчання для груп "кухар", "кондитер" та інших.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема програми: Машини та механізми для обробки м’яса та риби (частина ІІ) Тема уроку: Характеристика машин для обробки м’яса та риби (стрічкова пила, м’ясорозпушувач, фаршемішалка, рибоочисна машина) Викладач : Ільїнський Сергій Юрійович МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ  ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ДНІПРОВСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ»

Номер слайду 2

МЕТА УРОКУ: ознайомитись з призначенням, будовою, технічною характеристикою та принципом роботи м'ясорубки, слайсера та шпигорізки НАВЧАЛЬНІ ПИТАННЯ: 3. Призначення, будова, технічні характеристики і принцип роботи фаршемішалка 1. Призначення, будова, технічні характеристики і принцип роботи стрічкова пила 2. Призначення, будова, технічні характеристики і принцип роботи м’ясорозпушувач 4. Призначення, будова, технічні характеристики і принцип роботи рибоочисна машина

Номер слайду 3

Основна задача пили нарізати швидко та певної товщини м’ясні та рибні н/ф. Стрічкова пила Стрічкова пила

Номер слайду 4

Принцип роботи стрічкової пили: продукт подається до вертикально розташованої пили; нарізання продукту за обраною товщиною. Стрічкова пила

Номер слайду 5

Правила роботи при експлуатації стрічкової пили Перевірка надійності заземлення, санітарно технічний стан. Складають пилу У процесі подачі м’яса необхідно використовувати штовхачик Стрічкова пила

Номер слайду 6

Стрічкова пила Не дозволяється залишати пилку без нагляду до повної зупинки полотна Після роботи прибирання робочого місця, очищення елементів пили, інструменту з використанням для цих цілей щітки, совка

Номер слайду 7

Будова стрічкової пили 1 – регулююча опора 2 – станина 3 – опора полотна пилки 4 – стопорний гвинт 5 – ліва каретка 6 – права каретка 7 – кожух 8 – верхній шків 9 – кожух пилки 10 – зажимна гайка 11 – втулка 12 – натяжний пристрій 13 – вертикальна штанга 14 – горизонтальна штанга 15 – електрошафа 16 – лоток 17 – кожух електродвигуна 18 – електродвигун 19 – піддон 20 – пост управління 21 – полотно пилки Стрічкова пила

Номер слайду 8

Основна задача м’ясорозпушувача полягає в нанесенні на поверхню порційних шматків надрізів, що руйнують сполучну тканину продукту М’ясорозпушувач М’ясорозпушувач

Номер слайду 9

Принцип роботи м’ясорозпушувача: Порційний шматок м’яса вручну закладають у вертикально розташоване завантажувальне вікно. При проходженні шматка м'яса між ножовими блоками його товщина зменшується, а поверхня збільшується в кілька разів. М’ясорозпушувач

Номер слайду 10

Правила роботи при експлуатації м’ясорозпушувача Шматок м'яса, що має товщину, більшу, ніж мінімальна відстань між очисними гребінками, захоплюється зубцями дискових ножів-фрез і багаторазово надрізається з обох боків. При проходженні шматка м'яса між ножовими блоками його товщина зменшується, а поверхня збільшується в кілька разів. М’ясорозпушувач

Номер слайду 11

М’ясорозпушувач Перевірка надійності заземлення, санітарно технічний стан. У процесі завантажування продукту дотримуватись правил безпеки Після роботи м’ясорозпушувач розбирають, виймають ножі з корпусу, промивають гарячою водою та просушують.

Номер слайду 12

Будова м’ясорозпушувача М’ясорозпушувач М’ясорозпушувач МРМ-15 а – загальний вигляд б – кінематична схема 1 – корпус 2 – кришка 3 – каретка 3 – каретка 4 – гребінки очищувальні 5 – вікно завантажувальне 6 – блоки ножові 7 – редуктори 8 – передача клинопасова 9 – електродвигун 10 – мікроперемикач 11 – основа

Номер слайду 13

Основна задача фаршемішалки змішування фаршу (включаючи емульсії) з різними добавками, спеціями, приправами з подальшим його перемішуванням до однорідної консистенції. Фаршемішалка Фаршемішалка

Номер слайду 14

ПРИНЦИП ДІЇ ФАРШЕМІШАЛКИ: Рух робочому валу з лопатями передається від вихідного вала універсального приводу. Лопаті рівномірно перемішують усі компоненти фаршу, насичують їх повітрям і переміщують фарш до розвантажувального вікна. Фаршемішалка

Номер слайду 15

Фаршемішалка Фаршмішалку завантажують на ходу Недовантаження погіршує якість перемішування Перевантаження призводить до викидання фаршу із робочої камери. Правила роботи при експлуатації фаршемішалки:

Номер слайду 16

Фаршемішалка Після закінчення перемішування відкривають кришку розвантажувального отвору і вивантажують продукт. Після роботи проводять санітарну обробку механізму, вийнявши вал із лопастями.

Номер слайду 17

Фаршемішалка Будова фаршемішалки 1. Заслінка 6. Завантажувальна воронка 2. Відкидний гвинт 7. Хвостовик 3. Чавунна трубка 8. Робочий вал 4. Лопасті 9. Робоча камера 5. Запобіжна хрестовина

Номер слайду 18

Рибочисна машина Основна задача рибочисної машини очищання риби від луски Рибочисна машина

Номер слайду 19

Рибочисна машина ПРИНЦИП ДІЇ РИБОЧИСНОЇ МАШИНИ Покладену на дошку рибу притримують за хвіст і проводять шкребком переривчастими рухами від хвоста до голови, зчищаючи луску спочатку з одного боку, потім - з іншого. Переривчасті рухи поліпшують якість обчищення, підвищують продуктивність, сприяють видаленню луски з-під захисного кожуха.

Номер слайду 20

Рибочисна машина Закріплюють пристрій до робочого столу за допомогою струбцини. Перевіряють роботу на холостому ходу. Лівою рукою беруть рибу за хвостову частину, а другою рукою водять по ній в напрямку від хвоста до голови швидкообертаючим скребком. Правила роботи при експлуатації рибочисної машини

Номер слайду 21

Рибочисна машина Після роботи скребок промивають гарячою водою, вмикаючи на деякий час електродвигун і опускають скребок у воду. Скребок насухо протирають і змащують тонким шаром соняшникової олії.

Номер слайду 22

Рибочисна машина Будова рибочисної машини Пристрій РО-1М1 1. Скребок 2. Запобіжний щиток 3. Кулькопідшипники 4. Ручка 5. Короткий вал 6. Муфта 7. Гнучкий приводний вал 8. Електродвигун 9. Струбцина

Номер слайду 23

ЛІТЕРАТУРА: 1. Н. П. Саєнко “Устаткування ПГХ” 2. О. П. Шинкаренко “Технічне оснащення ПГХ” 3. https://a-g.ua/ua/blog-ua/promislova-pila-dlja-mjasa-ta-kistok-vidi-i-jaku-krasche-obrati-dlja-zakladu/

ppt
Додано
16 січня
Переглядів
616
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку