Мастер-клас«Квіткова - кусудамма»

Про матеріал

Кусуда́ма (яп. 薬玉 – лікарська куля) – один з найдавніших декоративних традиційних японських виробів у техніці оригамі. «Кусурі» японською мовою означає «ліки», «тама» – «куля». Отже, слово «кусудама» можна перекласти як «лікарська куля»,квіти в техніці Кусудама дуже оригінальні і цікаві, шари кусудама прикрашають не тільки класну кімнату, а також оригінальний подарунок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проект на тему: «Квіткова кусудамма – як прикраса для інтерьеру»

Номер слайду 2

Гурток:«Паперопластики»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Згідно з однією японською легендою, якщо ви складете 1000 журавликів-орігамі, то ваше заповітне бажання обов'язково збудеться. В середині XX століття ця легенда отримала популярність завдяки історії про одну дівчинку, яка постраждала під час бомбардування Хіросіми. Вона вірила, що якщо встигне скласти 1000 журавликів, то обов'язково видужає. Проте часу у неї вистачило лише на 644 орігамі ... Сьогодні легенда про журавликах в чому жива завдяки мріям хворих дітей, які майже все своє життя лежать в лікарнях і бачать так мало радості. Часом добровольці влаштовують флешмоби: вони складають журавлів для дітей, хворих на рак. Можливо, ваш журавлик теж допоможе комусь виконати його мрію?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Мастер-клас «Квіткова кусудамма»2. Розмістіть трикутник на робочій поверхні підставою вниз. Зігніть кути трикутника до вершини, потім знову розгорніть.1. Квадратний аркуш паперу складіть по діагоналі. Вийде трикутник. Обладнання: папір розмір 9х9 або 16х16, клей , фарби, гумка (для розфарбування)

Номер слайду 10

3. Тепер на трикутнику позначені лінії згину, праворуч і ліворуч. Половину підстави трикутника праворуч поєднайте з лінією згину праворуч, то ж зробіть ліворуч. Потім розправте трикутник, на ньому видно нові лінії згинів. 4. Помістіть палець між шарами паперу з правого кута і розгладьте складки підстави трикутника, повернувши її до себе і склавши фігуру по лініях отриманими в кроках 3 і 4. Вийшла нова форма – ромб, тупий кінець якого спрямований вгору, а гострий вниз. Такий же ромб складіть з лівого боку. 5. Потягніть ромб за вершину по напрямку до гострого кінця. Одержувана в цьому процесі складка повинна поєднуватися зі стороною фігури в основі конструкції. Також складіть вершину іншого ромба.

Номер слайду 11

6. Під час виконання кроку 5, ромби перетворилися на трикутники. Складіть кожен трикутник навпіл по лінії згину, що проходить через центр кожного трикутника. 7. Нанесіть клей на зовнішню сторону трикутника, отриманого в процесі виконання кроку 6. Склейте його з таким же трикутником на протилежному кінці фігури. Тепер лінію з'єднання фігури надалі будемо умовно називати "підстава пелюстки". 8. Одина пелюстка для квітки кусудами готова. Щоб створити квітку знадобиться 5 таких пелюсток. Кусудама складається з 12 кольорів, значить з 60 елементів.

Номер слайду 12

9. Склейте 5 пелюсток разом. Для цього досить наносити клей тільки з одного боку кожної пелюстки тонкою смужкою на міліметр вище "підстави пелюстки", останнім - замкніть всі 5 елементів в кільце. 10. Тампоном з губки нанесіть на краю пелюсток і серцевину квітки червону акварельну фарбу. 11. Пелюстки однієї квітки склейте встик з двома пелюстками іншої квітки. Зробіть таким чином ланцюжок з 5 кольорів і замкніть їх у кільце. Важливий момент: П'ятий пелюстка кожної квітки залишається вільним із зовнішнього боку "розетки".

Номер слайду 13

12. У вийшла "розетку" вклейте шосту квітку. Кожна пелюстка його потрібно приклеїти до склеєним разом двом в розетці. 13. Зробіть ще одну половину сфери і з'єднайте 2 половинки кулі разом, склеївши пелюстки. Для цього нанесіть клей на ребро кожної пелюстки і з'єднайте половинки. Так щоб одна половина сполучилася з іншою. 14. Чарівний букет готовий. Його можна повісити і прикрасити ним кімнату.

Номер слайду 14

Використана література:100 празничн с.: ил. + цв. вклейкаых моделей оригами/ Т. Б. Сержантова. – 2- е изд., 2007.- 208с. + цв. Вклейка. Афонькин С. Ю., Афонькина Е. Ю. Все об оригами. – СПБ: «СЗКЭО», 2009-272с. Ерофеева Л. Г. Оригами первые шаги. Прииомы, игрушки, поделки/ Ярославль : Академиря развития, 20009.- 192с.- ил. Соколова Светлана Витальевна. «Оригами. Большая настольная книга для всей семьи. 240 лучших проектов для совместного творчества» /здательство: ЭКСМО, Домино (2009); 688 стр.

pptx
Додано
10 липня 2018
Переглядів
939
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку