Матеріал для друку на тему "Нобелевський лауреат. Боротьба за освіту"

Про матеріал

Доповідь за результатами проходження XIV Міжнародної програми підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науково-педагогічних працівників “Разом із Визначними Лідерами Сучасності: Цінності, Досвід, Знання, Компетентності і Технології для Формування Успішної Особистості та Трансформації Оточуючого Світу“

Перегляд файлу

Слайд 1-2

      Мала́ла Юсуфза́й народилася 12 липня 1997в м.Мінгора, на півничному заходіПакистану — пакистанська феміністка, активістка доступу жінок до освіти у всьому світі, блогерка та автобіографістка.  На честь активістки названо астероїд 316201 Малала.

      У 2012 році М.Юсуфзай стала жертвою замаху терористів в Пакистані. Бойовик з руху "Талібан" вистрілив їй в голову. Отримавши важке поранення, дівчинка дивом вижила. Вона перенесла складну операцію в Бірмінгемі і потім залишилася жити в Англії.

Слайд 3    Досягнення

      Малала Юсафзай відома тим, що 2009 року, ще у віці 11 років, почала висвітлювати у своєму блозі жорстоке поводження талібів із місцевим населенням долини Сват. Зокрема, вона виступала проти заборон ісламістів на освіту для дівчат і проти нищення ними жіночих шкіл.

      12 липня 2013 року вона виступила з промовою в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

       Пізніше, в цей рік 16-річна Малала Юсафзай із Пакистану стала лауреатом премії імені Андрія Сахарова, яку вручають за захист прав людини і свободи слова.
        У 2014 році М.Юсуфзай отримала Нобелівську премію миру за боротьбу за право всіх дітей на освіту. На виступі дівчина наголосила, що Пакістан є другою у світі країною із найбільшою кількістю дітей, які не отримують базової освіти.

      Стає наймолодшим послом миру ООН

Слайд 4 Боротьба за освіту

      На початку 2009 року, у віці 11 років, Юсуфзай стала відома у світі завдяки блогу, який вела для Бі-бі-сі. У блозі вона детально розповідала про своє життя при режимі талібів, про їхні спроби взяти під контроль долину Сват і про свої погляди на розвиток освіти для дівчаток. За свою публічну діяльність

 зайняла перше місце на щорічній Національній пакистанській молодіжній премії миру за свій опис цих подій у блозі.

      2013рік- разом з батьком заснували Фонд Малали, щоб привернути увагу до соціального та економічного значення освіти дівчат.

      2015рік – з`явилася в документальному фільмі -"Він назвав мене Малала" Фільм розповідає про її зліт до слави після виступу в ООН, а також про її особисте життя та сім'ю.

Слайд 5-6 Фонд Малали

      На даний час майже 120 мільйонів дівчаток не відвідують школу. Ще більше в школі, але не вчаться.

      Ось чому Malala Fund зосереджений на прискоренні прогресу — кидає виклик системам, політикам і практикам, щоб усі дівчата мали доступ до 12 років безкоштовної, безпечної та якісної освіти.

      Malala Fund інвестує в прихильників освіти та активістів, які кидають виклик політикам і практикам, які заважають дівчатам ходити до школи в їхніх громадах.

      Malala Fund працює в регіонах, де найбільше дівчат не отримують середню освіту.

 

Слайд 7 література

-Випускає автобіаграфічну книгу “Я –Малала. Історія незламной боротьби за право на освіту”

-Випускає дитячу розмалбовку “Чарівний олівець Малали”.

 

docx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку