Матеріал до уроку "Доповнення текстів зображеннями"

Про матеріал
Матеріал практичного завдання до уроку "Доповнення текстів зображеннями" при вивченні теми "Тексти"
Перегляд файлу

Як вивести плями з одягу в домашніх умовах

Оскільки уникнути появи плям на ній практично неможливо, то щоб врятувати свою улюблену (до того ж найчастіше дорогу) одежину, застосовуються різноманітні способи і засоби.

Перед тим, як приступити до чищення плями, під тканину підкладають з вивороту дощечку, обтягнуту в кілька шарів чистою білою тканиною. Щоб уникнути розводів і ореолів тканину навколо плям змочується водою, бензином або присипається тальком, крохмалем, залежно від типу тканини і виду плями. Розчин на невеликі плями наноситься піпеткою або дерев'яною паличкою. Великі плями протираються від країв до середини ватою, тканиною, жорсткої пензлем або щіткою.

Кров -замочіть в холодну підсоленій воді, поміняйте воду, заперіть із засобом з відбілювачем. Яка не підлягає пранню одяг змочіть етиловим спиртом. Вологу промокніть серветкою.

Соус - попередньо обробіть жиророзчинною речовиною (наприклад, мило з жовчі, денатурований спирт) потім періть.

Соус каррі - містить куркуму - барвник для тканини. Негайно заперіть із застосуванням засобу з відбілювачем. Для стійких плям замочування з плямовивідником, ретельно прополощіть і виперіть. Лужний розчин для відбілювання хлором ніколи не використовуйте для шовку, вовни, жаростійким або не вимагає особливого догляду матеріалами.

Фарба -негайно заперіть в холодній воді. Засохлу фарбу вже неможливо видалити.

Жирні плями - стійкі плями спочатку обробіть жиророзчинною речовиною, виперіть при максимально можливій температурі, якщо одяг не підлягає пранню, нанесіть борошно або тальк, для того щоб дати їм увібрати жир і почистіть щіткою. Процес повторіть.

Трава - Не застосовуйте відразу воду, обробіть тампоном, змоченим в денатурованому спирті, сполосніть в теплій мильній воді, або в тазу з плямовивідником, як при плямах від фруктів, виперіть.

Кава/Чай - якщо було присутнє і молоко - спочатку сполосніть. Негайно виперіть із застосуванням миючого засобу, що містить відбілювач.

Жувальна гумка - заморозьте в морозильній камері предмет одягу, упакований в поліетилен, потім відламайте забруднення. Решта сліди обробіть жиророзчинним речовиною, виперіть.

Свічковий віск - зішкребти з поверхні. Покладіть предмет одягу між двома серветками, пропрасуйте праскою, постійно переміщаючи серветку, обробіть жиророзчинним речовиною, виперіть.

Клейкі речовини - використовуйте ацетон або рідину для зняття лаку з нігтів. Остання не застосовується для ацетатних або триацетатних волокон!

Кулькова ручка - нанесіть денатурований спирт або рідину для зняття лаку з нігтів, виперіть.

Повидло - свіжі плями - нормальне прання. Старі плями замочіть в тазу з вмістом засобів для видалення плям, періть із застосуванням миючого засобу, що містить відбілювач.

Лак для нігтів - обробіть внутрішню сторону тканини рідиною для зняття лаку з нігтів, що не містить масла. Не застосовуйте для ацетатних штапельних або триацетатних волокон, потім виперіть.

Плями від фруктів - негайно прополощіть у холодній воді, періть із застосуванням відбілювача. Засохлі плями попередньо розчиніть в тазу з плямовивідником.

Масло та жир -стійкі плями обробіть жиророзчинним речовиною, виперіть. Або замочіть в холодному, легкому розчині з миючим засобом, виперіть при максимальній температурі для даної тканини. Одяг, який не підлягає пранню посипати тальком, картопляним крохмалем, потім почистіть щіткою. Процес повторіть.

Іржа - натріть лимонним соком і сіллю, залиште на 1 годину, щоб подіяло, періть із застосуванням миючого засобу, що містить відбілювач.

Шоколад - зішкребти з поверхні, протріть теплою мильною водою, сполосніть в холодній воді, виперіть.

Смола -зішкребти з міцних тканин, обробіть жиророзчинною речовиною, виперіть. При необхідності, використовуйте спеціальний засіб для виведення плям.

 

жирна.jpg
жувальна гумка.jpg
кава.jpg
клей.jpg
кров.jpg
лак для нігтів.jpg
масло та жир.jpg
повидло.jpg
ручка.jpg
свічовий віск.jpg
смола.jpg
соус.jpg
трава.jpg
фарба.jpg
фрукти.jpg
шоколад.jpg
іржа.jpg
zip
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку