Матеріал до уроку математики у 6 класі "Будинки у вигляді тіл обертання. Мандруємо світом" (до уроку на тему "Циліндр. Конус. Куля")

Про матеріал
Презентацію "Будинки у вигляді тіл обертання. Мандруємо світом" може бути використано на уроці математики у 6 класі на тему "Циліндр. Конус. Куля"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Матеріал до уроку математики у 6 класі на тему «Циліндр. Конус. Куля»Будинки у вигляді тіл обертання. Мандруємо світом

Номер слайду 2

Казахський архітектор Айбек Алмасов представив черговий проект своєї майстрні. Споруда дуже віддалено нагадує житло в його традиційному розумінні. Центральним композиційним елементом скляної циліндричної за формою будівлі стала 12-метрова справжня ялина.

Номер слайду 3

Піза́нська ве́жа — частина ансамблю міського собору Собор Санта Марія Ассунта в Пізі. Вежа відома тим, що сильно нахилена. Висота вежі становить 56 метрів, діаметр  — 15 метрів, діаметр фундаменту 19,6 метра. На вершину вежі ведуть сходи з 294 сходинок, піднявшись якими на саму гору, можна оглянути всю околицю. Всесвітньо відомий вчений Галілей використовував Пізанську вежу для своїх дослідів. З останнього її поверху він кидав різні предмети, щоб довести, що швидкість падіння не залежить від ваги тіла що падає .

Номер слайду 4

Чум - назва житла у деяких народів Півночі Росії. Чум являє собою намет з жердин конічної форми, часто гостроверхий, з закріпленими угорі жердинами. Чум вкривали шкурами. Діаметр долішньої частини чуму становив від 3 до 8 метрів. Посеред чуму ладнали вогнище. За вхідні двері у чумі правила відкидна шкура.

Номер слайду 5

У Хмельницькій області знаходиться, мабуть, найвідоміший український замок - Кам'янець-Подільський. Підноситься в місті на крутому скелястому пагорбі над каньйоном річки Смотрич. Кам'янець-Подільська фортеця зіграла особливу роль в історії не тільки України, але і всієї Європи.

Номер слайду 6

Мобільний дім шейха Хамада в ОАЕ «Якщо у вас є гроші і фантазія, ви можете зробити зі свого дому справжній шедевр», — каже арабський шейх Хамад, власник мобільного будинку для подорожей у пустелі. Споруда на колесах має форму земної кулі, вміщує 4 поверхи з 4-ма спальнями та 6-ма ванними кімнатами.

Номер слайду 7

Дім «не як у всіх» стоїть на мішках з глиною та цементом у селищі Велика Березовиця під Тернополем. Він має кулясту форму з великими п’ятикутними вікнами. Сфера, як запевняють фахівці, є найбільш оптимальною при сильних вітрах, снігах, землетрусах. Серед інших переваг – багато світла, повітря і, що важливо, економія до 30 відсотків на будматеріалах.

pptx
Додав(-ла)
Довбань Олена
Додано
23 березня 2021
Переглядів
448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку