Матеріал до уроку "Текст. Основні ознаки тексту: зв’язність, комунікативність, членованість, інформативність. Текст у професійному спілкуванні."

Про матеріал

У матеріалах представлено розробку уроку та презентацію до уроку в 11 класі за темою "Текст. Основні ознаки тексту: зв'язність, комунікативність, членованість, інформативність. Текст у професійному спілкуванні". Дібрані завдання демонструють різні ознаки тексту, виконуютьтся як індивідуально, так і в малих групах. Перевірка знань здійснюється у вигляді тесту, який охоплює знання з теми в цілому.

Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Текст. Навчальний електронний посібник за темою

Номер слайду 2

Комунікативна мета тексту. Схвалити Осудити. Ствердити. Закликати Спонукати

Номер слайду 3

Текст – це сукупність речень, об'єднаних у тематично і структурно завершену цілісність, що передає певну інформацію. Текст – писемний або усний мовленнєвий масив,найчастіше багатослівна семантична єдність, утворена одним чи кількома реченнями, що виражають завершену думку. Текст – об’єднана змістовим зв’язком послідовність мовних одиниць, основними властивостями якої є зв’язність і цілісність.

Номер слайду 4

Види текстівусніписьмовіпромовадоповідьрозмовазаписилистстаттяромантвір

Номер слайду 5

Ознаки текстів

Номер слайду 6

Завдання{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ІІІІІІДля кожного з нас очевидним є те, що інфляція пов’язана із зростанням цін. Для кожного з нас очевидним є те, що інфляція пов’язана із зростанням цін. Основою відносин власності є привласнення. Квартирна плата з ціною за послугу, яку надає власник житла. Для кожного з нас очевидним є те, що інфляція пов’язана із зростанням цін. Разом з тим виникає цілком природне питання: чи будь-яке зростання цін є інфляційним за своєю природою? У вузькому значенні інфляція може бути представлена як процес обезцінення грошей.

Номер слайду 7

Производственные отношения – виробничі відносиниоставаться вакантным – залишатися вакантнимосновополагающий принцип – основоположний принципэкстренное совещание – термінова нарадавнешнеэкономические соглашения – зовнішньоекономічні угодидоход годовой – прибуток річнийнациональный доход – національний дохіднакапливать деньги – складати грошінакапливать опыт – набувати досвідупродуктивные методы хозяйства – продуктивні методи господарювання

Номер слайду 8

Домашнє завдання:впр.118, стор. 70 АБО Знайдіть в Інтернеті сайт вашого міста (села, району, області) і ознайомтеся із викладеними там матеріалами. За змістом сайту складіть усне висловлювання у вигляді роздуму на одну з тем «Мій краю прекрасний, розкішний, багатий », «Славу примножувати справами», Економічний потенціал мого краю.

Перегляд файлу
Перегляд файлу тимчасово недоступний.
zip
Додано
3 січня 2019
Переглядів
3850
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку