Матеріал до уроку: "Українське ділове мовлення"

Про матеріал

Резюме, що перекладається як «життєвий шлях») — вид документа, в якому подаються короткі відомості про навчання, трудову діяльність та професійні успіхи й досягнення особи, яка його складає.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

РЕЗЮМЙ  (фр. rйsumй), що перекладається як «життєвий шлях») — вид документа, в якому подаються короткі відомості про навчання, трудову діяльність та професійні успіхи й досягнення особи, яка його складає.

Номер слайду 3

Для чого потрібне резюме? Резюме - один з найефективніших інструментів пошуку роботи. Це короткий виклад найважливіших для роботодавця фактів Вашої біографії, зазвичай пов'язаних з Вашою роботою, навичками та знаннями. Як правило, на перегляд резюме витрачається не більш однієї хвилини, тому дуже важливо одразу ж привернути увагу роботодавця, зацікавити його і спонукати призначити Вам інтерв'ю. Під час написання резюме важливо пам'ятати, що воно стане Вашою візитною карткою і повинно виділяти Вас зі всього загалу людей, які шукають роботу.

Номер слайду 4

Взагалі, не встановлено якихось суворих вимог щодо розташування реквізитів резюме, але одним з найпоширеніших є зразок, коли подається: Назва документа. Прізвище, ім'я та по батькові особи, яка складає резюме. Контакти. Мета складання резюме. Досвід роботи. Освіта. Знання мов. Дата, підпис.

Номер слайду 5

СТИСЛІСТЬ. Обсяг резюме не повинен перевищувати двох сторінок, тому інформацію необхідно викладати коротко, наголошуючи на найбільш важливих для роботодавця моментах. СТРУКТУРОВАНІСТЬ. Вся інформація в резюме має викладатися в певній послідовності й відповідати обраній формі. КОНКРЕТНІСТЬ. Необхідно бути гранично конкретним у виборі формулювань.

Номер слайду 6

ВИБІРКОВІСТЬ. Обмірковуючи своє резюме, насамперед визначте його мету, тобто вирішіть, яку роботу ви хочете одержати. Проаналізуйте свій професійний досвід і виберіть із нього тільки те, що в точності відповідає встановленій меті. Вибірковий підхід вбереже ваше резюме від зайвої, непотрібної інформації. ОБ'ЄКТИВНІСТЬ. Описуючи свій досвід і навички, будьте реалістичні й об'єктивні. Ви повинні бути готові обґрунтувати все, що вказали в резюме.

Номер слайду 7

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО РЕЗЮМЕ – ЦЕ НЕ АВТОБІОГРАФІЯ! Не треба вказувати або включати в резюме: всю вашу трудову біографію (насправді вашого потенційного роботодавця цікавлять тільки останні 3-5 місць роботи й період не більше 10 років); ваші фізичні дані й опис здоров'я; ваші слабкі сторони; причини, з яких ви пішли з роботи; рекомендаційні листи або імена людей, які можуть вас рекомендувати (підготуйте цей список окремо, він може знадобитися на співбесіді).

Номер слайду 8

СТРУКТУРА РЕЗЮМЕ: прізвище, ім’я, по батькові; основні особисті дані: дата народження, адреса, телефон; мета пошуку роботи (короткий опис посади, на яку Ви розраховуєте); освіта та професійна підготовка (навчальні заклади, курси, отримана кваліфікація); досвід роботи: подається у зворотній хронологічній послідовності, наголос робиться на найважливішій інформації; додаткова інформація (знання мов, уміння користуватись комп’ютером, ділові якості, наявність прав водія тощо); дата складання резюме (поточна).

Номер слайду 9

ЦІКАВЕ: Іноземні мови. Вкажіть всі мови якими володієте та степінь їх знань. Особливі навики. Тут Ви можете вказати свої незвичайні навики. Відмітьте свої винагороди, грамоти, сертифікати, які Ви маєте по даній спеціальності.

ppt
Додано
10 грудня 2018
Переглядів
713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку