Матеріал до вивчення творчості Володимира Короленка. QR-коди. "Видатні люди з вадами сліпоти (робота у групах за варіантами)"

Про матеріал
Матеріал до вивчення творчості Володимира Короленка та його повісті "Сліпий музикант". QR-коди. "Видатні люди з вадами сліпоти (робота у групах за варіантами)." Василь Єрошенко – унікальна людина, він був мандрівником, письменником, музикантом, педагогом, лінгвістом-поліглотом (знав близько 20 мов, європейських і східних: англійську, французьку, тайську, бірманську, хінді, чукотську, туркменську, мови)
Перегляд файлу

         Видатні люди з вадами сліпоти (робота у групах за варіантами)               

            Матеріал до вивчення творчості Володимира Короленка

                                        «Сліпий музикант»

C:\Documents and Settings\Елена\Мои документы\Fotoram.io (3).jpg

C:\Documents and Settings\Елена\Мои документы\Fotoram.io (4).jpg

C:\Documents and Settings\Елена\Мои документы\Fotoram.io (5).jpg

                                     Розкодовані QR-коди

Василь Єрошенко – унікальна людина, він був мандрівником, письменником, музикантом, педагогом, лінгвістом-поліглотом (знав близько 20 мов, європейських і східних: англійську, французьку, тайську, бірманську, хінді, чукотську, туркменську, мови). Василю Яковичу судилося поєднати Україну з країнами Сходу: Японією, Таїландом, Бірмою, Індією, Китаєм. Історію його життя і його творчу спадщину дбайливо зберігають і ретельно досліджують насамперед в Японії та Китаї. В Японії українця Василя Єрошенка визнано класиком дитячої літератури. У чотири роки від тяжкої хвороби повністю осліп. Та все ж зміг самостійно об’їхати мало не півсвіту. Інтерес до країн Сходу виник у Василя ще в московській школі-притулку для сліпих дітей, де він навчався, після відвідання притулку китайським дипломатом. По закінченні школи Василь, працюючи скрипалем в оркестрі сліпих, самотужки вивчав історію релігії та філософії. Василь мандрував без поводирів, і допомогу в дорозі надавали йому есперантисти багатьох країн.

Девід Бланкетт англієць, що став міністром внутрішніх справ в уряді Тоні Блера. Таке призначення стало досить гучним, адже в країні ще не було сліпих від народження людей, що займали такий високий пост. Те, що Девід не може бачити стало ясно практично відразу після його народження. Батьки виховували хлопчика в усвідомленні того, що він може сам всього досягти, якщо захоче. Муніципалітет постановив віддати чотирирічного Девіда в спеціальний інтернат. Хлопчик пройшов через жорстку школу життя, полюбивши спорт. У 16 років Девід пішов на конфлікт з директором свого коледжу, який не хотів давати дітям повноцінно вчитися. Пробитися наверх  зміг завдяки феноменальній пам'яті і величезної працездатності.

Марла Раньян - це олімпійська спортсменка, яка ніколи не дозволяла своїй хворобі зламати її дух. Жінка народилася в Каліфорнії, перенесла хворобу Штаградта, це хвороба  очей, що призвело її до сліпоти. Жінка відмовилася брати участь тільки в змаганнях паралімпійців, хоча і була там багаторазовою чемпіонкою. Раньян стала першою в історії слабовидящей спортсменкою, яка прийняла участь в Олімпіаді, їй належить національний рекорд у бігу на 5000 метрів. Вона не тільки бігун-марафонець, але ще і магістр в галузі спеціальної освіти, допомагає людям долати бар'єри і повністю розкривати свій потенціал. Вона сказала, що вирішила досягти успіху ще будучи маленькою дитиною. Адже лікарі сказали їй, що сліпота завадить досягти успіху в житті. Раньян звертається до дітям і сім'ям з порушеним зором: «Ваше майбутнє не написано заздалегідь, тільки вам вирішувати, як реагувати на втрату зору.

Андреа Бочеллі - це один з найвідоміших у світі оперних співаків, який позбавлений зору. Народився в Італії. Коли Бочеллі було 12 років, під час гри у футбол йому в голову потрапив м'яч. В результаті хлопчик, який мав ще й вроджену глаукому, повністю осліп. Хоча сьогодні Бочеллі відомий своїм унікальним ангельським високим голосом, він не відразу знайшов себе у музиці. Андреа закінчив юридичний факультет університету й отримав диплом юриста. Один час він працював за спеціальністю, а спів у супроводі фортепіано в барах і на вечірках стало його хобі. Сам співак каже: «Все, що має значення в житті, полягає в намірі. До мети треба йти вперто, наполягаючи на своєму».

Клод Моне - це один з найбільш впливових і важливих діячів мистецтва, лідер руху імпресіонізму. Народився у Парижі. З самого раннього віку створював ескізи природи. Найвідомішими роботами є «Водяні лілії» і «Соняшники». Його картини нині коштують мільйони, будь-який значущий музей мріє роздобути полотна цього імпресіоніста. Сьогодні вони є в паризькому Луврі, в Нью-Йорку.

Джон Брамблітт – відомий художник, який втративши зір малював свої картини на дотик. Його картини продаються більше ніж в 20 країнах світу. Отримав три президентські награди за новаторські художні уроки з живопису.

Вангелія Пандева Димитрова,  відома як Ванга — сліпа болгарська ясновидиця, містик і травник, лікувала травами своїх друзів. У дитинстві була звичайною дівчинкою з блакитними очима та білявим волоссям. Але, коли їй виповнилося три роки, під час народження другої дитини померла її мати, а батька мобілізували до болгарської армії. У 12 років підхопив її вітер й кинув майже неушкодженою на землю за два кілометри від місця, де забрав. Її нібито знайшли після довгих пошуків, дуже перелякану, з очима, засипаними піском, які вона не могла розтулити через сильний біль. Це стало причиною її майбутньої сліпоти.
    Джордж Ширінг - відомий сліпий піаніст, який помер у віці 91 року. Сучасний джазовий піаніст, який народився сліпим. Однак з трьох років майбутній віртуоз почав навчатися грі на фортепіано. Не отримавши вищої музичної освіти емігрував до США, де й прославився як видатний джазовий піаніст. На рахунку Джорджа Ширінга більше 300 творів. Джордж Ширінг двічі став лауреатом "Греммі". А чотири року тому піаніста посвятили у лицарі Британської імперії за видатні заслуги в галузі музики.

Джеймс Тербер - мультиплікатор і гуморист, мав дуже поганий зір.

Джон Мільтон - відомий поет і письменник, був сліпий.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сипливець Людмила
    Прекрасний матеріал. Я використаю на уроці узагальнення. Дякую за роботу
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
1843
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку