Матеріал до вивчення творчості Володимира Короленка «Сліпий музикант». Фільми про сліпих (робота у групах за варіантами)

Про матеріал
Матеріал до вивчення творчості Володимира Короленка та його повісті "Сліпий музикант". QR-коди. Фільми про сліпих (робота у групах за варіантами). У фільмі Олексія Романова «Квіти в спогадах і снах» (Росія, 2002р) показано життя сліпого художника Мансура Закірова, який продовжує малювати, радіти життю, незважаючи на свою «недугу». У нього є і друзі і підтримка
Перегляд файлу

                                Фільми про сліпих (робота у групах за варіантами)

                  Матеріал до вивчення творчості Володимира Короленка

                                                «Сліпий музикант»

C:\Documents and Settings\Елена\Мои документы\Fotoram.io (3).jpg

C:\Documents and Settings\Елена\Мои документы\Fotoram.io (4).jpg

                                     Розкодовані QR-коди

У фільмі Олексія Романова «Квіти в спогадах і снах» (Росія, 2002р) показано життя сліпого художника Мансура Закірова, який продовжує малювати, радіти життю, незважаючи на свою «недугу». У нього є і друзі і підтримка.

Фільм Аркадія Когана «Хто косить вночі» (Росія, 2005р) - про взаємини сліпого батька і зрячого сина. Тут в якості теми піднімається протиставлення і водночас зближення незрячого світу з зрячим. У цьому фільмі показано життя Олександра, який втратив зір у 12 років. Втративши зір, він відчуває світ у всіх інших проявах. Саша живе повним життям і радіє їй, намагається справлятися зі своїми труднощами сам. У нього є улюблена робота, багато друзів, дружина і трирічний зрячий син, якого він вчить бачити світ. Бачити не очима, а серцем.

Фільм Люка Боланда «Лист до Лу» (Бельгія, 2005р). Тут ми бачимо життя маленького хлопчика Лу, який може бачити світ тільки своїм серцем .... Він сліпий від народження і дуже відрізняється від своїх однолітків. Батькам нелегко з хворою дитиною. Але, незважаючи на всі труднощі, це веселий і непосидючий хлопчик. 

«Земля безмовності і тьми». Німеччина, 1971 р.  - документальний фільм режисера В. Херцога. Головний герой фільму - Фіні Штраубінгер, жінка, в підлітковому віці втратила зір і слух. Після 30 років депресії та ізоляції вона знайшла в собі сили повернутися до "нормальної" життя. 

«Місто сліпих». Реж. Олександр Сидоров. Росія, 2005 р. Сліпі невпевнено ходять на прогулянці, йдуть на роботу на комбінат, їдуть на електричці ... Розшифрувати цей образ можна так: дорога - це життєвий шлях людини, сліпому дуже важко йти по дорозі твердим і рішучим кроком, і життя йому доводиться «промацувати» також обережно, потихеньку.

«Сліпа любов». Реж. Юрай Лехотскі. Словаччина, 2007. Буває любов ніжна, буває смішна і навіть сліпа .... Картина розповідає про почуття незрячих. За словами творців стрічки, "знайти своє місце в житті непросто і людям з хорошим зором, тому навіть важко уявити, наскільки важче це зробити сліпим ".

 

docx
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
1157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку