Матеріал щодо звіту роботи пришкільного табору "Сонечко"

Про матеріал

Табір – це новий світ дитини, нехай і тимчасовий, але дуже важливий. Це сфера активного відпочинку, різноманітна суспільно значуща діяльність, відмінна від типової повчальної, дидактичної, словесної діяльності в умовах природи й унікальності літнього канікулярного часу. Тут немає відмінників і невстигаючих, ледарів . Всі діти мають рівні права. Отже, відпочинок – це здорово!

Основна мета нашої роботи полягає все ж у тому, щоб у дітей надовго збереглося в пам'яті веселе, гомінке літо і вони повернулися донавчального процесу здоровими, повними сил, творчої наснаги та готовими успішно реалізувати всі свої таланти і здібності.

Перегляд файлу

Звіт

про роботу

пришкільного табору «СОНЕЧКО»

 

Відпочинок. Табір. Літні канікули. Для дітей –це радість, змога пізнати себе і навколишній світ, зустріти  нових друзів, добре відпочити, набратися сил і здоров’я.                    

Літній відпочинок школярів – невід’ємна частина системи безперервної освіти, які повинні забезпечити реалізацію прав кожної дитини на відпочинок, змістовну організацію дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб, допомогу в саморозвитку і самореалізації особистості. Найбільш масовою формою відпочинку та оздоровлення дітей є табір.

Табір – це новий світ дитини, нехай і тимчасовий, але дуже важливий. Це сфера активного відпочинку, різноманітна суспільно значуща діяльність, відмінна від типової повчальної, дидактичної, словесної діяльності в умовах природи й унікальності літнього канікулярного часу. Тут немає відмінників і невстигаючих, ледарів . Всі діти мають рівні права. Отже, відпочинок – це здорово!

   Основна мета нашої роботи полягає все ж у тому, щоб у дітей надовго збереглося в пам’яті веселе, гомінке літо і вони повернулися до  навчального процесу здоровими, повними сил, творчої наснаги та готовими успішно реалізувати всі свої таланти і здібності. 

Перебування дітей у нашому  літньому пришкільному таборі передбачає насамперед використання відпочинку дітей для їх комплексного оздоровлення через традиційні та інноваційні форми табірної роботи, формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя, розуміння його переваг.

Табір відпочинку «Сонечко» працював на базі Сумського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів № 26 Сумської міської ради з 29.05.2018 р. по 15.06.20168.  Дитячий табір створений з метою реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, формування й розвиток національно-патріотичних почуттів  учнів ,задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб дітей шкільного віку. Вихователями  були педагоги школи , з них вчитель історії, вчителі англійської мови, фізичної культури, музичного мистецтва,образотворчого мистецтва,вчителі початкової школи, медичні працівники та обслуговуючий персонал. Для працівників табору встановлений п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями.Для роботи табору було виділено п’ять класних приміщень. В розпорядженні табору: актова зала, спортивний зал для проведення ігор та конкурсів, їдальня, внутрішні туалети,спортивна площадка , майданчик для проведення лінійок. Зарахування дітей до табору відпочинку здійснювалося на основі заяв батьків, опікунів. 

 

В пришкільному таборі відпочило 115  учнів (діти, позбавлені батьківського піклування –1 дитина, діти з  багатодітних  та  малозабезпечених  сімей – 10 дітей, діти , які знаходяться на  диспансерному обліку – 28 дітей, талановиті та обдаровані – 64 дитини, 5 дітей  батьки яких є  учасниками АТО)

Щоденна робота табору розпочиналася з ранкової лінійки, на якій вихованці табору ознайомлювалися з планом роботи на день і презентували свої загони. Кожного дня вихованці разом із  вчителем  фізичної культури проводили  ранкову зарядку  під музичний супровід.

Життя у таборі було насичене різноманітними подіями. Розпочалася робота табору  урочистим  відкриттям табору «Щасливе дитинство». Згідно плану роботи табору для дітей були проведені усні  журнали, вікторини,брей-ринги,спортивні заходи, квести, конкурсно-розважальні програми, заходи патріотичного спрямування. Найцікавішими   заходами були: спортивна гра-змагання «Поклик джунглів»,музично-казкова карусель «Українська казка на сучасний лад», конкурсно-розважальна програма «Міс Україночка»,патріотичний захід за участю учасників АТО «Нові  часи – нові герої»,розважальна програма « Найкращий загін».

 Заходи кожного окремо взятого дня проводилися відповідно до визначеного плану роботи. Так було проведено дні: День відкриття  табору, День спорту,День героїв, День довкілля, День індіанця,День народних звичаїв, День казки, День краси, День загону , День музики, День здоров’я , День сім’ї, День іменинника, День закриття табору.

Багато уваги приділялося пропаганді здорового способу життя, кожен день в таборі проводилася ранкова зарядка під музичний супровід, також проводилися  спортивні змагання та естафети. Була організована екскурсія  до «Музею  олімпійця». Найцікавішими  спортивними заходами були: спортивна гра-змагання «Поклик джунглів»,змагання з тенісу між старшими загонами,спортивні естафети.

Постійно  проводилися  профілактичні та роз’яснювальної роботи серед дітей щодо попередження нещасних випадків. Проводилися усні журнали, вікторини,презентації щодо запобігання нещасним випадкам. В школі була організована  вистава щодо запобігання  нещасних випадків на дорозі  «Петрик і Світлофор».Діти відвідували пожежну частину.  Травмування дітей під час відпочинку не було.

    Вихованці загонів брали активну участь у змаганнях, конкурсах, за що були нагороджені грамотами за перемоги та  активну участь.

Цікавими і змістовними були хвилинки спілкування з  англійської мови , яка проводилися у вигляді цікавих ігор, вікторин, презентацій  з елементами бесіди,розучування пісень і віршів англійською мовою. Для проведення  хвилинок спілкування були запрошені волонтери з Португалії та Туреччини.

     Взагалі життя у таборі дітям запам’ятається надовго і вони неодноразово захочуть бути його активними учасниками. Бо кожен день життя у ньому допомагав дітям зрозуміти, що потрібно бути не лише спритними і сміливими, а й дружніми, чесними, справедливими, добрими, творчими.


Фото –звіт

C:\Users\1\AppData\Local\Temp\Rar$DI07.881\бантик.jpgC:\Users\1\AppData\Local\Temp\Rar$DI07.863\IMG_8815.JPG

C:\Users\1\AppData\Local\Temp\Rar$DI16.309\IMG_8804.JPGC:\Users\1\AppData\Local\Temp\Rar$DI29.133\IMG_8900.JPGC:\Users\1\AppData\Local\Temp\Rar$DI52.429\НАГОРОГДЖ_.jpg

C:\Users\1\AppData\Local\Temp\Rar$DI39.219\Плем’я Хопі ))).jpg

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
13 червня 2018
Переглядів
1906
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку