Матеріали для уроків."Рухливі ігри з елементами гри в настільний теніс для учнів 6- 7 класів.

Про матеріал
Рухливі ігри з елементами гри в настільний теніс для учнів 6-7 класів. Матеріал можуть використовувати вчителі фізичної культури,та учні, під час вивчення гри в настільний теніс.
Перегляд файлу

Рухливі ігри з елементами гри в настільний теніс для учнів 6-7 класів.

«М’ячик середньому»

 Гравці утворюють декілька кіл діаметром 4 метри з ракетками для гри в настільний теніс. Посередині кожного кола розміщується ведучий,який тримає в руках ракетку  та м’ячик для гри в настільний теніс. Хід гри. За сигналом керівника ведучі за чергою відбивають м’ячик ракеткою своїм учням з команди, а ті відбивають його відкритою стороною ракетки назад до ведучого. Коли ж вони отримають м’ячик від останнього гравця, то міняються місцями з першим номером. Тепер цей гравець буде ведучим і так до того моменту, коли перший ведучий знову не буде у середині кола. Перемагає команда, яка першою закінчила гру. Інвентар: 20 ракеток для гри в настільний теніс, 3-4 м’ячики для гри в настільний теніс.

«До своїх столів»

Гравці розподіляються на декілька груп (по 5-6 чоловік у кожній групі) і шикуються у коло з ракетками та м’ячиками для гри в настільний теніс навколо тенісних столів,керівник призначає старшого групи,який залишається стояти біля свого тенісного стола. Усі гравці, за сигналом керівника розбігаються по майданчику, становляться спиною до столів і закривають очі,крім старшого групи. У цей час старші групи міняються місцями. Керівник подає сигнал: «До своїх столів!». Гравці відкривають очі, швидко біжать до свого тенісного столу і знову утворюють  коло навколо тенісного столу. Перемагає команда, яка вишикувалася у коло першою. Варіант:  Керівник подає сигнал: «До своїх старших групи!». Гравці відкривають очі, швидко біжать до свого старшого групи,який стоїть біля тенісного столу і знову створюють  коло навколо тенісного столу.  Інвентар: 20 ракеток для гри в настільний теніс, 20 м’ячиків для гри в настільний теніс.

 «Виклик номерів»

Діти розподіляються на дві команди,тримають в руках  ракетки для гри в настільний теніс та м’ячики для гри в настільний теніс,  стають у шеренги на відстані 3-4 м одна від одної  та на відстані 8-10 м. від стіни. Учні  розраховуються за порядком номерів. Хід гри. Керівник називає який-небудь номер, наприклад «вісім». Тоді восьмі номери обох команд  біжать до стіни і набивають вісім разів до стіни  м’ячиком та ракеткою, повертаються на свої місця з ракеткою та  м’ячиками в руках. Хто прибіг першим – приносить своїй команді виграшне очко. Потім викликають інші номери і так до тих ігор, поки усі гравці не будуть викликані. Виграє команда, яка набрала найбільше очок. Варіант: команди шикуються у колони,учні оббігають фішку та вибивають на ракетці ту кількість разів,який номер гравця. Інвентар: 20 ракеток для гри в настільний теніс, 20 м’ячиків для гри в настільний теніс.

docx
Додав(-ла)
Гелета Зіновій
Додано
16 січня 2023
Переглядів
770
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку