Інструкційно технологічна картка "Приготування піци" . Матеріал до уроків виробничого навчання з теми: "Приготування виробів із дріжджового тіста" для учнів з професії "Кухар".
Інструкційно-технологічна картка
Найменування страви –Піца.
Назва сировини |
10 шт. по 150г |
|
Тісто |
Начинка |
|
Борошно пшеничне |
890 |
|
Цукор |
10 |
|
Маргарин столовий Олія рослинна |
33 |
- |
Сіль |
3 |
- |
Вода або молоко |
330 |
- |
Меланж (яйця) |
28 (2/3 шт.) |
|
Дріжджі сухі |
8 |
- |
Сир твердий (тертий) |
- |
200 |
Гриби печериці |
|
200 |
Ковбаса салямі |
|
200 |
Томатний кетчуп |
|
200 |
Цибуля маринована |
|
100 |
Соус - майонез |
|
50 |
Алгоритм виконання роботи.
Приготувати дріжджове тісто опарним способом
Опара.
Заміс тіста.
Формування піци.
Вимоги до якості виробів.
Назва виробу |
Зовнішній вигляд |
Колір |
Консистенція |
Смак і запах |
Піца з начинкою |
Форма – кругла, відкрита, збережена, без тріщин та сліпів |
Світло-коричневий, з глянцем |
Добре пропечена, без закалу, м’яка, начинка чітко виділяється |
Властивий дріжджовому тісту, з ароматом сиру, грибів, ковбаси |