Майстер -клас. Презентація "Технологія виготовлення Різдвяного Янгола в техніці лозоплетіння."

Про матеріал
З приязні, любові і в оберегових функціях люди виготовляли макети Янголят і прикрашали ними свої оселі. Янголят робили з тканини, соломи, або паперу. Робили їх на Різдво, на Великдень, на Трійцю і на іменини. Їх дарували, прикрашали ними оселю. На Великдень робили червоних янголів із тканини, на Трійцю − зелених, а на Різдво – блакитних і білих. Сьогодні на майстер-класі ми з вами будемо робити Різдвяного Янгола охоронця із паперових трубочок – паперової лози.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія виготовлення різдвяного “Янгола” в техніці лозоплетіння МАЙСТЕР-КЛАС м.Новояворівськ Новояворівський ЗЗСО І-ІІІст. № 1 вчитель Глинська К. Д.

Номер слайду 2

Вибір матеріалів, інструментів: Паперові трубочки – 6шт; клей ПВА; кисть для клею термоклей; прищепки; лляний джгут для підвіски і зв’язування деталей; Оздоблення (декоративний дріт, зірочки бусинки, і т.д)

Номер слайду 3

І. Заготовка деталей. 1.Заготовка ангельських крил Дві паперові трубочки розрізати на дві частини ; Утворені 4 короткі трубочки скласти разом, прим’яти посередині і зв’язати ниточкою на два вузлики. Обрізати кінці ниточки.

Номер слайду 4

2.Заготовка голівки ангела з тілом Дві трубочки почергово посередині прим’яти у виді кола, можна це зробити обхоплюючи вверху кришку клею ПВА, чи будь який корок. Скласти кінці трубочок разом і зв’язати під голівкою шнуром на два вузли.

Номер слайду 5

3.Заготовка ручок у виді сердечка Дві трубочки разом посередині зігнути, а тоді кожен кінець прогинаючи, загнути півколом донизу, утворюючи сердечко. Це ручки ангела.

Номер слайду 6

ІІ. Монтаж виробу. 1.Приєднання ручок до голівки з тілом Покласти голівку вузликом до низу. Заготовлені ручки прикласти по обі сторони ангелика під голівку. Взяти кінці джута протягнути під ручки на перед і зав’язати подвійним вузлом.

Номер слайду 7

2. Приєднання крил до постаті ангела Перевернути ангела лицем до столу і перевести джгут на спинку. Покласти крила на спинку ангела вузликом до низу і вивести кінці джута по середині між двома паперовими трубочками і зав’язати подвійний вузол. Ангел майже готовий.

Номер слайду 8

ІІІ. Оздоблення ангела Сформувати крила і низ плаття ангела ножицями у виді піки. Голівку ангела оздобити ореолом чи зірочкою. Стан під ручками оздобити декоративним дротом чи стрічкою. За бажанням можна прикрасити крила бісером, блисткітками.

Номер слайду 9

Бажаю удачі! У вас все вийде !

Номер слайду 10

Використані джерела https://kyiv.dityvmisti.ua/den-tvorinnya/petrikivskij-rozpis-rizdvyana-zirka/

ppt
Додав(-ла)
HLYNSKA KATERYNA
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку