Майстер- клас " Рецепти Масляної"

Про матеріал

У даній методичній розробці запропонований вправи для розвитку естетичного смаку учнів молодшого шкільного віку, розвитку мілкої моторики, зорового запам'ятовування, логіко- аналітичних та комунікативних умінь, розширення знань про сімейні традиції. Міститься інформацію для батьків щодо користі здорового харчування, врахування психологічних особливостей дітей у процесі організації харчування.

Перегляд файлу

Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №130

 

 

 

 

 

 

 

Майстер – клас

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала:

практичний психолог

Криворізької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 130

Шолом  Юлія  Володимирівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Кривий Ріг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шолом Ю. В.

Майстер-клас   «Рецепти Масляної» в рамках проведення акції «Впевненими кроками до взаєморозуміння: педагоги – батьки - діти».

У даній методичній розробці запропонований вправи для  розвитку естетичного смаку учнів молодшого шкільного віку, розвитку мілкої моторики, зорового запам’ятовування, логіко- аналітичних  та комунікативних умінь,  розширення знань про сімейні традиції. Міститься інформацію  для батьків щодо користі здорового харчування, врахування психологічних особливостей дітей у процесі організації харчування.

 

 

 

 

 

 

 Майстер- клас   рекомендований для практичних психологів , соціальних педагогів, педагогів – класних керівників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шановні колеги!

 

 

 

Запропонований майстер – клас, спрямований на підвищення освітнього рівня батьків, залучення до спільної творчої діяльності учасників різних категорій – педагогів, батьків та учнів. Майстер-клас включає ряд вправ , направлених на взаємодію учасників, вправ, які сприятимуть творчому саморозвитку, активній співпраці батьків, дітей та педагогів.

  Майстер-клас   рекомендований для практичних психологів,  соціальних педагогів, педагогів – класних керівників. Використання запропонованого майстер-класу  допоможе зробити навчальний процес ефективнішим та налагодити контакт між педагогом, батьками та  дитиною.


Майстер-клас   «Рецепти Масляної»

в рамках проведення акції

«Впевненими кроками до взаєморозуміння:

педагоги – батьки - діти»

 

Мета :  розвивати  естетичні смаки учнів молодшого шкільного віку, розвивати  мілку моторику, зорове  запам’ятовування, логіко- аналітичні  та комунікативні уміння,  розширювати знання про сімейні традиції; надати  інформацію  для батьків щодо користі здорового харчування, врахування психологічних особливостей дітей у процесі організації харчування; залучити до спільної діяльності педагогів , батьків та дітей.

 

План проведення

 

  1. Гра – опитування «Моя улюблена страва…»
  2. Вправа «Пояснялки»
  3. Інтерактивна гра « Смачне лото»
  4. Вправа «Веселкова їжа»
  5. Інформаційне повідомлення  для батьків «Психологічне значення кольору в організації здорового харчування дитини»
  6. Майстер – клас «Рецепти Масляної»
  7. Створення спільних  сімейних рецептів.

 

 


Гра – опитування «Моя улюблена страва…»

Діти та дорослі по черзі  завершують речення « Моя улюблена страва…».

Після завершення вправи обговорюється:

  • Чи всі діти знали улюблені страви батьків?
  • Чи всі батьки правильно визначили улюблені страви дітей?
  • А чи здогадувався хтось про улюблену страву вчительки?

 

Вправа «Пояснялки»

Діти та дорослі отримують малюнки із зображенням страв. Учасникам необхідно без слів, за допомогою жестів, пояснити, що зображено на малюнку, а дітям відгадати страву.

  • Після завершення пропонується об’єднати страви за групами :

улюблені страви – які діти не дуже люблять;

корисні – шкідливі страви.

  • Проаналізувати  яких страв більше і чому?

Інтерактивна гра « Смачне лото»

Діти отримують планшети , із зображенням  певної кількості страв , які необхідно запам’ятати. Через 5 хв. Перевертають планшети малюнками до низу та повинні пригадати , які страви  та у які кількості були у їхньому меню.

Вправа «Веселкова їжа»

 В цей же час батьки отримують завдання  на кольорових листочках написати продукти відповідного кольору. Після завершення листочки закріплюються за кольорами веселки та надається інформаційне повідомлення з приводу кожного кольору.

Інформаційне повідомлення  для батьків «Психологічне значення кольору в організації здорового харчування дитини»

 

Був проведений цікавий експеримент: багато сервірований різноманітною їжею стіл освітлили променями, змінили колір продуктів: помідори виявилися фіолетовими, огірки - синіми і т. д. 
Ніхто з присутніх за столом не захотів їсти ці незвичайні продукти. 
Комбінуючи їжу у своїй трапезі за кольором, ви можете багато чого досягти в плані особистого оздоровлення і цілеспрямованого впливу їжі на свій організм. 
Поекспериментуйте : протягом дня їжте їжу тільки одного кольору (фрукти, напої, овочі, каші тощо). Перевірте, чи зміниться ваш стан в потрібну сторону? 

ЧЕРВОНИЙ КОЛІР випромінює тепло, надає збудливу, стимулюючу дію на нервову систему. Покращує і прискорює всі обмінні процеси в організмі, при цьому активізується діяльність шкіри і залоз внутрішньої секреції. 
Енергія червоного чинить стимулюючий вплив на кістковий мозок, нервову тканину, обумовлює колір нашої шкіри. Вплив червоного кольору покращує кровообіг і серцеву діяльність, усуває застійні явища в органах, «розганяє кров». Лікує деякі захворювання шкіри: вітряну віспу, кір, вовчак, скарлатину. Якщо вам необхідно підвищити свою працездатність і витривалість, поліпшити настрій - включення харчових продуктів червоного кольору допоможе в цьому. Протипоказаний дратівливим і легкозбудливим особам. 
Червоний - яблука, буряк, червона капуста, вишні, редис, малина, полуниця, помідори, кавун, червоний перець, червоне м'ясо.

 

ПОМАРАНЧЕВИЙ КОЛІР має здатність відновлювати нервову і м'язову тканину. Здатний підтримувати сексуальність, лікує хвороби, пов'язані з порушенням сечостатевої системи. Помаранчевий колір покращує кровообіг і колір шкіри, дуже ефективний при лікуванні захворювань селезінки, покращує перетравлення їжі та її розподіл по всьому організму. Досить високий лікувальний ефект дає використання помаранчевого кольору при всіх захворюваннях легеневої системи (легені, трахея, бронхи, гортань, глотка, стравохід) і особливо у хворих на бронхіальну астму .
Як колір життєвості і тепла, цей колір регулює обмінні процеси, впливає на роботу наших ендокринних залоз. Його вплив цілющій при ослабленій роботі серця. Помаранчевий колір рекомендують у комплексному лікуванні епілепсії, так як він має властивість проникати в глибинні структури тканин, зокрема в структури нервової і м'язової тканини.
Надлишок помаранчевого викликає перегрів організму.
Якщо ви бажаєте простимулювати свій організм помаранчевим кольором, складіть трапезу з продуктів оранжевого кольору.
Помаранчевий - абрикоси, морква, манго, апельсини, хурма, гарбуз, мандарини.

ЖОВТИЙ КОЛІР - тонізуючий, дія його на наш організм і фізіологію оптимальна, він не стомлює, чинить стимулюючий вплив на зір і нервову систему. Жовтий колір впливає на весь організм - він лікує розум і тіло, стимулює розумові здібності і активізує логічні здатності розуму. Споглядання жовтого кольору (взагалі і їжі зокрема) гармонізує фізіологічні процеси, забезпечує організму рівновага, баланс, почуття оптимізму.
Жовтий колір очищающе впливає на весь організм, лікує цілий ряд шкірних захворювань. Дуже ефективне лікування жовтим кольором органів черевної порожнини: він стимулює печінку, робить благотворний вплив на кишечник. Застосовується при слабкому млявому травленні, атонії кишечнику, атонічних запорах, для нормалізації травлення і збільшення шлункової секреції.
Жовтий колір стимулює розумові процеси, допомагає при нервовому виснаженні, збуджує апетит, лікує безсоння.
Якщо ви бажаєте простимулювати свій організм і відповідні функції жовтим кольором, включіть в свій раціон жовті продукти. Продукти жовтого кольору, також як і продукти червоного, містять велику кількість вітаміну С. До того ж у їх складі багато каротиноїдів, а деякі продукти, такі як: куркума і гірчиця, містять такий антиоксидант, як куркумін, спрямований на боротьбу із запальними процесами в нашому організмі. Жовті продукти очищають від шлаків, піднімають настрій, сприяють збільшенню швидкості сприйняття інформації головним мозком, відмінно впливають на розумову та фізичну активність.
Жовтий - банани, кукурудза, яйця, грейпфрути, лимони, рослинне масло, персики, ананаси, сир, топлене масло.

 

ЗЕЛЕНИЙ КОЛІР нормалізує діяльність серцево-судинної системи, знімає сильне серцебиття, лікує аритмію, стабілізує артеріальний тиск, функції нервової системи. Дуже ефективна дію зеленого кольору при головних болях, стомленні очей, порушення зору. Крім того, зеленим можна лікувати гострі простудні захворювання. Вплив зеленого кольору створює в організмі відчуття миру і рівноваги, недарма ми так чудово себе почуваємо на природі, на зеленій галявині, у лісі. Ми розслаблені, перебуваємо в спокої, відчуваємо захоплення і оновлення. Зелений колір створює відчуття безпеки, свіжості, прохолоди, сприяє концентрації думок. Передозування зеленого може викликати посилену концентрацію жовчі, аж до утворення каменів у жовчному міхурі. «Зелені» по своїх корисних якостей випереджають інші кольори на кілька кроків. У фруктах і овочах зеленого кольору міститься найбільше вітамінів і корисних речовин. Мономінеральні речовини, лютеїн (природний антиокислювач), вітаміни групи В, А, С, К, Е, калій, фолати містяться в більшості продуктів зеленого кольору. Тому медики радять включати в щоденний раціон харчування якомога більше фруктів і овочів зеленого кольору. До того ж. зелена їжа допомагає позбутися негативних емоцій, нормалізує артеріальний тиск, позбавляє від стресу, покращує зір, та й взагалі перешкоджає розвитку багатьох захворювань очей!    
Зелений - капуста, спаржа, артишок, авокадо, всі салати-латуки, зелені овочі, груші.

БЛАКИТНИЙ КОЛІР Лікувальне значення синіх і блакитних тонів дуже велике. Вони володіє снодійним ефектом - це кольори холодної вібрації.
Блакитний колір охолоджує і заспокоює. З його допомогою можна нормалізувати артеріальний тиск і роботу серця, зняти м'язове напруження. Він лікує шкірні процеси, пов'язані з порушенням пігментного обміну - вітиліго. Використовується при «гарячих» хворобах печінки, різноманітних запальних процесах. При захворюванні горла - захриплості, запаленні голосових зв'язок. Рекомендований при ревматичних захворюваннях (надає гарну антисептичну дію), жовтяниці, опіках.
Дуже важливо практичне значення блакитного кольору для тих, хто хоче розлучитися із зайвою вагою. Блакитний колір знижує апетит, а тому, якщо є можливість, придбайте блакитний посуд і сервіруюйте стіл блакитною скатертиною. У боротьбі зі стресом і спричиненим ним головним болем допоможе впоратися їжа блакитного кольору - слива і лохина.

Усунути тахікардію, зняти м'язовий біль і напругу допоможуть продукти синього кольору: виноград і чорна смородина.
Взагалі більшість продуктів цього «сімейства» у своєму складі мають речовини, що нейтралізують канцерогени в організмі і запобігають серцево-судинним захворюванням.

ФІОЛЕТОВИЙ КОЛІР заспокоює нервову систему, його можна використовувати при всіх психічних і нервових порушеннях, невралгіях, ревматизмі, струсі мозку, хворобах нирок, сечового та жовчного міхура. Фіолетовий колір також дає ефект при різних запальних захворюваннях, нормалізує сон, а при занятті творчою працею, навпаки, підвищує працездатність, впливає на духовний розвиток людини.
Тривалий вплив фіолетового кольору може викликати стан туги і депресії.
Фіолетовий - ожина, чорна смородина, баклажан, темний виноград, фіолетові сливи, червона водорость.


БІЛИЙ КОЛІР  З продуктами білого кольору слід бути обережними тим, хто прагне схуднути - така «біла» їжа, як відварений рис, банани, картопля, молоко, спагеті, м'якоть кокоса багата на вуглеводи. Зате часник, цибуля відмінно боряться з вірусами і різними бактеріями, допомагають знизити артеріальний тиск, а також рівень холестирина в крові, що тільки позитивно впливає на стан серця і кровоносних судин. Кожний колір важливий по-своєму. Медики рекомендують щодня вносити різноманітність у  страви. Колірна гамма продуктів допомагає не просто урізноманітнити раціон, але і поліпшити рівень життя. Чим різноманітніша веселка на тарілці, тим краще для вашого організму.

 

Майстер – клас «Рецепти Масляної»

Кожен з дітей отримує млинці. Завдання:  створити з них власне сонечко у візерунках.

 

Створення спільних  сімейних рецептів.


Chupa Chups KitaClub - лучший портал для девочек!Вкусная пицца - растровый клипарт Pizza " Портал графики и дизайна: векторный и растровый клипарт, уроки, фоторамки, шаблоны для

 

 

 

Вещи, которые придумали в России. (ФОТО) ПОЛЕЗНО NewsEventeam - Аренда генератора/аппарта попкорна в Екатеринбурге

 

 

 

 

 

UHQ Stock Photo - Масленица - блины, мед, икра, варенье " ALLDAY - народный сайт о дизайне Несколько правил того, чтобы ваша жареная картошка получилась вкусной и красивой. . Вкуснолог.

 

 

 

 

Итак, варим борщ - рецепт классический. Мясо промывают, нарезают - 8 Января 2014 - Blog - Listsite           Сила воли - Каждый сверчок- знай свой шесток Страница 43 Форум бросающих курить

 

 

 

 

Пирожки с капустой / TVCook: пошаговые кулинарные рецепты с фото    Бутерброды Тебе Вкусно. - Part 3

 

 

 

 

Where dreams come true * Просмотр темы - Погода была прекрасная, принцесса была ужасная."Secret" " Реклама продукта

doc
Пов’язані теми
Психологія, Майстер-класи
Інкл
Додано
25 листопада 2021
Переглядів
311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку