Майстер -клас "Застосування ігрових форм роботи на уроках математики для розвитку пізнавальної активності учнів"

Про матеріал
Завдання майстер-класу: сприяти розвитку педагогічної творчості, обміну досвідом; поглибити знання учасників майстер – класу щодо проблеми використання ігрових форм на уроках математики; забезпечити формування мотивації вчителів до пошуку ефективних шляхів викладання предмету; вдосконалити вміння вчителів співпрацювати в групі, здійснювати рефлексію своєї діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як заходжу в клас радіє серце, Адже щойно продзвенів дзвінок, А ти бачиш, як розумні ,щирі діти З радістю ідуть на твій урок.  Коли йду у школу - знаю Там мене чекають, - і від того радісно стає, Я тоді душею відчуваю Вчитель - це покликання моє!!!

Номер слайду 2

Застосування ігрових форм роботи на уроках математики для розвитку пізнавальної активності учнів Майстер-клас учителя математики ЗЗСО «Судченський ліцей» Остимчук Галини Володимирівни Застосування ігрових форм роботи на уроках математики для розвитку пізнавальної активності учнів

Номер слайду 3

Завдання майстер-класу: сприяти розвитку педагогічної творчості, обміну досвідом; поглибити знання учасників майстер – класу щодо проблеми використання ігрових форм на уроках математики; забезпечити формування мотивації вчителів до пошуку ефективних шляхів викладання предмету; вдосконалити вміння вчителів співпрацювати в групі, здійснювати рефлексію своєї діяльності.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Педагогічна ідея. Застосування ігрових форм роботи на уроках математики для розвитку пізнавальної активності учнів

Номер слайду 6

Основні мої завдання: розвиток творчих здібностей здобувачів освіти ; створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу дитини; урізноманітнення форм і методів навчання; розвиток креативних здібностей школярів через використання ігор; нагромадження в учнів індивідуального досвіду пошукової діяльності.

Номер слайду 7

Гра – це іскорка, що запалює вогникдопитливості й любові до знань. В. О. Сухомлинський.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Переваги застосування ігрових форм роботи на уроках математики Навчання через ігрові форми залучає до активної пізнавальної діяльності кожного учня окремо і всіх разом, тим самим, є ефективним засобом управління навчальним процесом;Ігрова технологія – вільна діяльність, що дає можливість вибору, самовираження, саморозвитку для її учасників;Гра має певний результат і стимулює учня до досягнення мети (перемоги) й усвідомлення шляху досягнення мети;У процесі вирішення ігрових ситуацій команди або окремі учні спочатку рівні (немає поганих і гарних учнів, а тільки гравці); результат залежить від самого гравця, рівня його підготовленості, здібностей, витримки, умінь і характеру.

Номер слайду 10

Локація №1 Малюємо за допомогою координат

Номер слайду 11

Онлайн - виставка дитячих малюнків

Номер слайду 12

Робота у групах

Номер слайду 13

Поставте точки і послідовно їх з’єднайте. (2;7), (4;5), (0;2), (2;2), (4;0),(7;1),(4;-3),(2;-4),(-3;-4), (-2;-3),(-4;-2), (-4;2), (-2;3), (-5;3), (-2;4),(-4;7), (-2;6), (2;7),(0;5).

Номер слайду 14

Локація №2 Хвилинка-цікавинка(робота у парі з сусідом зліва)12

Номер слайду 15

Локація №3 Learning. Apps.org Learning. Apps.org - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час, і для малечі, і для старшокласників.

Номер слайду 16

Просканувати qr-код на звороті вашого фрукта. Чотирикутники. Мій клас

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Враження

Номер слайду 20

Що сподобалось?Що здивувало?Що засмутило?Мені найбільше сподобалось…Змусило замислитись…Було важко …тому що…Я зрозумів , що…Висловіть свої враження,думки, зауваження та дайте відповіді на запитання:

Номер слайду 21

Бажаю Вам у кожному році12 місяців без хвороб53 тижні хорошого настрою365 днів щастя8760 годин успіху525 600 хвилин любові31 536 000 секунд приємних моментів !!!

Номер слайду 22

pptx
Пов’язані теми
Математика, Майстер-класи
Додано
26 вересня 2021
Переглядів
1082
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку