Майстер-клас «Цумами канзаші – японська квітка з шовкових стрічок»

Про матеріал

Мистецтво цумами канзаши своїми коренями сходить до 17 століття, до другої половини періоду Едо, коли японки почали створювати складні зачіски, щедро прикрашені всілякими шпильками і гребенями. У перекладі з японського " канзаши" - шпилька. Саме шпилька для волосся дала назву новому оригінальному виду декоративно-прикладного мистецтва, яке живе і є здоровим до цього дня, придбаваючи все більше прихильників по всьому світу. Традиційні канзаши створюють з деревини самшиту, сакуры, павловнії, магнолії, золота, срібла, черепахового панцира, нефриту, коралів, агата, бурштину

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цумами канзаші – японська квітка з шовкових стрічок.

Номер слайду 2

Історія і символіка цумами канзаши. Мистецтво цумами канзаши своїми коренями сходить до 17 століття, до другої половини періоду Едо, коли японки почали створювати складні зачіски, щедро прикрашені всілякими шпильками і гребенями. У перекладі з японського " канзаши" – шпилька. Саме шпилька для волосся дала назву новому оригінальному виду декоративно-прикладного мистецтва, яке живе і є здоровим до цього дня, придбаваючи все більше прихильників по всьому світу. Традиційні канзаши створюють з деревини самшиту, сакуры, павловнії, магнолії; золота, срібла, черепахового панцира, нефриту, коралів, агата. В давнину найдорожчі екземпляри виготовляли з кістки журавля.

Номер слайду 3

Історія і символіка цумами канзаши. Канзаши були дуже важливим аксесуаром костюма японки. Японський жіночий традиційний костюм не допускає наручних прикрас і намист, тому прикраси зачісок були головною красою і полем для самовираження - а так само демонстрації смаку і товщини гаманця власниці. На гравюрах можна бачити - якщо придивитися - як японки запросто навішували на своє волосся до двадцяти дорогих канзаши.

Номер слайду 4

Близько 400 років тому у японок з'явилася мода на складні зачіски, що вимагали використання різних шпильок, гребенів, спеціальних паличок. Зрозуміло, жодна жінка не захоче обмежуватися простим дерев'яним або кістяним гребенем, а побажає по змозі його прикрасити. І тому з примітивного утилітарного предмета гребінь у волоссі японок перетворився на фантастичний аксесуар, одночасно розкішний і вишуканий.

Номер слайду 5

ІНСТРУМЕНТИ ТА МАТЕРІАЛИАтласна стрічка шириною 2.5-5 см двох кольорів. Для першого разу рекомендую узяти 5-ти см стрічку і спробувати зробити квітку одношарову. Запальничка. Клей гель-момент. Ножиці. Тонкий пінцет. Прикраса для серединки квітки.

Номер слайду 6

Останнім часом елементи канзаши використовуються також для прикраси шпильок.

Номер слайду 7

ПРИКРАСИ НА ЗАЧІСКУ

Номер слайду 8

ЗВОРОТНЯ СТОРОНА КАНЗАШІ

Номер слайду 9

Техніка виготовлення цумами канзаши 1. Берем квадрат з ткани. НИ : 2. Скла. ДАЄМО по діагоналі: 3. Потім щ. Е раз: 4. і щ. Е раз: 5. Зрізаємо кут. 6. Кінчики обпалюємо запальничкою 7.обрізуємо кінчик знизу і так само обпалюємо.

Номер слайду 10

Зробивши необхідну кількість пелюсток, збираємо їх на нитку і стягуємо в кільце:

Номер слайду 11

Виготовляємо основу для квітки, яку наклеюємо знизу на квітку

Номер слайду 12

Замаскуйте серединку пайеткой або чашкою для намистини, або намистиною - і квітка готова.

Номер слайду 13

ПРИКРАСИ СВОЇМИ РУКАМИ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Килівник Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 січня 2018
Переглядів
1192
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку