Майстер-клас "Google- сервіси на уроці української мови та літератури"

Про матеріал

Майстер-клас "Google- сервіси на уроці української мови та літератури" містить матеріали з досвіду використання сервісів Google у роботі вчителя-філолога. Матеріал подано в онлайн-сервісі (віртуальна дошка padlet), містить посилання на зразки.

Режим доступу: https://padlet.com/taniushkaklas/traaj21lkme

Перегляд файлу

Google- сервіси на уроці української мови та


літератури

Автор - Пересунько Т.М.

ТЕТЯНА ПЕРЕСУНЬКО          14 ФЕВРАЛЯ 2016, 22:12

Google презентації

дозволяють візуалізувати інформацію, заощадити час на уроках при вивченні деяких тем, дозволяють дізнатися щось нове з предмета, вчать працювати в групі.

*  Презентація-доповідь * Презентація-біографія * Презентація-тренажер.

*  Презентація -конспект

*  Презентація- спільна робота 

*  Презентація- звіт груп

*  Презентація - домашнє завдання

*  додаток для створення діаграм, схем, кіл Вена * додаток Flubaroo для перевірки та оцінювання результатів опитування учнів у Google формах * додаток movenote для відеосупроводу презентацій  * дошка  для спільної роботи  RealtimBoard. Це інтерактивна дошка з широкими функціональними можливостями. RealtimeBoard дозволяє легко працювати з різними форматами файлів і організувати їх у зручному форматі.Підтримка різних форматів допомагає  зібрати все необхідне в одному місці і завжди тримати потрібну інформацію перед очима. Можна запросити на дошку колег чи учнів, щоб і вони поділилисяінформацією. RealtimeBoard підтримує такі формати файлів і віджетів: картинки, PDF, MS Of ce, Google Drive, Web-скріншоти, фігури, тексти, стікери,іконки. Створення інтелектуальних карт, хронологічних стрічок,інфографіки, презентацій.  Зручна та проста у користуванні допомагає вчителю відстежувати хід уроку та мати всю наочність під рукою.

Google малюнки

Цей сервіс дозволяє створювати онлайн- документи або рисунки, схеми за допомогою автофігур, вставляти картинки / фотографії з диска комп'ютера або з мережі Інтернет (є вбудований пошук всередині сервісу). Також є можливість спільної роботи учнів на одному аркуші ( малюнку) 

*  інтерактивні робочі аркуші  

*  складання кластерів, алгоритмів, схем-опор 

*  спільна робота з картами знань

Домашнє завдання. Кластер - Уляна м Кластер до теми "Словосполучення" Словосполучення Поширене Непоширене Золота осінь (яка?) Золота, різнобарвна осінь (яка?) Постнікової Уляни

GOOGLE DOCS

Google таблиці

Для систематизації навчального матеріалу з побудовою діаграм або графіків, для оформлення результатів проектних робіт, домашніх досліджень.

Види таблиць: * Таблиця-характеристика (героя твору, явища).

*  Таблиця-порівняння.

*  Таблиця результатів робіт учнів * Таблиця для заповнення пропусків. * Таблиця з результатами спільної дослідницької або проектної роботи.

*  Таблиця-рейтинг.

*  Таблиця-самооцінка.

*  Таблиця звіт проекту

Google Документи

*  спільна робота 

(виправити помилки, поставити розділові знаки, виконати різні види розборів)

*  взаємооцінювання, можливість додавати коментарі до

роботи,  

*  твори-мініатюри

 

 

 

 

досвід роботи - документи Google

Документи Google (із досвіду роботи вчителя Пересунько Т.М.) Функції і можливості таких документів практично повністю відповідають Microsoft Office Word. Панель інструментів майже ідентична, і учневі не знадобиться багато часу для того, щоб відформатувати набраний текст, вставити картинку чи з...

GOOGLE DOCS

Диск Google

Дозволяє учителю зберігати свої розробки, методичні матеріали, завдання на серверах у хмарах та ділитися


ними з учнями та колегами в Інтернеті.                                                      

спілкуватися з учнями та колегами.

※※※※※※

pdf
Додано
27 червня 2018
Переглядів
2784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку