Майстер-клас “Математика в стилі Pop-up”

Про матеріал
Мета: • сприяти різносторонньому розвитку учнів, зміцненню їх знань з математики, виникненню внутрішніх мотивів навчання; • активізувати розумову діяльність учнів, психологічно розвантажити; • забезпечити активність, зацікавленість учнів; виховувати інтерес до вивчення точних наук, сприяти підвищенню загальної культури учнів.
Перегляд файлу

Математика в стилі Pop-up

Мета:

  • сприяти різносторонньому розвитку учнів, зміцненню їх знань з математики, виникненню внутрішніх мотивів навчання;
  • активізувати розумову діяльність учнів, психологічно розвантажити;
  • забезпечити активність, зацікавленість учнів; виховувати інтерес до вивчення точних наук, сприяти підвищенню загальної культури учнів.

Форма проведення: майстер-клас.

Обладнання:

  • Художня література в стилі Pop-up;
  • Інтерактивна дошка із зображеннями Pop-up у різних галузях;
  • Дорожня карта;
  • Розгортки;
  • Картон;
  • Ножиці;
  • Клей;
  • Волосінь;
  • Діркопробивач;
  • Подарунковий конверт.

 

 

 

 

 

 

 

Хід заходу

Вчитель. Добрий день, любі діти! Готуючись до сьогоднішнього заходу я знайшла старі свої книжки. Раніше вони називалися панорамними, а зараз такі носять назву «книжки у форматі Pop-up». Чи є у вас книги, зі сторінок яких раптом виникають об’ємні будинки, фігури людей або щось подібне? Над створенням таких видань працюють книжкові інженери.

Перший інтерактивний книжковий механізм можна побачити в книзі середньовічного філософа Раймонда Лулліля, який народився в ХІІІ столітті. Лулліль розмістив на сторінках книги кола, що оберталися, щоб проілюструвати своє філософське вчення. Книга досі зберігається в бібліотеці монастиря Ескоріал у Франції.

Клуб практиков • Просмотр темы - Раймонд Луллий. Логическая машина ...

 

  Учень 1. Що таке Pop-up? У переклади з англійської «pop up» означає «несподівано виникати» або «спливати». Спочатку термін з'явився в сфері Інтернет-реклами. Так називалися спливаючі вікна, несподівано з'являються при відкритті сайту.

Як і для чого використовувати спливаючі вікна? — Plerdy

Поступово стилістика Pop-up проникла в fashion-індустрію, світ дизайну і event-бізнес. Ось уже понад п'ятнадцять років маркетологи західного світу успішно застосовують Pop-up-технології з метою завоювання уваги публіки. У нас Pop-up-культура тільки набирає свої оберти. Заходи в стилі Pop-up відрізняються раптовістю, незвичайним вибором майданчика і непередбачуваним розвитком подій.

 Учень 2. Сфера застосування Pop-up. Кілька років тому Ralph Lauren, Chanel, Gucci і інші бренди класу люкс стали запускати свої pop-up stores - фірмові бутіки, абсолютно несподівані, що працюють зовсім недовго - пару днів або сезон, і також несподівано закриваються.

 Розважальна індустрія користується технікою pop-up для релізів нових фільмів, книг або музичних альбомів.

 

 Телевізійні реаліті-шоу також часто працюють за принципом Pop-up, пропонуючи глядачам короткострокові захоплюючі проекти з динамічним сюжетом і несподіваною кінцівкою.

 Словом, напрямок Pop-up поширене в продажах, маркетингу, тімбілдінгу та інших напрямках, пов'язаних із залученням аудиторії і завоюванням ринку.

Pop-up стенды Mobile Cat — заказать мобильные выставочные поп ап ...

 

Учитель. Декілька років тому математики Університету Лідса створили серію геометричних кіл, які теж мають здатність несподівано виникати з площини аркуша. Їх і спробуємо сьогодні зробити.

 

 

 

Дорожня карта

 

 

Вчитель. Чи знаєте ви, що таке Startup? Startupнещодавно створена компанія, що будує свій бізнес на основі інноваційних технологій. Вона ще не вийшла на ринок або лише почала на нього виходити і володіє обмеженими ресурсами.

Нещодавно отримала подарунок в такому конверті.

 Запропонуйте свій Startup, як можна використати Pop-up фігури в повсякденному житті!

Підведення підсумків

Вправа «Кольорова рефлексія»

Діти на дошці малюють кольорові смайлики і цим виражають свої враження після заходу.

ᐈ Смайлы настроения фото, рисунки смайлики настроение | скачать ...

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богдан Галина Анатоліївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
3 червня 2020
Переглядів
1766
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку