Виготовлення м'якої пласкої іграшки "Пряничний чоловічок"

Про матеріал

Модуль 2. Творче застосування традиційних і сучасних технологій декоративно-ужиткового мистецтва. Об'єкт проєктної діяльності : м'яка плоска іграшка. 5 клас.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

М’яка пласка іграшка: “Пряничний чоловічок” Підготувала:                                     учитель трудового навчання та технологій Криворізької гімназії № 37 Лисенко О. А.                                                                                     

Номер слайду 2

Технологія виготовлення м’якої іграшки.(Виготовлення м'якої іграшки складається з кількох етапів:- виготовлення ескізу; - підбір матеріалу;- виготовлення лекал;- розкрій деталей;- з’єднання деталей крою;- набивання іграшки наповнювачем.- збирання конструкції ( якщо іграшка складається з деталей крою);- остаточне оформлення роботи (оздоблення іграшки).

Номер слайду 3

Цікаво знати: Кожен персонаж має свою історію. Звідки ж узявся пряниковий чоловічок?Пряниковий чоловічок– головний герой американської дитячої казки, яка схожа за сюжетом з нашою казкою про Колобок. Пряничний чоловічок, що ожив, пішов від бабусі і дідуся, втік від бажаючих їм поласувати, але в результаті попався хитрій лисиці. Перша відома публікація цієї казки датується 1875 роком, хоча вважається, що вона з'явилася набагато раніше, і існувала у багатьох народів у різних варіаціях. Цей же кумедний персонаж - імбирний чоловічок став і одним з другорядних героїв мультфільму "Шрек". Вважається, що Королева Єлизавета I, першою стала підносити імбирних пряникових чоловічків як подарунок важливим гостям. У ті часи імбир був розкішшю та символом достатку.

Номер слайду 4

https://www.youtube.com/watch?v=Yl. S8mm. INWAs&ab_channel=Ukrainian. Fairy. Tales (Пряничний чоловічок - The Gingerbread Man in Ukrainian | Ukrainian Fairy Tales)А ось і сама казка:)Пропоную перейти за посиланням і переглянути

Номер слайду 5

А ви б хотіли оживити свою іграшку?Щоб оживити наш виріб потрібно:1) ескізний малюнок на білому папері.2)Завантажити на телефон додаток Animated Drawings -інструмент, що перетворює дитячі малюнки у анімації.3) В Animated Drawings завантажуємо наш малюнок та діємо за інструкціями.

Номер слайду 6

Ну що, вам цікаво? Давайте подивимося як ожив наш пряничний чоловічок!(див. у наступному слайді)

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Варіанти виготовлення пряничного чоловічка

Номер слайду 10

Пропоную виготовити власного пряничного чоловічка. Бажаю гарного настрою та творчого натхнення! Нехай ваша іграшка буде найкращою!

Номер слайду 11

Прийоми безпечної праціЯкісні голки та шпильки мають бути гострими, рівними, неіржавими. Шпильки та голки потрібно зберігати в гольниці, в подушечці для голок, на магніті; категорично забороняється вколювати їх у маленькі м’які іграшки. Ножиці під час роботи потрібно тримати на столі із зімкнутими лезами, кільцями до себе, справа (зліва для шульги) на відстані від краю стола не менше 20 см, щоб випадково не впали. Передавати ножиці потрібно кільцями вперед, тримаючи пальцями за зімкнуті леза. Оптимальну довжину нитки для ручного шиття відміряйте так: тримаючи двома пальцями за кінчик, обведіть нитку кругом ліктя знову до пальців.

Номер слайду 12

Для пошиття виробу використовуємо такі ручні шви: Шов “уперед голку”Шов “петельний”

Номер слайду 13

МАТЕРІАЛИ та ІНСТРУМЕНТИ:синтепофетр (білий та коричневий);джгут 25 см;нитки (білі а червоні);тканина або стрічка для бантика, розмір 2*8 см;синтепон, для наповнення іграшки;картон;оченята;голка;ножиці;олівці (простий та білий).

Номер слайду 14

ЛЕКАЛА для виготовлення виробу: Посмішка – 1 Серце – 2 Чоловічок - 2

Номер слайду 15

Послідовність виготовлення виробу:1. Лекала обводимо на фетр та вирізаємо.

Номер слайду 16

2. Вирізали

Номер слайду 17

3. До передньої частини пришиваємо червоною ниткою 2 серця та білою ниткою – усмішку. Шов “уперед голку”Результат

Номер слайду 18

4. До задньої частини пришиваємо джгут.

Номер слайду 19

Ось такий зараз повинен бути результатвид усерединівид зовні

Номер слайду 20

5. Зшиваємо 2 частини один з одним, використовуючи шов “петельний”

Номер слайду 21

6. Прокладаємо петельний шов не до кінця виробу, залишаємо невеличкий отвір для того щоб наповнити нашу іграшку синтепоном.

Номер слайду 22

7. Наповнюємо іграшку синтепоном та дошиваємо петельним швом.

Номер слайду 23

8. Робимо бант. Розмір стрічки 2*8 см. Загинаємо 2 краї до середини та прокладаємо шов уперед голкою. Затягуємо і обмотуємо цією ж ниткою

Номер слайду 24

9. Пришиваємо бант

Номер слайду 25

Очі можна вишити, намалювати, зробити з фетру, або приклеїти готові.

Номер слайду 26

10. Приклеюємо очі

Номер слайду 27

Іграшка готова

Номер слайду 28

Дякую за увагу !

pptx
Додав(-ла)
Лисенко Олена
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
25 листопада 2023
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку