Презентація: “Технологія влаштування наливної підлоги”

Про матеріал
Презентація: “Технологія влаштування наливної підлоги” призначена для використання на уроках професійно-теоретичної та виробничого навчання будівельних професій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація: “Технологія влаштування наливної підлоги”Викладач, майстер в/н: Хмельова Г. М.

Номер слайду 2

Переваги наливної підлоги. Майже кожен ремонт супроводжується оновленням покриття для підлоги. І перед кожним власником стоїть одне й те саме питання. Якому підлоговому покриттю віддати перевагу? Зазвичай найбільшу перевагу віддають стандартним покриттям з лінолеуму, ламінату або керамічної плитки. Так, таке підлогове покриття більш звичне для більшості українців, але існує ще один вид підлогового покриття, який не тільки не поступається за своїми характеристиками перед звичними статями, а й у багатьох випадках їх перевершує. Це − наливні підлоги, що мають масу переваг. Давайте разом розбиратися в перевагах наливної підлоги перед звичайними підлогами з лінолеуму, ламінату або плитки:

Номер слайду 3

якщо порівнювати з керамічною плиткою, то можна помітити їх практично ідентичні властивості міцності, але, на відміну від плитки, в наливних підлогах відсутні шви. Справа в тому, що в швах з часом починає накопичуватися бруд і розвиваються мікроорганізми, іноді навіть небезпечні для людини. Тому підлога з керамічної плитки через кілька років експлуатації рекомендується ремонтувати, вичищаючи старе затирання і затираючи шви новою сумішшю. Такого не трапляється з наливними підлогами, через повну відсутність швів; при порівнянні наливної підлоги з лінолеумом, слід відзначити експлуатаційні характеристики, які у наливних підлог майже вдвічі більше, ніж у лінолеуму;порівняючи наливні підлоги з ламінатом, паркетом або паркетною дошкою необхідно відзначити, що суміші, що самовирівнюються, краще переносять вологість. Будь-який, навіть невеликий потоп для ламінату може закінчитися трагічно, у випадку ж з наливними підлогами такого не станеться, достатньо витерти насухо підлогу і вона буде як нова;наливні підлоги, на відміну від ламінату та лінолеуму, абсолютно не горючі, тому така підлога успішно протистоятиме загорянню;також, що самовирівнюючі покриття здатні витримувати великі навантаження, що відрізняє їх на краще в порівнянні з тим же ламінатом і лінолеумом;наливна підлога не потребує особливого догляду, достатньо своєчасно проводити «вологе» прибирання;покриття, що самовирівнюється, не потребує демонтажу при вичерпанні свого ресурсу, нове покриття можна укладати безпосередньо на стару підлогу. Недоліком наливної підлоги можна назвати властивість такої підлоги швидко віддавати тепло, тому багато фахівців рекомендують її поєднувати із системою «теплих» підлог.

Номер слайду 4

Наливні підлоги вважають фінішним покриттям. Ніяких швів після заливки не утворюється. Його можна укладати на абсолютно будь-які покриття, наприклад, плитку, бетон, стяжку з цементу і піску. Навіть можуть виступати в якості основи і дерев'яні дошки. Існує кілька видів наливних підлог, які відрізняються між собою за складом і компонентами:епоксидні.поліуретанові.цементно-акрилові.метилметакрилатні.епоксидно-уретанові.

Номер слайду 5

Підготовка основи. Це один з найбільш важливих етапів. По-перше: основа має бути міцною і не повинна мати отворів, через які ваші підлоги просто витечуть. Не варто укладати підлоги на дерев'яні основи, оскільки ви не можете бути упевнені в міцності такої основи, і тонкий шар підлоги згодом може утворити тріщини. Навіть якщо ви користуватиметеся імпортними цементними наливними підлогами з рекомендацією використання по дерев'яній основі, наша вам порада: поміркуйте, чи варто ризикувати. Далі: з основи необхідно ретельно видалити сміття, залишки смоли, фарби і все, що може виявитися значно м'якше за основу або ослабити зчеплення розчину з ним. На наступному етапі необхідно покрити поверхню шаром грунтовки і просушити протягом 2-4 г. Якщо поверхня сильно всмоктуюча, то грунтувати її бажано двічі. Економити на цій процедурі не слід, оскільки вартість і витрата грунтовки невеликі, а вплив на подальшу якість підлоги вона може зробити значною.

Номер слайду 6

Приготування розчину. Слід пам'ятати, що передозування води при приготуванні цементних сумішей веде до зменшення міцності покриття. З іншого боку, недолік води приведе до погіршення текучості суміші. Тому уважно слідуйте вказівкам на упаковці. Якщо у вас все ж виникли сумніву в правильності дозування води і у вас доки недостатньо досвіду, щоб визначити "на око" текучість суміші, можна зробити так. Візьміть кришечку від аерозольного балончика (наприклад, лаку для волосся або засобу від тарганів - її діаметр має бути близько 5 см, а висота - близько 4,5 см), виріжте денце, поставте кришку на скло або глазуровану плитку і наповніть приготованим розчином до верху, після чого кришку підніміть. Суміш розтечеться рівною плямою. Через дві хвилини лінійкою виміріть діаметр плями. Якщо він буде 16-18 см, сміливо приступайте до роботи, якщо менше - додайте трохи води, якщо більше - трохи сухої суміші. Краще, якщо ви наллєте в ємність не всю, а трохи меншу кількість води і потім у воду засипатимете суху суміш. Саме суміш у воду, а не навпаки, інакше важко буде розмішати так, щоб не було грудочок. Розмішувати можна уручну або електродрилем за допомогою спеціальної насадки. З перемішуванням теж краще не квапитися, а зробити це так, як вказано на упаковці, інакше можуть не встигнути розійтися всі добавки і ви отримаєте не зовсім той розчин (зменшиться текучість, відбуватиметься розшарування розчину і так далі). Після перевірки на текучість (тест з кришкою) у разі потреби додайте води і ретельно перемішайте розчин. Розчин зберігає текучість протягом приблизно 40 хв., якщо він почав густіти, у жодному випадку не розбавляйте його водою.

Номер слайду 7

Послідовність виконання роботи. Як вже наголошувалося, працювати з наливними підлогами досить просто. Ви їх розливаєте по поверхні так, щоб наступна порція виявлялася поряд з попередньою і щоб товщина шару в найтоншому місці була не менше 5 мм. Якщо при цьому десь ви отримаєте товщину шару більше 20 мм - нічого страшного, просто при великій кількості таких "провалів" ви збільшите витрату суміші. 

Номер слайду 8

Бажано через кожних 40 хв (час збереження текучості) пройтися по поверхні "підлоги" валиком з довгим шипом або хоч би дуже жорсткою і негустою щіткою - це допоможе краще вийти бульбашкам повітря, а також сприятиме кращому вирівнюванню поверхні. І ще. Бажано працювати удвох. Поки один готує суміш, другий розливає її або вирівнює. Не забувайте, що цементні розчини як мінімум в перші два дні після укладання не повинні пересихати. І тому важливо оберігати їх від прямих сонячних променів і протягів. Було б дуже добре, якби ви на два дні укрили підлоги фольгою або поліетиленовою плівкою, в цьому випадку поверхня підлоги буде міцніша. Настилати покриття ви зможете після повного висихання підлоги. Час висихання залежить від товщини шару і умов і може вагатися від однієї до трьох тижнів. І останнє в цьому пункті. Після закінчення роботи не давайте розчину засохнути на інструменті і мийте інструмент водою відразу ж після закінчення роботи.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
261
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку