Майстерклас "Кукурудза - королева полів"

Про матеріал
Цікаве використання природнього матеріалу. Під час виготовлення виробів учні виконують різноманітну роботу: збір природнього матеріалу, підготовка його до використання, виготовлення і зшивання заготовок, оздоблення готових виробів.
Перегляд файлу

Матеріал для гуртка з рукоділля 

«Королева полів» у цікавих виробах

 

 Яким красивими і золотими за кольором та ще й  особливими на дотик є кожушки із кукурудзи. Тому, збираючи врожай восени, так не хочеться викидати яскравий кукурудзяний одяг. Саме ці враження спонукають до створення таких цікавих виробів і вчити цьому діточок.

 

«Корзинка з квітами»

 Зібрані кожушки кукурудзи необхідно розірвати на полоси шириною в 2 см і наплести із них косичок. Саме вони і будуть тим матеріалом, із якого можна виготовляти різні вироби.

 Спочатку зшиваємо дно корзинки у формі прямокутника, потрібної величини. Кіски зшиваються між собою, задіваючи «дужку» однієї і «дужку» іншої, що знаходяться навпроти. Коли дно корзинки буде готове, не відрізаючи кіску, повертаємо її на бік і зшиваємо боки корзинки. Ручка корзинки зшита із двох кісок.

 

                  

 

 

 

 

«Ваза»

   

 Дно вази зшивається по колу (величина дна довільна). Повернувши кіску під прямим кутом до дна вази,  зшиваємо її боки, надаючи потрібної форми (розширюючи або звужуючи деякі місця). Оздоблюємо вазу розами, скрученими із кожушків кукурудзи та завитушок із тоненьких кісок.

 

 

«Чайний сервіз»

 Техніка плетіння аналогічна, як у вази. Додаються лише ручки та носик і кришка у чайника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Самовар»

 

 

 

 

 

 

«Шкільний дзвоник»

 Зшивається дзвоник по колу, починаючи згори, та утворюючи форму конуса (для цього пелюстки кісок беруться не навпроти, а у кіски, яка нашивається і є вільною, через одну пелюстку). Такі дзвоники стали гарним подарунком для вчителів нашої школи на День учителя. У середину плетеного дзвоника був вшитий справжній маленький дзвоник, тому ці дзвіночки дзвеніли, як справжні. Вчителі залишились задоволеними.

 

 

doc
Додано
17 січня 2019
Переглядів
892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку