Меншини людей із вадами здоров`я

Про матеріал
Додаток до уроку Громадянська освіти практичне заняття до теми "Меншини людей із вадами здоров`я "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота: Вчитель: Франовська Юлія Юріївна. Меншини людей із вадами здоров`я

Номер слайду 2

що таке меншина?Менши́на (в соціології) — соціальна група, яка не утворює політичної більшості відносно загальної кількості членів даного суспільства. Соціологічна меншість не обов'язково є чисельною меншістю — до неї може належати будь-яка група, що зазнає утисків у порівнянні з домінуючою групою в сенсі соціального статусу, освіти, роботи, статку та політичної сили. Для уникнення непорозумінь, деякі автори використовують назву «підпорядкована група» та «домінуюча група» замість «меншість», «більшість».

Номер слайду 3

Меншини людей з вадами здоров'я. Американський Рух за права людей з вадами здоров'я зробив великий внесок в ставлення до інвалідів як меншини, або коаліції меншин, які зазнають утисків від суспільства, а не просто людей, які опинились в несприятливих умовах через певні ушкодження. Захисники прав інвалідів наголошують на фізичних або психологічних відмінностях, а не на неповноцінності — наприклад, деякі люди з аутизмом наводять доводи на користь визнання нейро-різноманітності, так як і противники расизму переконують у визнанні етнічної різноманітності. Спільнота глухих часто вважається мовною та культурною меншістю, а не групою інвалідів, і багато глухих не визнають в себе вад здоров'я. Натомість, вони пригноблюються технологіями і соціальними установами, які створювались для обслуговування домінуючих груп.

Номер слайду 4

ПОНАД 650 МІЛЬЙОГІВ ЛЮДЕЙ, ЩО СТАНОВИТЬ 10-15% НАСЕЛЕННЯ СВІТУ ЖИВУТЬ З ІНВАЛІДНІСТЮ. НА СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ЗА ПОКАЗНИКАМИ СТАТИСТИЧНИХ ДАНИХ ОФІЦІЙНО СТАТУС ОСОБИ З ФІЗИЧНИМИ ВАДАМИ ОТРИМУЄ 2.6 МЛН. ЛЮДЕЙ, ЦЕ 5.6 % ВІД УСЬОГО НАСЕЛЕННЯ КРАЇНИ. А В М. КИЄВІ – 133 ТИС. ІНВАЛІДІВ. ІЗ КОЖНИМ РОКОМЧИСЕЛЬНІСТЬ ІНВАЛІДІВ ЗРОСТАЄ. ЦЕ ЗРОСТАННЯ ЗУМОВЛЕНЕ КОМПЛЕКСНИМ ВПЛИВОМЧИСЛЕННИХ ФАКТОРІВ, СЕРЕД ЯКИХ НАЙБІЛЬШ ЗНАЧУЩИМИ Є ПРИРОДНІ КАТАКЛІЗМИ, ТЕХНОГЕННІ КАТАСТРОФИ, ДОРОЖНО-ТРАНСПОРТНІ ПРИГОДИ, НАСЛІДКИ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕСТА ІНШІ ЧИННИКИ ЗАБРУДНЕННЯ.

Номер слайду 5

Інвалідність – проблема багатогранна, безпосередньо пов`язана з рівнем економічного, політичного, соціального розвитку людського суспільства його культурою, освітою, мораллю, релігією. ПРОТЕІНВАЛІДНІСТЬ ЦЕ НЕ ВИРОК Конвенція ООН з прав людини сьогодні трактує інвалідність вже не як якусь проблемність, а як особливість людства. Є люди низького зросту, є з іншим розрізом очей, а є люди, які по-особливому пересуваються. І все! Вони відрізняються тільки цим. Інвалідність – це не вирок!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сухина Світлана Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 січня 2021
Переглядів
9845
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку